АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: АНКЕТА: "ЗА" или "ПРОТИВ" "АЕЦ-Белене"

Мнениеот защо » 18 яну 2013 01:30

bai hoi написа:
saigon написа:
bai hoi написа:Ето нещо по темата-диспут в Панорама Петър Курумбашев срещу Иво Инджев

http://bnt.bg/bg/news/view/92680/

Слаба дискусия. Нито Инджев е експерт, нито Курумбашев. Общо взето, Инджев повтаря същите лъжи, каквито декламира и колегата Red Warrior. Американците ги надъхват яко да плюят Аеците, че техните тецове да продължат да продават на безбожни цени.

Не знам дали Инджев е експерт,но наскоро прочетох "Ядреналин" ,
която е написана съвместно с Георги Котев,ядрен физик,работил в АЕЦ Козлодуй/надявам се поне той да разбира от материята/,има доста
интересни неща основно за злоупотреби и далавери в АЕЦ Козлодуй.
Препоръчвам книгата на всеки можещ или поне опитващ се да мисли със собствената си глава.

Маса пари бяха похарчени за експертизи, за да се проверят въпросните интересни неща и да се докаже, че не са баш така. Кариерата му в Козлодуй не се е развила според очакванията му, поне така разправят колегите, аз не го познавам лично, та по тая причина, ако не процент, поне няколко промила от сметката си за ток я дължиш на неговите "разкрития".
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 яну 2013 01:43

Е, не може да се отрече, че българина е всестранно развита личност :mrgreen: От всичко разбира нашенеца - ядрена енергетика, микробиология, ядрена енергетика, конспирации, космически совалки, генно инженерство и т.н. А от жени, футбол, коли - тези дори не се поставят на въпрос, там е ясно от само себе си :lol: :lol: :lol: Не знаех, че има толкова много завършили атомни физици във форума, наследници на Айнщайн, Опенхаймер, Курчатов, Ферми, Бор и т.н. (тези имена поне са ми познати, чувал съм ги и знам какво са направили, а няма да цъкна в Гугле-то да видя аджеба кои са тия пичове, както ще направят мнозина тук след като ми прочетат постинга :lol: )
Както казва един приятел - каква е разликата между българина и американеца например ? Американеца няма висока обща култура, знанията му по география се изчерпват до съседния му щат, но пък за сметка на това в работата си обикновено е специалист и професионалист от най-високо ниво. Тук братче всеки разбира най-много от това, което не му е работа и обикновено най-малко от това, с което се занимава. Та толкова :roll:
Изображение

bai hoi
Контакти:

Мнениеот bai hoi » 18 яну 2013 02:20

защо написа:
bai hoi написа:
saigon написа:
bai hoi написа:Ето нещо по темата-диспут в Панорама Петър Курумбашев срещу Иво Инджев

http://bnt.bg/bg/news/view/92680/

Слаба дискусия. Нито Инджев е експерт, нито Курумбашев. Общо взето, Инджев повтаря същите лъжи, каквито декламира и колегата Red Warrior. Американците ги надъхват яко да плюят Аеците, че техните тецове да продължат да продават на безбожни цени.

Не знам дали Инджев е експерт,но наскоро прочетох "Ядреналин" ,
която е написана съвместно с Георги Котев,ядрен физик,работил в АЕЦ Козлодуй/надявам се поне той да разбира от материята/,има доста
интересни неща основно за злоупотреби и далавери в АЕЦ Козлодуй.
Препоръчвам книгата на всеки можещ или поне опитващ се да мисли със собствената си глава.

Маса пари бяха похарчени за експертизи, за да се проверят въпросните интересни неща и да се докаже, че не са баш така. Кариерата му в Козлодуй не се е развила според очакванията му, поне така разправят колегите, аз не го познавам лично, та по тая причина, ако не процент, поне няколко промила от сметката си за ток я дължиш на неговите "разкрития".

Сметката ми за ток варира между 30 и 50 лева в зависимост от сезона,мисля че мога да преглътна няколко промила,дори и процента.
Изчетох доста по темата,но досега не съм видял някой да опровергава казаното от Георги Котев.

camarasa
Контакти:

Мнениеот camarasa » 18 яну 2013 06:04

Ще ви задам въпроса по друг начин. Каква нация трябва да бъдем, нация на производители, или обслужваща. Нека всеки сам да вземе своето решение, аз моето съм го взел, но не бих се опитал да влияя върху избора на всеки друг.

camarasa
Контакти:

Мнениеот camarasa » 18 яну 2013 06:04

Ще ви задам въпроса по друг начин. Каква нация трябва да бъдем, нация на производители, или обслужваща. Нека всеки сам да вземе своето решение, аз моето съм го взел, но не бих се опитал да влияя върху избора на всеки друг.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 18 яну 2013 06:30

не мога да скрия изненадата си и голямото задоволство,че мнозинството са против тоя балон Белене,за останалите е ясно че гъз глава затрива

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 18 яну 2013 06:38

Алтернативната електроенергия вече факт.Соларните панели ги има навсякъде,а впрягането на вятъра го има не само във ветровитите райони.Това че комунягите са вкарали пари от пусто в празно не е повод да се хвърлят отново.Първо това си е ядрена бомба и второ отработеното се изхвърля чрез заплащане.В скоро време дори и папуасите ще приемат закон да не са ядрен боклукчийски каза.111 хиляди квадратни метра със 7 милиона население има нужда само от една централа.С Козлодуй дори изнасяме.Я вие запознати кажете колко струва ,,струята'' в съседните на нас държави които я внасят.И то при положение че плащат и за телевизор към електромера.Сравнете я с нашата.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 18 яну 2013 07:35

наскоро германците с референдум казаха че не искат повече атомна енергия, ама ние нали сме си друга порода европейци, ще тръгваме тепърва да я развиваме!
идиотска работа!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

gun175
Контакти:

Мнениеот gun175 » 18 яну 2013 08:15

Пичове, всяка една джаджа която излиза на пазара работи или на ток или е с батерии..... какво да говорим повече, консумацията на енергия ще скочи драстично следващите 5-10 години!

Върни се в “Свободна зона”