Разкрити са 130 хиляди богаташи от офшорки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Мистри

Re: Разкрити са 130 хиляди богаташи от офшорки

Мнениеот Мистри » 04 апр 2013 22:26

Що за тъпа тема?
Тези зони са напълно законни и само хора нямащи понятие , могат да пускат такива "бомбастични" заглавия.като сметосъбирачите например. :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Gandalf
Контакти:

Мнениеот Gandalf » 04 апр 2013 22:32

urkoto написа:
Gandalf написа:Тази тема не е за форума на гонг. Тук единствените, които могат да я коментират са хора като urkoto, които си нямат идея от икономика и финанси.
Трябва ли да обяснявам, че има разлика между данъчна измама и данъчно оптимизиране? Наясно ли сте, че първото е престъпление, а второто- брилянтно мениджърско решение?

Тъй ли, синко? А доколко е морално, при положение, че правиш кинтите си на гърба на обществото (защото тия пари не падат от небето, а падат от членовете на обществото) след това да ги изкарваш навънка и по този начин да не връщаш нищо обратно на държавата, т.е. на обществото? Много добре знам, че е напълно легално, друг е въпроса доколко е морално особено във времена като днешните? И пак да питам, кой пише законите??? Аз и ти ли или хората с кинтите в офшорките?

Ето за ей такива персонажи си говоря, те хората едно си знаят, едно си баят. Изобщо няма световна конспирация, изобщо цялата власт (икономическа, политическа, социална) не е концентрирана в ръцете на една шепа народ и изобщо не ни гърбят по всякакви възможни начини. Сигурно и кризата не я плащат точно бедните за сметка на хората с офшорките, които я предизвикаха???

Еееех, Ганьоооо, Ганьо...

Я да видим сега. Парите "падат" от членовете на обществото. Не съм съгласен. Парите обикновено идват от бизнес. Ако аз продавам домати (образно казано), парите ми ще идват от купувачите на домати, т.е. не от цялото общество. Логиката ти за държавата е чисто идеална. И ти, и аз, знаем че това, че държавата получава пари не означава, че те ще отидат в "обществото". Държавата е идеална структура. Тя е качествена във вида си на хартия. На практика не съществува.
Пък и с големите данъци не сме ли роби на собствената си държава? И запомни едно от мен. Най-добрия ползвател на твоите си пари, си самия ти. Ако си правиш точно сметката, всичко ще е както трябва :)

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 04 апр 2013 22:56

Явно има открити документи които разкриват далавери на световни политици .Това няма как да не стане световен скандал .Да видим и кои български политици ще изкочат от списъчето с далавераджиите.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 04 апр 2013 23:07

GOLEADOR написа:Явно има открити документи които разкриват далавери на световни политици .Това няма как да не стане световен скандал .Да видим и кои български политици ще изкочат от списъчето с далавераджиите.

Първото смислено мнение по темата! Учуден съм от останалите :shock:
Това ще един от най-големите скандали в световен мащаб и последствията са трудни за предвиждане :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 04 апр 2013 23:14

CSKA69 написа:Сред последните в публикацията на сайта на МКРЖ е спомената и България, но засега без подробности.

Но по този повод професорът по математика Михаил Константинов каза по Би Ти Ви:

"Има и българи в сметките от офшорните зони,

които всеки момент ще бъдат разпратени до големите световни вестници.

Днес станахме свидетели на огромен световен скандал... Всеки момент тези списъци ще бъдат изпратени до редакциите на световните медии, няма как всички да ги скрият. Проблемите, които ще последват, са огромни, вижте какво става във Франция...Това също може да обърне вота на българите на 12 май".

И какво става във Франция!?...Големият френски актьор Жерар Депардийо стана руски поданик, защото му писна от френската "демократична" държава, която чрез високите данъчни ставки ограбва парите му, спечелени с талант и честен труд, за да ги даде за социални помощи на арабески, на "снежинки" или на български и румънски цигани, които освен че не работят, крадат и се плодят като скакалци. 8-)
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 05 апр 2013 18:37

Всички медии по целия свят гърмят и разпространяват тази новина като номер 1 само тука Бай Ганьо нищо нередно не вижда че даже и компетентно се изказва колко нелепи били тези обвинения и колко морално било всичко,ама че сбъркана ценностна система.

Върни се в “Свободна зона”