(Пенев за Динамо Минск)
”Изненадан бях, но аз винаги казвам, че във футбола нищо не може да ме изненада.”
(Дори Лес Фърдинанд явно не е застрахован от изненади)
“Германия е много труден отбор. Винаги играят с 11 национали”
(да играеш срещу 11 немски национали никога не е било лесно и Стив Ломас (бивш играч на Уест Хем) осъзнава това)

Вие знаете ли какво представлява съблекалнята в Петрич? Водата тече като чешма. Искахме да отворим прозорците, да се проветри. Казаха ни, че не може – серели врабците. Шефът на Беласица може да си говори, но козата си сака пръч.”
(Венцеслав Стефанов, президент на Славия)
“Луис Фиго е напълно различен от Дейвид Бекъм, както и обратното.”
(Кигън отново удря десетката с мъдрия си анализ. Всичко е точно, откъдето и да го погледне човек: и откъм Фиго, и откъм Бекъм)
”Играчът трябва да гледа с две очи топката и с две очи съперника”
(Играчите на Вуядин Бошков със сигурност имат нелека задача)

“Най-важното нещо бяха трите точки”.
(Това изказване въобще нямаше да бъде смешно, ако играчът на Челси Уейн Бридж не го беше направил след финала за Купата на лигата срещу Арсенал)
”Англия има най-страхотните фенове на света, а феновете на Шотландия нямат равни.”
(Кевин Кигън спазва максимата: “Хем вълкът сит, хем агнето цяло.”)
”Ние не ги подценихме. Те се оказаха много по-силни, отколкото мислехме.”
(Боби Робсън, английският селекционер, изрича най-знаменитото тълкувание на глагола “подценявам” след трудното 3:2 над Камерун на световното през 1990 г.)
”Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка”
(Димитър Пенев на световното в САЩ преди мача с Аржентина, които явно са станали първият европейски шампион на друг континент)
”Не ме интересува дали ще паднем във всички мачове, стига да спечелим титлата.”
(Според Марк Видука явно няма невъзможни неща)
”Когато масажистът ми каза, че нападателят, който се сблъска със съперник, не помнел кой е, му казах: “Чудесно! Кажи му, че е Пеле и бързо да се връща на терена!”
(Изказването на Джон Ламби, бивш треньор на Партик Тисъл, няма нужда от коментар)