Разрешено ли е пушенето на трева в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Re: Разрешено ли е пушенето на трева в България?

Мнениеот becks32milan » 10 май 2013 13:02

Тревата ще я легализират навсякъде след няколко години защото е билка. По време на втората световна война когато войниците са били обгазявани, са им давали трева да им се пречистят дробовете.
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 10 май 2013 13:08

Някой да се обади на 112 и да им извика куките на тия помиярчета къде са събрали !
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Караконжоулу
Контакти:

Мнениеот Караконжоулу » 10 май 2013 13:25

Inex написа:Разрешено ли е пушенето на трева в България?

Досега не съм имал проблеми с пушенето на трева в парка , ама веднъж като пафках на седалката на стадиона , полицаите ми направиха забележка.
На тревна настикла все още е разрешено да се пуши. Поне така мисля.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 10 май 2013 14:19

urkoto написа:Забранено е, но трябва да се легализира, както и проституцията. Да се връжат хората, предлагащи подобни услуги към НАП, за да се изчисти от разни криминални елементи и да влизат кинти в хазната ни.

При тежките наркотици вече положението е съвсем различно, държа да го отбележа, преди да ми скочат моралистите у форума :roll:

+1000

И в двете сфери,борбата е безсмислена и единственото,което трябва да се случи е да се легализира и в държавата да влязат допълнителни средства.Ясно,че за всички друго - кокаин,хероин,лсд и т.н. не може да става и дума за легализиране ;)

Потребителски аватар
bufara
Контакти:

Мнениеот bufara » 10 май 2013 14:37

В нормалните държави марихуаната е декриминализирана отдавна или е в процес на такава, но тук не виждам как това ще стане скоро. Да не забравяме, че политици и мафия са се сраснали отдавна и ако се легализира марихуаната и проституцията ще бъркаме в техния джоб. Затова и не очаквам такива мерки скоро за съжаление,освен ако не ни принудят от ЕС по някое време. Иначе като по малък се криех, но сега не ми пука изобщо, пушиме си по парковете, не се крием от никой и така, bh :lol: .

Потребителски аватар
Linky
Контакти:

Мнениеот Linky » 10 май 2013 14:44

urkoto написа:Забранено е, но трябва да се легализира, както и проституцията. Да се връжат хората, предлагащи подобни услуги към НАП, за да се изчисти от разни криминални елементи и да влизат кинти в хазната ни.

При тежките наркотици вече положението е съвсем различно, държа да го отбележа, преди да ми скочат моралистите у форума :roll:

Проституцията е легална, сводничеството е нелегално, ако не знаеш. Също така, по-горе правялно споменаха, че е забранено да притежаваш или разпространяваш трева, но технически не и да пушиш. За притежание ако е под няколко грама (бих казал 1-2, не помня точно колко) снакциите са нищожни, тъй като заключението е че е за персонална употреба, а не за трафик и в повечето случаи ще ти се размине така или иначе, а ако имаш предписание от доктор също.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 10 май 2013 14:53

Червени_шампиони написа:В много държави легализираха тревата, само тука незнам какво чакат. Затъпявало се от нея, то няма накъде повече. Ако става на въпрос цигарите са много по-опасни от тревата, но ходи им го обяснявай.

Това е масовото схващане на всички, които пушат трева, но НЕ е вярно. Имам доста приятели, които от няколко години пушат редовно и ... ами да ти кажа - затъпяха си и то доста. А иначе сравнението с цигарите също е грешно, като ги питам дори най-елементарния въпрос - защо тогава цигарите са легални, а тревата не е (без дори да използвам някакви медицински аргументи, защото аз имам такива) ми се отговаря - защото правителствата искат да намалят до минимум свободомислещите хора, за да могат да си правят каквото си искат и затова са я забранили :lol: :lol: :lol: Ами ... ще ми се да са чели много научна фантастика, но уви, не са. От тревата е ;)

Потребителски аватар
Rigabula
Контакти:

Мнениеот Rigabula » 10 май 2013 15:06

Най-лесно е така:

Според чл. 30. се забранява производството, преработването, търговията, съхраняването, вносът, износът, реекспортът, транзитът, пренасянето, превозването, предлагането, придобиването, използването и притежаването на растенията, наркотичните вещества и техните препарати от списъка по чл. 3, ал. 2, т. 1.

Чл. 3, ал. 2, т. 1 гласи:

Чл. 3, (2) С наредба, приета от Министерския съвет, се определя редът за класифициране на растенията и веществата като наркотични, като наименованията на наркотичните вещества се съдържат в списъци, както следва:
1. Списък I - Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина

Чл. 8. Незаконно произведени, преработени, съхранявани, придобити, използвани, държани, пренасяни и превозвани, внесени, предназначени за износ, за реекспорт или за транзит наркотични вещества и прекурсори, както и култивираните растения, съдържащи наркотични вещества, се отнемат в полза на държавата при условия и по ред, предвидени в този закон.

Обстоятелствата, които определят деянията като незаконни, са предвидени в Наказателния кодекс на Република България (чл. 354 от НК). В зависимост от тежестта на престъплението наказанията могат да бъдат:

• Парична глоба до 300 000 лв.
• Лишаване от свобода – за срок до 20 години
• Лишаване от свобода и парична глоба
• Лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност
• Лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност

Конопа/тревата принадлежат към Списък I и са нелегални в България. За сравнение примерно за изнасилване можеш да получиш до 8 години за особено тежки случаи(колкото и тъпо да звучи).

Не съм юрист, просто копнах текста от нета, а и самата тема за конопа силно ме вълнува. Като техническа култура и за медицински цели смятам, че всеки нормален човек трябва да е ЗА. А който иска да си пуши за кеф(като мен) - личен избор, с който не вредя на никого.
Изображение

Потребителски аватар
Rigabula
Контакти:

Мнениеот Rigabula » 10 май 2013 15:14

Karsa Orlong написа:
Червени_шампиони написа:В много държави легализираха тревата, само тука незнам какво чакат. Затъпявало се от нея, то няма накъде повече. Ако става на въпрос цигарите са много по-опасни от тревата, но ходи им го обяснявай.

Това е масовото схващане на всички, които пушат трева, но НЕ е вярно. Имам доста приятели, които от няколко години пушат редовно и ... ами да ти кажа - затъпяха си и то доста. А иначе сравнението с цигарите също е грешно, като ги питам дори най-елементарния въпрос - защо тогава цигарите са легални, а тревата не е (без дори да използвам някакви медицински аргументи, защото аз имам такива) ми се отговаря - защото правителствата искат да намалят до минимум свободомислещите хора, за да могат да си правят каквото си искат и затова са я забранили :lol: :lol: :lol: Ами ... ще ми се да са чели много научна фантастика, но уви, не са. От тревата е ;)

Ми брат аз съм на 23 години, работа, уча и си пуша(от 8 години), когато ми е кеф, мога да кажа, че не съм по-тъп, развивам си се като нормален човек от обществото. Доказано е, че тревата влияе на кратката памет, докато си под действието и(като алкохола примерно), но не са намерени доказателства, че влияе негативно на паметта и свойството да запаметяваш. Цигарите са легални, защото са бизнес,при това ако не искаш не пушиш, никой не ти ги бута в устата.
Марихуаната е забранена също заради бизнес, всичко тръгва от Америка(1937), тук се ползвал коноп като техническа култура, питай дядо си или ако имаш роднини по селата гледали ли са гръсти.
Изображение

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 10 май 2013 16:00

Karsa Orlong написа:

А иначе сравнението с цигарите също е грешно, като ги питам дори най-елементарния въпрос - защо тогава цигарите са легални, а тревата не е (без дори да използвам някакви медицински аргументи, защото аз имам такива) ми се отговаря - защото правителствата искат да намалят до минимум свободомислещите хора, за да могат да си правят каквото си искат и затова са я забранили :lol: :lol: :lol: Ами ... ще ми се да са чели много научна фантастика, но уви, не са. От тревата е ;)

Явно хората стават все по-заблудени да си мислят,че правителството мисли най-доброто за тях. Има много медикаменти правителството които разрешава, но не са много полезни, защото има "келепир".
Да оставим тревата на страна. В момента се опитват да прокарат в законодателството на ЕС нещо като забрана на билките. Дали защото билките са вредни или защото някой иска да наложи тотален монопол върху лековете?

Върни се в “Свободна зона”