Статистиката е,че до този закон загиваха над 1000 човека годишно, сега са около 500.
Това ще да е причината. В САЩ например пък са направили същото което и тук с фаровете, но ПТП са се увеличили.
Ако мислиш че тази статистика е благодарение на фаровете в голяма грешка си. Това с фаровете го е имало като изискване
в Австрия след което е премахнато като напълно неработещо. Мисля и изречението за САЩ ако е вярно де потвърждава това.
Засилен контрол по пътя и също такъв контрол на автомобилите и водачите е истината а не това дали са включени фаровете
и ако от ноември до март може да се каже че има ефект то в останалите месеци за мен няма.
Ще се обоснова, този закон е още една подбуда за рушвети и безпринципност защото аз ще взема на брат ми колата да отида до магазина.
Да ма тя няма дневни светлини които се включват автоматично като на автомобила който карам примерно ежедневно и ще
забравя да включа фаровте ще ме спре някой изгладнял полицай и ще почне да ме върти на шиш за почерпка но през това време
разбираш ли покрай него ще мине комшията му от блока който ще му пибипне и ще отмоне полицая с мръсна газ и с невключени фарове.
П.П. - Аз лично винаги карам с включени светлини и го правех дори преди да се гласува този закон.