Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Отпада законът за тютюнопушенето
Според мен е най-добре забраната да остане в заведенията, в които се сервира храна, а в останалите като нощни клубове и подобни да се премахне.
joring написа:dromihait написа:Отлично! Това е дискриминационен закон, който бе приет без нужното обществено обсъждане..
Кога е имало обсъждане за приемане на тютюнопушенето като нещо нормално?
Глупаво е да се говори за дискриминация на пушачите, като те самите не са свикнали да се съобразяват с никой.
Глупаво е да се дават морални оценки на половината от българското население по съмнителен критерий. Глупав е и фанатизмът.
GOLEADOR написа:Може да се движиш навсякъде стига да спазваш законите на страната!Всеки нарушил тези закони си носи последствията от това!Ако не можеш да издържиш без цигари,стой си в къщи и пуши.Има достатъчно непушачи които да забърсват гаджетата по дискотеките и липсата на пушачите си е за тяхна сметка.Ти си пуши у вас,никой не те кара да ходиш по заведенията!
Сега като приемат новият закон и разрешат пушенето,ще си го спазвам като пич,пушейки си на воля

П.П. Пак те питам,защо всички скачате срещу това,човек да има избор и в същия момент се кефите,че в момента голяма част от хората нямат такъв

Последна промяна от CTAHKO на 28 май 2013 16:37, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
peliforewer написа:bai Momchil написа:Държавата ме дискриминира
Не ми дава да сера! Безобразие. Отивам на ресторант и искам да се изсера на съседната маса. Не ми дават. Трябвало съм да отида до тоалетната и там да сера. Е добре, но аз искам да си сера на масата. Може и на пода в краен случай. Що за дискриминационен закон са приели?
За разлика от тютюневият дим, който е опасен за здравето, моето лайно не е опасно за никого. Но, не ми дават. Даже и отвън не мога да се изсера. И на улицата не мога. И в парка не мога. Само в кенефа мога. А пушачите дето тровят здравето на хората могат. Що за закони?
Трябва ли да обяснявам колко важно за здравето е редовното сране? Чрез него тялото ви се освобождава от отпадъците. Но законодателите не го разбират. И ни дискриминират. Безобразие. После тютюнджиите се оплакват, че били дискриминирани. Дискриминирани дръжки. Аз съм в пъти по-дискриминиран от тях. Егати и държавата, егати и Европейският съюз. Аз искам да мога да си сера!!!
Много я осрахте тази тема ,даваите по-сериозно.Дали да има абсолютна забрана за пушенето или да се обособят отделни заведения само за пушачи е въпрос на обсъждане.Аз съм непушач и за мен забраната ме устройва ,защото доста пъти са ми текли сълзи от очите по заведенията.Но се поставям на мястото и на тези които с кафето трябва да изпушат една цигара задължително.Друга ми е мисълта това ли е най-важното,първото което трябва да занимава Народното събрание,хората не се самозапалваха щото им забраняваха да пушат на обществени места,а защото не могат да си връщат заемите към банките,не могат да си плащат тока,лекарствата и вместо да решават тези проблеми,депутатите,започват с популистки действия с които хем да замажат очите на пушачите,хем помагат на тютюневия монопол да си покачи печалбата.Господа депутатите им е много ясно че много скоро могат да бъдат изритани от Парламента от хората от улицата и ще прибягват до такива елементарни ходове,но не вярвам че ще има умни хора,които да им се вържат.
Като каза самозапалилите се,та се сетих,как времето доказа,че постъпката им беше тъпа,малоумна и най-вече безсмислена...Тези хора не умряха за да дойде БСП на власт отново

CTAHKO написа:GOLEADOR написа:Може да се движиш навсякъде стига да спазваш законите на страната!Всеки нарушил тези закони си носи последствията от това!Ако не можеш да издържиш без цигари,стой си в къщи и пуши.Има достатъчно непушачи които да забърсват гаджетата по дискотеките и липсата на пушачите си е за тяхна сметка.Ти си пуши у вас,никой не те кара да ходиш по заведенията!
Сега като приемат новият закон и разрешат пушенето,ще си го спазвам като пич,пушейки си на воляТеб също никой не те кара да ходиш в заведения,където се пуши
Само че гаджетата са там,където има хора,а не където е проветрено и няма жив човек
П.П. Пак те питам,защо всички скачате срещу това,човек да има избор и в същия момент се кефите,че в момента голяма част от хората нямат такъв
И аз пак да попитам,мога ли да дойда на твоята маса и да започна да мастурбирам пред лицето ти ? Никъде в законна не пише,че е забранено,може да не е много морално,но не е забранено...
Последна промяна от dunavfc на 28 май 2013 16:39, променено общо 1 път.
dunavfc написа:CTAHKO написа:GOLEADOR написа:Може да се движиш навсякъде стига да спазваш законите на страната!Всеки нарушил тези закони си носи последствията от това!Ако не можеш да издържиш без цигари,стой си в къщи и пуши.Има достатъчно непушачи които да забърсват гаджетата по дискотеките и липсата на пушачите си е за тяхна сметка.Ти си пуши у вас,никой не те кара да ходиш по заведенията!
Сега като приемат новият закон и разрешат пушенето,ще си го спазвам като пич,пушейки си на воляТеб също никой не те кара да ходиш в заведения,където се пуши
Само че гаджетата са там,където има хора,а не където е проветрено и няма жив човек
И аз пак да попитам,мога ли да дойда на твоята маса и да започна да мастурбирам пред лицето ти ?
Сваляш ли ме

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
CTAHKO написа:GOLEADOR написа:CTAHKO,ако наистина си за пушенето на обществено място,трябва да обясниш каква е ползата на обществото от това начинание.Кое те кара да мислиш,че пушенето в заведенията е добро за българите?
Накърняват ми правото на СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕА основен принцип на ЕС е СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ,ХОРА И КАПИТАЛИ
Никъде,ама никъде не е написано "свободно движение на непушачи".В този смисъл законът е дискриминационен от където и да го погледнеш
С този закон ограничават моето движение,моите капитали и съответно и моята стока
А теб какво те бърка,че след 22- 23 часа ще има право да се пуши в нощните заведенияИзбираш си заведение,в което не се пуши и си отиваш там.А аз в момента с този закон имам ли избор и да отида някъде където се пуши...ами нямам
Типичен коментар на човек, който не може да погледне обективно. Че кой те ограничава да ходиш където си искаш? Ходиш, но без да пафкаш, а самото пафкане се извършва само на разрешени места или у вас, може и при приятели, които споделят порока ти. Защо ще ми смърдиш на обществени места? Аз съм в правото си необезпокояван да посещавам всички обществени места. Причината за безпокойство може да бъде различна, например държане извън нормите на приемливо за обществото поведение (например някой да генерира фекалии на масата в някой ресторант и да си ги маже по себе си и да хвърля по околните, като израз на свободата му и разбиранията за живота).
Нищо против пушачите, но нещата е нужно да си дойдат на мястото. Във всяка по-голяма компания има непушачи и те са принудени или да търпят или да стават пушачи. Пушенето е право на избор, но не и право за издевателство над останалите. То предизвиква известни неудобства, които трябва да са сметка на този, който го практикува, не на всички останали.
[center]
[/center]

Отговаряй,не оригиналничи,знам че не ти се отдава...
dunavfc написа:Бате,любопитно ми е по-тъп можеш ли да станеш ? Що си толкова елементарен и се захвана със САЩ и почна да философстваш дали били лицемерни,дали били,замърсители и т.н. ? Защо не разгледаш малко този сайт и да погледнеш и другите развити страни,как е положението там....
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bans
Индонезия е страната с един от най-високите % на мъже тютюнопушачи, но в същото време има най-ниския % на мъже, болни от рак в света. Процента на пушещите е 66%

В сравнение с азиатските държави САЩ имат най-ниския процент на мъже пушачи и най-висок процент на белодробни ракови заболявания.
Това се опитвахме да ти кажем със Станко.
- BLUE CHAMPIONS
Започва се с правата на хората. Това е добре след милиционерския тоталитарен режим! 

[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]