Предсмъртното писмо на Васил Левски!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Re: Предсмъртното писмо на Васил Левски!

Мнениеот soilwork » 26 сеп 2009 10:16

dromihait написа:Soilwork, отговорих ти вече защо е фалшификация- прочети пак първия ми пост. Няма никакво разтягане на локуми. Относно лексиката- вземи виж останалото, писано от Левски (най- вече писмата му). Нищо общо, друже. Все пак цитирам: "... скове сърцата и душите..."- текст от песен; "...ще погълне в жертвения си олтар..." и "...булото на родолюбието..."- звучат като част от доклад на дружинна ръководителка по случай Девети; "...етническа или верска основа..."- все едно Станишев чете конституцията или Меди Доган се изказва след последните избори. Писмото съществува само в Интернет и никъде другаде.
"Подозрителни факти около гибелта на В. Левски"

1. Силен антагонизъм от страна на БРЦК (председател: Л.Каравелов) срещу делото на Апостола: отричала се е възможността за Самоосвобождение без руска окупация.

2. Насилствено вкарване на Д.Общи за заместник на Левски, което след открадване на хазната води до натапяне на Апостола.

3. Участие на български представители на "съда", които са гласували за смъртна присъда, докато представителите на другите нации (евреи и турци) в болшинството си са били против.

4. Решението на съда не е легитимно спрямо турското законодателство и е било възможно Левски да не бъде умъртвен. Но изпълнението на смъртната присъда нещо много се претупва, след което султанът уж потвърждава "по целесъобразност", но документ за това няма.

4. Гласувалите за смъртната присъда българи получават високи служби (вкл. Кмет на София) след "Освобождението".

5. Трупът на Апостола е умишлено укриван след "Освобождението" и особено през комунистическия режим.

6. Яна Язова е отровена по време на подготвяне на ръкописите за изследването й за Апостола.

7. Ръкописите на Яна Язова попадат у ДС-агента Николай Хайтов, който преработва по своему фактите за кончината на Левски, внасяйки допълнителна мъгла около трупа на Апостола.

Какво може да означава всичко това:
Смъртта на Левски е била предизвикана от българските агенти на руснаците с цел обезглавяване на националното освободително движение. Ако това движение успееше, то място за руска окупация на България не би имало. Дори, при евентуален разгром на турците в България в резултат на замисляната Руско-Турска война, Левски би бил една значителна политическа фигура след разгрома на Турция по нашите земи. Републиканските му възгледи биха били значително препятствие за руския монархизъм у нас... А трупът? Един евентуално идентифициран труп на Апостола би носил следи от отравяне или рана от огнестрелно или хладно оръжие, което би поставило под съмнение обесването му и би възникнал въпросът дали Левски или трупът му са били обесени????!!! Момченце-казах ти дай факти!! Не ми цитирай Атака!!

Far Right
Контакти:

Мнениеот Far Right » 26 сеп 2009 10:17

soilwork написа:Има един друг момент: всеки път като поискаме достъп до архивите в Инстанбул относно Левски, онея оттам започват да ни предупреждават, че нямало да ни хареса каквото имало там!! Като знаем какви асимилатори и фалшификатори са юго-източните ни съседи, мен цялият този пазарлък ми мирише на страх от истината.Те много добре знаят, какво Левски означава за нас и не се съмнявам, че още от преди сто и толкова години фалшификациите и лъжите им нямат край. Със сигурност много неща от тях са съзнателно подправени и то по начин, по който Левски е представен такъв, какъвто никога не е бил.
:evil: Истината все някога ще излезе наяве! Вестник "Атака" е като "Уикенд-а" чудиш се да плачеш ли или да се смееш....изключително "достоверен източник" ;)

Това е форум на Атака,не е вестник.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 26 сеп 2009 10:20

Far Right написа:
soilwork написа:Има един друг момент: всеки път като поискаме достъп до архивите в Инстанбул относно Левски, онея оттам започват да ни предупреждават, че нямало да ни хареса каквото имало там!! Като знаем какви асимилатори и фалшификатори са юго-източните ни съседи, мен цялият този пазарлък ми мирише на страх от истината.Те много добре знаят, какво Левски означава за нас и не се съмнявам, че още от преди сто и толкова години фалшификациите и лъжите им нямат край. Със сигурност много неща от тях са съзнателно подправени и то по начин, по който Левски е представен такъв, какъвто никога не е бил.
:evil: Истината все някога ще излезе наяве! Вестник "Атака" е като "Уикенд-а" чудиш се да плачеш ли или да се смееш....изключително "достоверен източник" ;)

Това е форум на Атака,не е вестник.
Все тая!!! :evil:

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 26 сеп 2009 10:28

До колкото съм учил по история обесването на Левски е само за пред хората, а той всъщност е бил убит преди това. Чувал съм, че са го изтезавали в килията и в полу-мистичната сфера на истината според съвременници на Левски турците са го смятали за полу-божество, защото въпреки мъчения не се е предавал да издаде или разкрие плана, помощниците си и БРЦК като цяло. Най-достоверна причина за смъртта му според мен е удар в стена/врата на килията му, откъдето се получава мозъчен кръвоизлив и поради факта, че е изтезаван и държан гладен го отслабват допълнително. Следователно Левски е умрял от мозъчен кръвоизлив и обесването е само за замазване на очите. Не отричам и възможността да е умрял при някои други изтезания. Бих искал и да поставя и един друг въпрос не трябва ли на 19 февруари да се обяви официален празник и да не се работи или учии на този ден да има серени, както на 2 юни.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 26 сеп 2009 10:31

Soilwork, отдавна вече не съм момченце. Достатъчно логични отговори ти бяха дадени. От своя страна ти не разполагаш с никаква подкрепа на твърденията си, че писмото е на Левски; онова, което си писал после, няма връзка с темата. Какво искаш, да издиря лично онзи, изготвил този фалшификат? Все едно аз да твърдя, че в съзвездието Алфа Кентавър живеят пурпурни разумни облаци и да искам от теб доказателство за противното, ако не си съгласен с мен. ТИ си човекът, който трябва да докаже твърденията си в случая. Къде е писмото? О, да, забравих, през 1873г. е качено директно в Интернет! :lol: :lol:

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 26 сеп 2009 10:34

туширайте напрежението като Станка Златева претендентка за бронз :P
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 26 сеп 2009 10:38

dromihait написа:Soilwork, отдавна вече не съм момченце. Достатъчно логични отговори ти бяха дадени. От своя страна ти не разполагаш с никаква подкрепа на твърденията си, че писмото е на Левски; онова, което си писал после, няма връзка с темата. Какво искаш, да издиря лично онзи, изготвил този фалшификат? Все едно аз да твърдя, че в съзвездието Алфа Кентавър живеят пурпурни разумни облаци и да искам от теб доказателство за противното, ако не си съгласен с мен. ТИ си човекът, който трябва да докаже твърденията си в случая. Къде е писмото? О, да, забравих, през 1873г. е качено директно в Интернет! :lol: :lol:
Нещо бъркаш май....ти си човекът който твърди че е фалшификат??? Казах ти дай факти? Онова което съм писал после има връзка с темата-ама някой трябва да размърда мозъчните гънки? Вестник или Форум "Атака" -предизвикваш смях :lol:

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 26 сеп 2009 10:41

Казах вече защо е фалшификат.Ти твърдиш,че има писмо.Къде е ?

P.S.Препратката не ти бе дадена от мен.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 26 сеп 2009 10:45

Някой е влизал в блога ми и го е copy paste. Браво. ;)
http://pomiqrat.blog.bg/lichni-dnevnici ... ski.360961
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 26 сеп 2009 10:49

pomiqrat написа:Някой е влизал в блога ми и го е copy paste. Браво. ;)
http://pomiqrat.blog.bg/lichni-dnevnici ... ski.360961

или ти си го направил с другия си акаунт и се правиш на ударен, или и ти си го копнал от някъде и си мислиш,че някой ти чете блога :lol:

щото аз като гледам четенията на моя почвам да се отчайвам :lol:
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Върни се в “Свободна зона”