Мнениеот branko8855 » 23 фев 2013 11:08
Това "Да върнем България..." ми звучи като "Да върнем България на комунистите и турците". Тези протести дойдоха в най-неподходящия момент за РОДИНАТА. Един БОЛЕН мозък, благодарение на това, че някой си му е дал правото да злослови срещу държавата, размъти "главите" (не бих казал "мозъците") на обществото и "овцете" веднага заблеяха след него. Един БОЛЕН иска да върне Чернобил, да върне нерушимата Българо-съветска дружба, да закрепи енергийната ни зависимост от Великия СССР и още колко подобни БЕЗумни неща. Хората не могат да покрият сметките по Козлодуй, той предлага СВЕТЛО БЪДЕЩЕ с Белене. Той предлага да превърнем страната в бунище на ядрени отпадъци. Всичко това при излишък на електроенергия... той предлага да произвеждаме допълнително ядрена енергия. Предлага увеличение на доходите в момент на тотален финансов колапс. АЗ НЕ ИСКАМ ТОЗИ МИЛИЦИОНЕР ОТНОВО ДА МЕ ПРАВИ МИЛИОНЕР! Предпочитам да си остана беден пенсионер, но не и да ме ограбват мутрите на монополистите. На първо място ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ. Защо никой не обелва дума срещу тях? Защо не се говори за обезпечения по европейски? В цяла Европа можеш да си застраховаш колата за 15 дни, месец, два... Защо ме принуждават да я застраховам, когато е на трупчета цяла зима? Защо трябва да я пускам и спирам от движение и да плащам допълнителни такси и да вися по гишетата на КАТ?
Да посегнеш на страната си в момент, когато се опитва да се изправи от тежестта на кризата е в най-голяма степен родоотстъпничество.
Толкова малоумни искания летят из пространството, да им се чудиш на акъла.
Аз също съм за ВН Събрание, но каква полза от него, ако няма 2/3 съгласие, по който и да е въпрос? Как? С камъни и бомбички ли се постига съгласие?
Гражданско управление? Поредно безумие! Досегашните политици и управници до вчера не бяха ли граждани? Не изникнаха ли от граждански движения?
Мажоритарни избори - винаги съм бил за, макар че и те биха могли да бъдат тотално изкривени. Така преди години, тези които не бяха избрани мажоритарно ги избраха пропорционално. Рискуваме, при нагласен регламент парламентът да бъде представен само от две партии...
Очаквам да се предложи Монголски модел на управление на държавата.
ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ! Едно неосъществено, лелеяно желание за власт на един националист, води до съсипване на и без това едва кретащата ни държава. Примерът за подобен индивид е жесток и кошмарен пример за цялото човечество, преживяло неговото безумие.
Постоянно се злослови по темата за безработицата. Някой дава ли си сметка за това колко обяви има за свободни места в София. Вярно, работата е нелицеприятна, нископлатена... "Тя не е за мен!" си казва мързеливият българин и дава ли си сметка, че половин България, половин София е изградена от хора от турското малцинство...
Това от което съм най-доволен е, че в последните две години, когато пътувам до вилата в родния ми край гледам не пустеещи ниви, а блесналите на слънцето жита, свежестта на зелените царевични поля, колоритните слънчогледови хоризонти... Двадесет години тези масиви бяха пустош. Явно има бъдеще за България там където се работи. Въпросът е как да намерим бъдеще за мързеливите? Може би на улицата с плакатите. Въпросът е как да спрем войната между запалянковци и полиция, защото тази война няма цвят има само едни полуграмотни лумпени, които нямат чест и достойнство, мъжество за да открият лицата си. Полицията също демонстрираше неведнъж своя произход от простолюдието и всяка година се пролива кръв по стадионите, дори кръв на невинни момичета, деца, бременни и др.
Това медиите само го фиксират без да се опитват да търсят решение.
Та този кандидат за Курило във всяко второ изречение спекулира с темата "Турция" и подковава и надъхва простолюдието...
Ако трябва да има протести, то те трябва да бъдат на първо място пред Съдебната палата. Та нали там се вдигат чадърите, срещу онези които съсипаха България със заробващи договори.
Аз преди изборите призовавах мои познати да не гласуват за този, чиято победа е предначертана от прогнозните резултати. В онзи момент за ГЕРБ. По-добре е да се гласува с разум, за този, който може да е алтернатива и коалиционен партньор на предизвестения победител, за партньори на победителя, които са на границата на влизане в парламента. По тази причина гласувах за РЗС и най-вече заради присъствието на Атанас Семов в тази листа. Вярно, разочароваха ме в един момент, но не съм съжалявал за моето решение.