Кировец написа:Tony_CSKA написа:За мен няма място, където не биха отишли, а и съм ги виждал на всевъзможни места да ме посрещат с "бате дай 50 стотинки...".
И като му дадеш 50 стотинки да не би да идва цялата махала после да ти иска? Това са отделни индивиди, които често биват прогонвани. Има богати хора от същата общност, които ще плащат по 20 кафета напред само да покажат, че имат кинти и са модерни.
От просия в центъра на София може да се докара доход от 2000-3000 лева спокойно. Та малко се получава като в приказката "Болен здрав носи" нали се сещаш... Отделно същите тези хора, които ти търсят и им даваш 50 стотинки вече са взели социалните си помощи от данъците, които си платил, та не е случайно, че в някоя от скандинавските държави (мисля, че беше Финландия, но не съм сигурен) преди около 2 години искаха да забранят просията (не съм следил дали са го направили) по инициатива на премиера си.
Само ще ти кажа един случай, в който отиваме със семейството в Солун... Около 10:30 ч. сутринта на един светофар е застанало едно малко цигане (видимо около 10 годишно), спираме на светофара и виждайки регистрацията започва да говори на български и да проси... Та го заговорихме и ни каза, че ще стои още около половин-един час там, докато изкара още 10 евро (да ги направи общо 60 евро) за днес... Та я ми кажи колко работещи хора познаваш, които си тръгват от работа преди 12 ч. с 60 евро в джоба, та да давам аз на тези дето ми искат 50 стотинки? Не, че ще ми натежат, но не мисля, че е справедливо спрямо тези, които учат, работят, плащат данъци и т.н. Лично мое мнение, достатъчно обосновано по мое скромно мнение, но всеки си има право на избор в крайна сметка.