Живко6461 написа:ZinedineZidane написа:Някой от вас чел ли е делото, че коментира по този начин? И въобще допускате ли, че съдията може да си е свършил работата спрямо наличните данни.? Много е лесно да прочетеш идиотската статия на някой журналист и да си правиш заключения и да псуваш държавата, която винаги е виновна.
И не, не оправдавам нито съдията, нито решението му, тъй като не съм запознат. Но ето по този начин се манипулира обществото и се насаждат определени настроения.
Да, така се опитвате да манипулирате обществото. Естествено, че съдията си е свършил работата "спрямо наличните данни". Постарал се е да ги разгледа и анализира по определен начин. Никой не му е предоставил нещо повече. Той не е сметнал за необходимо да поиска. За да се спази правилото -
за определна група от обществото винаги оправдателна присъда. В изключителни случаи се допуска условна.
Monsieur Zinedine Zidane, след като не сте запознат можехте да потърсите информация. Поне в случая има достатъчно. В българската и в германската преса. Най-вероятно ще определите огромен брой статии за идиотски и манипулативни. Идиоти и манипулирани според вас са всички българи, които виждат безскрупулното разграбване и ограбване.
Някои наши сънародници дали са способни да изпитват чувството срам?
1. Първо. Откъде извеждате множественото число с понятието "манипулирате"?
2. Второ. Къде видяхте да съм написал, че съдията действително си е свършил работата? Единственото, което ме подразни, че по подразбиране се заключва, че не е и подобно нещо даже не се допуска.
3. Трето. Дали досъдебното производство е протекло както трябва и са събрани достатъчно данни за инкриминиране на обвиняемите е съвсем отделна тема. И честно казано, не вярвам да е така, но не мога да го твърдя и не пускам коментари по форумите само за злобеене и за спорта.
4. Четвърто. Това е въззивна инстанция, която само преценява законосъобразността на първоинстанционното решение, както и следи за процесуални пороци. Т.е., съдията няма право да "търси" и "изисква".
5. Пето. Казвате, че информация има в пресата. Извинете ме, но не вярвам на журналисти, болшинството от които нямат понятие от процес и пречупват нещата под призмата на сензацията и продажбата. Примери много. Признавам си, че съм прекалил с понятието "идиотска" и наистина не всички са такива. За германската преса не коментирам, тъй като не владея езика.
И да, смятам, че медиите манипулират хората по брутален начин и това е универсална истина. Посочих настоящия случай само за пример, тъй като статията не излага ситуацията, а поради стремежа за сензационност навежда мненията в една посока. Резултатът е виден.
Последно. Не мразя по-малко от Вас всички дребни и едри измамници и престъпници. Ненавиждам начина на работа на МВР, прокуратурата и съда, както и цялостната липса на организация и корупцията. Мога да вляза в подробности за куп дребни проблеми и неразбории, но не е това темата. Обаче знам и за изключенията в тази система и познавам хора, които работят с желание и отдаденост. Та затова не слагам всичко и всички под общ знаменател. В този смисъл беше горния коментар.
Поздрави!