''Спахте ли добре господин Дянков?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Avirex
Контакти:

Re: ''Спахте ли добре господин Дянков?

Мнениеот Avirex » 13 окт 2012 16:17

лъв написа:По-нагло,по-античовешко,по-лъжкиво и по-крадливо управление от герберастите сме нямали никога! Оня ден в Калофер са взели 2 процента на частичните избори! Ще ги изметем тия дянковско-пожарникарски,цвинокиовски разбойници!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Серго ти ли си????

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 13 окт 2012 16:23

v.r.s. написа:
tut написа:
v.r.s. написа:Тук не става върос дали на власт ще е Серго, Бойко, Симо и т.н., а за това, че мизерията става все по голяма и хората масово не могат да си покриват елементарните нужди. Но така ще е, тъй като все ще се намери някой да политизира проблема и да се противопостави на едни протести примерно, не, че има наченки на нещо подобно. От 4 години майчинството си стои на 240 лева, пенсиите също не са мръднали, заплатите са замразени, да не кажа и дори на много места намалени, бизнеса е притиснат до стената, сега се очаква и масови фалити на заведения заради забраната за пушене на закрити помещения. Всичко това ще доведе до увеличаването на безработицата, а инфлацията расте и при това положение да ми обяснявате за Серго или който и да е е меко казано малоумие. Никой няма да даде нищо наготово ако не си го извоюваме сами, но това няма как да стане при положение, че се разсъждава- "след като си против политиката на правителството, значи си комунист и искаш да се върнат Станишев и Доган". Не не искам да се връщат и тези, а който и да стане премиер и финансов министър, да бъде притискан от синдикати, неправителствени организации и обществото, за да не живеем в мизерия. Писна ми от Гербеджии, Социалисти и всякакви подобни партии, служещи на чужди интереси и работещи против тези на България и докарващи населението до положение на мизерно съществуване.

че е мизерно е вярно .....ама има и доста глупости които пишеш .....

първо ...... бб не може да дойде при твоя шеф и да го накара да ти дигне заплатата .... това можеш да го направиш ти като не подписваш договор за мизерно заплащане.

второ ....... четох някъде че производителноста на труда в бг е като в румъния а заплатите са 2 по ниски при нас ..... влезнах в нета и проверих че наистина е така ... БВП то на нас и румънците е едно и също а получаваме различни заплати ..... та кво излиза ...... шефа ти прибира големите пари а работниците му бачкат за здраве и вместо да скачаш на главата на бб трябва да скачаш на тая на шефа ти.

трето ...... как реши че ще фалират заведения заради забраната за пушене ..... аз не пуша и моите приятели не пушат с изключение на 1-2ма...... а и ако може няква статистика да покажеш че примерно 90 процента от населението са пушачи и така никой няма да ходи на заведение , защото аз и мойте приятели ще продължим да излизаме.

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Сигурно е така и може да има глупости в моите писаници, но и в твоите не са по-малко.
Да си чувал, че има държавни предприятия, институции и учреждения, които се финансират от бюджета, а да си чувал, че има много фирми, които чакат пари от Държавата за изпълнение на държавни и обществени поръчки и това е причината да бавят заплатите на работниците си и да не могат да се разплатят с други фирми. А това води до междуфирмена задлъжнялост невъзможност да съществуват и фалит. Обясни как ще откажеш да подпишеш договор с твоят работодател и ще му искаш двойно заплащане при положение, че навсякъде заплатите са горе-долу в един диапазон, с малки изключения. Как ще му кажа не съм съгласен да взимам 500-600 лева, а искам хиляда като масово заплатите са в този размер, че и по-ниски, мислиш ли, че ще ми ги даде и като не подпиша договор и стоя без работа, кой ще храни мен и семейството ми? Не виждаш ли, че сме докарани до там, че да се съгласим да работим и взимаме нещо, отколкото да не получаваме никакъв доход? На думи е лесно да се говори, но когато си притиснат от това да избираш дали да работиш и взимаш нещо, дори и малко, пред това да не получаваш нищо и да гладуваш, нормално е да избереш първото. Точно заради това казвам, че хората масово трябва да започнат да си търсят и извоюват заплатите и всички други социални придобивки, а не да чакат което и да е правителство да им ги даде наготово.
Колкото до заведенията, явно въобще не си в час, защото аз имам познати работещи в този бранш и са уплашени, тъй като със застудяването оборота им падна рязко, а идва зима и поради тази забрана ще се наложи да съкратят персонал, заради намаляването на работата, а и доста ще затворят. Аз също не съм пушач и на мен лично тази забрана не ми пречи, но като отида на заведение виждам разликата в посещаемостта вечерно време, когато навън е студено и тя не е малка.
Така, че не ми защищавай политиката и на това правителство, която не е по-малко вредна от останалите през последните 22-23 години.

виж сега .......... не споря дали държавата бави плащания или не ...... но даже и да не бави заплатата пак ще ти остане 500 лева и това няма да е вина на бб или дянков или който и да е на власт ако ти сам не отидеш да си поискаш повече. съгласи се ,че само луд шеф ще предложи сам да ти дава повече пари ако ти си доволен и на 500те лева ....... ти слагаш от другата страна че храниш семейство и по - добре 500 лева отколкото 0 ..... аз те разбирам , но не разбирам защо се сърдиш на някой друг, че си се съгласил на това сам.

колкото до пушенето ..... все едно ако разрешат пушенето в заведенята аз да почна да пускам теми как това ще фалира повечето заведения ....... а и майка ми и баща ми се занимават с това така че също получавам информация от първа ръка

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 13 окт 2012 16:30

Плана на Ран и Ът, ако беше влязъл в сила България нямаше да преживее умишлените сътресения в средата на 90-те години и да разпродадат държавата за левчета
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 13 окт 2012 16:38

shamp1on написа:
tut написа:
v.r.s. написа:Тук не става върос дали на власт ще е Серго, Бойко, Симо и т.н., а за това, че мизерията става все по голяма и хората масово не могат да си покриват елементарните нужди. Но така ще е, тъй като все ще се намери някой да политизира проблема и да се противопостави на едни протести примерно, не, че има наченки на нещо подобно. От 4 години майчинството си стои на 240 лева, пенсиите също не са мръднали, заплатите са замразени, да не кажа и дори на много места намалени, бизнеса е притиснат до стената, сега се очаква и масови фалити на заведения заради забраната за пушене на закрити помещения. Всичко това ще доведе до увеличаването на безработицата, а инфлацията расте и при това положение да ми обяснявате за Серго или който и да е е меко казано малоумие. Никой няма да даде нищо наготово ако не си го извоюваме сами, но това няма как да стане при положение, че се разсъждава- "след като си против политиката на правителството, значи си комунист и искаш да се върнат Станишев и Доган". Не не искам да се връщат и тези, а който и да стане премиер и финансов министър, да бъде притискан от синдикати, неправителствени организации и обществото, за да не живеем в мизерия. Писна ми от Гербеджии, Социалисти и всякакви подобни партии, служещи на чужди интереси и работещи против тези на България и докарващи населението до положение на мизерно съществуване.

първо ...... бб не може да дойде при твоя шеф и да го накара да ти дигне заплатата .... това можеш да го направиш ти като не подписваш договор за мизерно заплащане.

второ ....... четох някъде че производителноста на труда в бг е като в румъния а заплатите са 2 по ниски при нас ..... влезнах в нета и проверих че наистина е така ... БВП то на нас и румънците е едно и също а получаваме различни заплати ..... та кво излиза ...... шефа ти прибира големите пари а работниците му бачкат за здраве и вместо да скачаш на главата на бб трябва да скачаш на тая на шефа ти.

трето ...... как реши че ще фалират заведения заради забраната за пушене ..... аз не пуша и моите приятели не пушат с изключение на 1-2ма...... а и ако може няква статистика да покажеш че примерно 90 процента от населението са пушачи и така никой няма да ходи на заведение , защото аз и мойте приятели ще продължим да излизаме.

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Ти скачаш ли на главата на твоя шеф? Аз ако почна да скачам по главата на моя шеф, трябва да си търся друга работа. И няма да я намеря лесно, защото ще се разчуе в бранша, в който работя, и никой няма да иска да ме наеме, за да си няма главоболия. Нашия, така наречен "профсъюз", се оглавява от шефовете ни и познайте колко можем да разчитаме на него. Лесно е да се приказва, но доста е по-трудно да се направи, а ако храниш и семейство, работата става невъзможна мисия. Не казвам че трябва да търпим, да се осланяме на милостта на работодателите ни, но тряба да се намери законен начин да се повлияе на фирмите за по-справедливо разпределение на печалбата. А не просто да се плямпа по форумите глупости ей така , да се запълва времето и да се види какви ербап юнаци сме.

Виж сега ........ дали аз скачам на главата на моя шеф няма значение в случая ...... щом съм се съгласил и съм подписал договора доброволно ще си получавам каквото пише в договора и няма да се оплаквам по форумите колко малко получавам . но на мен ми беше друга идеята ................. не разбирам защо след като човек сам си причинява проблема (500лева заплата) почва да се оплаква навсякъде, че заплатата му е ниска и което ме учудва още повече е ,че започва да обвинява всеки друг, но не и човека от който зависи заплатата му (шефа му).

това държавата да се меси в бизнеса май му викахме комунизъм а нали толкова много се борехме да го разкараме пък сега да го връщаме ......... не знам

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 13 окт 2012 16:41

Мислех дори да пускам тема за това, но мисля, че тук е подходящо :

По 400 евро коледни надбавки ще получат пенсионерите от държавния сектор в Гърция, съобщи радио "Скай".

В петък министърът на труда Янис Вруцис потвърди, че ще има допълнителни пари за празника. Надбавките ще струват на осигурителните фондове 180 млн.евро. Пенсионерите от държавния сектор на Гърция са 450 хил.

По настояване на международните кредитори комшиите трябваше да се простят с 13-та и 14-та пенсия. В момента правителството преговаря за ново орязване на парите за старост.

У нас все още не е ясно дали ще има коледни надбавки за пенсионерите. След последното правителствено заседание финансовият министър Симеон Дянков заяви, че не е привърженик на раздаването им, но бюджетът дава тази възможност.

Аз искам да сме в криза като гръцката, вместо да живеем "охолно" по дянковски :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 13 окт 2012 16:42

Тук не става върос дали на власт ще е Серго, Бойко, Симо и т.н., а за това, че мизерията става все по голяма и хората масово не могат да си покриват елементарните нужди. Но така ще е, тъй като все ще се намери някой да политизира проблема и да се противопостави на едни протести примерно, не, че има наченки на нещо подобно. От 4 години майчинството си стои на 240 лева, пенсиите също не са мръднали, заплатите са замразени, да не кажа и дори на много места намалени, бизнеса е притиснат до стената, сега се очаква и масови фалити на заведения заради забраната за пушене на закрити помещения. Всичко това ще доведе до увеличаването на безработицата, а инфлацията расте и при това положение да ми обяснявате за Серго или който и да е е меко казано малоумие. Никой няма да даде нищо наготово ако не си го извоюваме сами, но това няма как да стане при положение, че се разсъждава- "след като си против политиката на правителството, значи си комунист и искаш да се върнат Станишев и Доган". Не не искам да се връщат и тези, а който и да стане премиер и финансов министър, да бъде притискан от синдикати, неправителствени организации и обществото, за да не живеем в мизерия. Писна ми от Гербеджии, Социалисти и всякакви подобни партии, служещи на чужди интереси и работещи против тези на България и докарващи населението до положение на мизерно съществуване.

+1 000 000 всякакъв друг коментар е излишен

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 13 окт 2012 16:50

Много точен коментар :!:

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 окт 2012 16:55

За пореден път се убеждавам, че нещо в тази държава е адски сбъркано. Едно обосновано мнение не видях на плювачите на управлението на Герб. Това ме навява на мисълта, че никой не желае нещата да се оправят, а се лобира за партията, която в момента процентно е след Герб, а това е БС/К/П. Градивните неща са ясни. Конструктивна критика-какво е направено грешно и какво трябва да се направи и протести... С плюване по форумите вдигате рейтинга на Серго и Кунева...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 окт 2012 16:56

tut написа:
tut написа:

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Ти скачаш ли на главата на твоя шеф? Аз ако почна да скачам по главата на моя шеф, трябва да си търся друга работа. И няма да я намеря лесно, защото ще се разчуе в бранша, в който работя, и никой няма да иска да ме наеме, за да си няма главоболия. Нашия, така наречен "профсъюз", се оглавява от шефовете ни и познайте колко можем да разчитаме на него. Лесно е да се приказва, но доста е по-трудно да се направи, а ако храниш и семейство, работата става невъзможна мисия. Не казвам че трябва да търпим, да се осланяме на милостта на работодателите ни, но тряба да се намери законен начин да се повлияе на фирмите за по-справедливо разпределение на печалбата. А не просто да се плямпа по форумите глупости ей така , да се запълва времето и да се види какви ербап юнаци сме.

Виж сега ........ дали аз скачам на главата на моя шеф няма значение в случая ...... щом съм се съгласил и съм подписал договора доброволно ще си получавам каквото пише в договора и няма да се оплаквам по форумите колко малко получавам . но на мен ми беше друга идеята ................. не разбирам защо след като човек сам си причинява проблема (500лева заплата) почва да се оплаква навсякъде, че заплатата му е ниска и което ме учудва още повече е ,че започва да обвинява всеки друг, но не и човека от който зависи заплатата му (шефа му).

това държавата да се меси в бизнеса май му викахме комунизъм а нали толкова много се борехме да го разкараме пък сега да го връщаме ......... не знам[/quote]

Не, когато Държавата унищожава бизнеса е комунизъм, а в момента бизнеса е притиснат до стената от Държавата, защото тя не плаща задълженията си към него. А когато някъде се прекъсне тази връзка, то по цялата верига има сътресения.
Както казах освен частни има и държавни предприятия, учреждения и институции, като болници, военни, полиция и администрация и ако Държавата не може да принуди някой работодател да увеличи заплати, то тя се явява работодател на работещите в тези сфери и като такава, тя може да увеличи техните заплати, а това ще бъде някакъв аргумент да искаме по-високи заплати от частните работодатели. Как да искам по-висока заплата, като полицая, военният и лекаря, взимат по-малко от мен. Винаги има лостове с които може да се влияе на бизнеса за увеличаване на доходите, но при положение, че Държавата дължи пари на бизнеса и държи нейните служители с ниски заплати, няма как да иска бизнеса да дава повече, а и не я интересува, защото знае, че е задлъжняла с огромни суми към него.

Потребителски аватар
velez
Контакти:

Мнениеот velez » 13 окт 2012 16:59

лъв написа:По-нагло,по-античовешко,по-лъжкиво и по-крадливо управление от герберастите сме нямали никога! Оня ден в Калофер са взели 2 процента на частичните избори! Ще ги изметем тия дянковско-пожарникарски,цвинокиовски разбойници!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

С нарастващ ужас виждам как хора които не са си пили лекарствата, платени драскачи и пенсионери нямащи си друга работа се опитват да политизират спортния форум на сайта Гонг. Толкова ли няма новинарски или политически сайтове където да си заработите 10 стотинки за постинг, че се домъкнахте тука бе мушмурок?

Върни се в “Свободна зона”