Любопитно: Руснак пада от влака, гони го 7 км!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Любопитно: Руснак пада от влака, гони го 7 км!
Ако е било минус 40 градуса и е бил само по тениска със сигурност е щял да замръзне.При такива ниски температури човешкия организъм трудно може да оцелее ако не е подходящо облечен.Все пак е паднал от влака и надали се е разкарвал по тениска зимно време в Сибир по коридорите на влака.Най-вероятно е бил без палто,но едно е да си по тениска,друго е да имаш дебела фланела и други дрехи под нея.Освен това ме съмнява да е било и минус 40 градуса.Такива ниски температури обикновено има рано сутринта,точно преди изгрев слънце.Не се съобщава през кое време на денонощието е станало,но ако е било през деня температурата надали е била толкова ниска.А 7 километра могат да се изминат при зимни условия без проблем за 1 час и половина-2 часа.Особено ако е знаел,че следващата гара е на такова разстояние и е могъл да планира приблизително за колко време ще стигне дотам.Така че не е кой знае какъв подвиг.
- shumkar_44
- Контакти:
Неакуратно, колега! Да си кажа правичката, вероятно тези, които омаловажават това постижение не са се събличали по физическо, нито са били в такива екстремни условия. Моя милост, като човек, който се е занимавал активно със спортно ходене във всякакви метеорологични условия повече от тридесет години, може да прецени, че в такива температури са способни да оцеляват много малък процент хора! Колеги, ако има спортисти сред вас, моля да потвърдят!
Толстолоб, на теб съм роб.
от mirodes на 20 Яну 2013 18:39
Ако е било минус 40 градуса и е бил само по тениска със сигурност е щял да замръзне.При такива ниски температури човешкия организъм трудно може да оцелее ако не е подходящо облечен.Все пак е паднал от влака и надали се е разкарвал по тениска зимно време в Сибир по коридорите на влака.Най-вероятно е бил без палто,но едно е да си по тениска,друго е да имаш дебела фланела и други дрехи под нея.Освен това ме съмнява да е било и минус 40 градуса.Такива ниски температури обикновено има рано сутринта,точно преди изгрев слънце.Не се съобщава през кое време на денонощието е станало,но ако е било през деня температурата надали е била толкова ниска.А 7 километра могат да се изминат при зимни условия без проблем за 1 час и половина-2 часа.Особено ако е знаел,че следващата гара е на такова разстояние и е могъл да планира приблизително за колко време ще стигне дотам.Така че не е кой знае какъв подвиг.
Според мен няма голяма разлика дали е -40 или -30,както казва Шумкаря само който не се е събличал по физическо може да каже,че ходенето при тези температури леко облечен не е силен дух.
- Fridtjof Nansen
- Контакти:
shumkar_44 написа:Неакуратно, колега! Да си кажа правичката, вероятно тези, които омаловажават това постижение не са се събличали по физическо, нито са били в такива екстремни условия. Моя милост, като човек, който се е занимавал активно със спортно ходене във всякакви метеорологични условия повече от тридесет години, може да прецени, че в такива температури са способни да оцеляват много малък процент хора!....
Ако малоумникът е бил наквасен с коняк, а не с водка, би издържал дори 14 километра и би пристигнал отрезвен от студа и свеж като краставичка на следващата гара...

Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.
преди време чух за един друг "герой" дето паднал то 10 тия етаж и оцелял... същия идиот като тоя
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- необясним банан
- Контакти:
Аз като сравнително активен планинар мога да кажа какво съм виждал. Един дядо при -25 градуса само по потник тръгна с нас от ЦПШ "Мальовица" и в продължение на 3 часа вървяхме заедно. После ние се върнахме, а той продължи нагоре. През цялото време беше САМО по потник, а температурата падаше още повече докато се изкачвахме. Така че, моля не ми хвалете руснака, който със сигурност е бил и със пуловер, който да задържа част от температурата му, и на всичко отгоре е свикнал на такива температури. А 7 километра в равнинен терен, дори и в сняг се минават пешком за час и половина, за това време тялото ти няма да изстине толкова много ако си сух. Що не му дадете и някакъв орден - "Герой на Социалистическият Труд" примерно....
Аb alio axspectes, alteri quod feceris
- shumkar_44
- Контакти:
необясним банан написа:Аз като сравнително активен планинар мога да кажа какво съм виждал. Един дядо при -25 градуса само по потник тръгна с нас от ЦПШ "Мальовица" и в продължение на 3 часа вървяхме заедно. После ние се върнахме, а той продължи нагоре. През цялото време беше САМО по потник, а температурата падаше още повече докато се изкачвахме. Така че, моля не ми хвалете руснака, който със сигурност е бил и със пуловер, който да задържа част от температурата му, и на всичко отгоре е свикнал на такива температури. А 7 километра в равнинен терен, дори и в сняг се минават пешком за час и половина, за това време тялото ти няма да изстине толкова много ако си сух. Що не му дадете и някакъв орден - "Герой на Социалистическият Труд" примерно....
Тоест признавате, че изминаването на големи разстояния по потник, па дори и да е по пуловер при -40 градуса си е за възхищение? Нека не се лъжем, дори Вие като опитен планинар не бихте могли да направите това, а знаете колко е труден преходът при такива условия.
Толстолоб, на теб съм роб.
не ... признаваме, че е идиот.
1. Идиот защото е паднал от влак
2. Идиот защото е излязал по потник в тоя студ...
1. Идиот защото е паднал от влак
2. Идиот защото е излязал по потник в тоя студ...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- необясним банан
- Контакти:
shumkar_44 написа:необясним банан написа:Аз като сравнително активен планинар мога да кажа какво съм виждал. Един дядо при -25 градуса само по потник тръгна с нас от ЦПШ "Мальовица" и в продължение на 3 часа вървяхме заедно. После ние се върнахме, а той продължи нагоре. През цялото време беше САМО по потник, а температурата падаше още повече докато се изкачвахме. Така че, моля не ми хвалете руснака, който със сигурност е бил и със пуловер, който да задържа част от температурата му, и на всичко отгоре е свикнал на такива температури. А 7 километра в равнинен терен, дори и в сняг се минават пешком за час и половина, за това време тялото ти няма да изстине толкова много ако си сух. Що не му дадете и някакъв орден - "Герой на Социалистическият Труд" примерно....
Тоест признавате, че изминаването на големи разстояния по потник, па дори и да е по пуловер при -40 градуса си е за възхищение? Нека не се лъжем, дори Вие като опитен планинар не бихте могли да направите това, а знаете колко е труден преходът при такива условия.
Казвам на какво съм бил свидетел. Определения от типа "достойно за възхищение" ги оставям на нежните души. Моето мнение е, че час и половина преход при условията, описани в статията, е постижение достъпно за мнозина.
Аb alio axspectes, alteri quod feceris
Човекът е израстнал в Сибир, тоест е свикнал на подобни условия, така че постижението му не е кой знае какво за човек като него. А като се има предвид, че вероятно бутилката му е останала във влака, това значи, че е имал по-голям стимул да гони влака, от колкото би бил само собственото му оцеляване.
Общо взето със същия успех трябва да се възхищаваме на ескимосите, че спят в палатка на -65, а на -40 се събличат да събират тен.
Общо взето със същия успех трябва да се възхищаваме на ескимосите, че спят в палатка на -65, а на -40 се събличат да събират тен.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]