Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 03 ное 2012 18:16

Хубаво би било, преди да пуска някаква тема за великия френски актьор, киносценарист и кинорежисьор Луи дьо Фюнес авторът на темата да се научи поне правилно да изписва името му. ;) Иначе само ролята на инспектор Крюшо в поредицата от филми за полицаите от Сен Тропе нарежда Луи дьо Фюнес сред най-великите филмови комици в света за всички времена. :)
П.П. Смея да твърдя, че съм гледал почти всички филми с Луи дьо Фюнес, излизали на български екран (някои по два пъти). Същото важи и за няколкото филма с Кирил Господинов. Независимо от моето голямо уважение към този български актьор, сравнението му с титана на френското кино е меко казано неуместно. :)
[offtopic]Има малка разлика и между научнопопулярни и научнофантастични филми. ;)[/offtopic]
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 03 ное 2012 18:27, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Гочето1913

Мнениеот Гочето1913 » 03 ное 2012 18:22

Аз съм гледал Кирил Господинов в ролята му в поредицата "Баш Майстора"! :mrgreen:

Потребителски аватар
Педя човек

Мнениеот Педя човек » 03 ное 2012 18:26

Кирил Господинов е по - добрия комик също така и Педя човек лакът брада.
Педя човек е визитната картичка на България пред света !

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 03 ное 2012 18:31

За ролята на Рангел Лелин това е най-подходящия актьор,просто всичко му пасва.Не мога да ги сравнявам двамата защото всеки си е велик по своя си начин.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 03 ное 2012 18:32

Класическото българско кино е много по-качествено от френското такова, говорейки за периода от началото на петдесетте до може би средата на осемдесетте години на двадесети век. Това мое мнение е споделяно също така и от моя добър приятел Жоро Стоянов, който е удостоен със "скромната" длъжност председател на СБФД.
Толстолоб, на теб съм роб.

Brannik
Контакти:

Мнениеот Brannik » 03 ное 2012 18:34

Луи е гении - абсолютен фен съм му.( В арената преди имаше торент - Само за ценители. Всичките му филми по години - някой няма как да са излъчвани по телевизията) За Кирил не съм видял или автора е пропуснал да отбележи и филма "Сляпо куче"
Гледал съм всичките филми и на двамата и то до такава степен, че зная реплики, сцени, движения наизуст. Като съм в настроение съм си служел, си служа с тях и в живота - ей така за емоция, жалко обаче че малко хора се сещат и знаят за какво става въпрос. Но както и да е... Ако трябва да избирам от двамата бих казал, че сравнението е неуместно, няма място за сравнение.. различни "чешити" са си :)

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 03 ное 2012 18:35

shumkar_44 написа:Защо по телевизия Битиви не излъчиха нито веднъж Баш Майстора, а филмите на Финес ги даваха толкова пъти?

Защото тези филми са собственост на БНТ, така че тук не си прав.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 03 ное 2012 19:14

Captain Stottlemeyer написа:Хубаво би било, преди да пуска някаква тема за великия френски актьор, киносценарист и кинорежисьор Луи дьо Фюнес авторът на темата да се научи поне правилно да изписва името му. ;) Иначе само ролята на инспектор Крюшо в поредицата от филми за полицаите от Сен Тропе нарежда Луи дьо Фюнес сред най-великите филмови комици в света за всички времена. :)
П.П. Смея да твърдя, че съм гледал почти всички филми с Луи дьо Фюнес, излизали на български екран (някои по два пъти). Същото важи и за няколкото филма с Кирил Господинов. Независимо от моето голямо уважение към този български актьор, сравнението му с титана на френското кино е меко казано неуместно. :)
[offtopic]Има малка разлика и между научнопопулярни и научнофантастични филми. ;)[/offtopic]

Кептън, всеки има право на мнение. И ти не си съвършен, понякога прекрачваш добрия тон, левскар си :lol: (шега) Аз лично не мога да ги сравня, и двамата ми харесват по своему. А и филмите им показваха различна действителност. Често ме питат кой китарист е по-добър, аз давам един отговор, който чух от едно интервю на Рони Джеймс Дио: Кое е по-вкусно? Банана или портокала? И двете са супер, но усещанията са различни. :lol:

anker1878
Контакти:

Мнениеот anker1878 » 03 ное 2012 19:37

Много неуместно сравнение.
Двамата живеят и творят в два разли4ни свята.
БМВ се сравнява с Мерцедес ,не с Жигула - Жигулата се сравнява с Вартбург например.
И двамата са страхотни артисти и комици ,жалко ,4е в днешното кино такива таланти със свещ да ги търсиш.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 03 ное 2012 19:45

anker1878 написа:Много неуместно сравнение.
Двамата живеят и творят в два разли4ни свята.
БМВ се сравнява с Мерцедес ,не с Жигула - Жигулата се сравнява с Вартбург например.
И двамата са страхотни артисти и комици ,жалко ,4е в днешното кино такива таланти със свещ да ги търсиш.

Неакуратно. В такъв случай Кирил може да се сравни с една черна лъскава луксозна "Волга" ГАЗ 31105 със позлатени лайсни и джанти. Луй пък ще малък лъскав мотопед Симсон от ГДР. Сами усещате, че да сравняваме хора с автомобили и други типове МПС е просто инфантилно и несериозно. Моля, продължете своите разсъждения.Благодаря.
Толстолоб, на теб съм роб.

Върни се в “Свободна зона”