Апелативният съд оправда Марио Николов по делото "САПАРД"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Апелативният съд оправда Марио Николов по делото "САПАРД"

Мнениеот CTAHKO » 21 сеп 2012 17:40

ZinedineZidane написа:Някой от вас чел ли е делото, че коментира по този начин? И въобще допускате ли, че съдията може да си е свършил работата спрямо наличните данни.? Много е лесно да прочетеш идиотската статия на някой журналист и да си правиш заключения и да псуваш държавата, която винаги е виновна.
И не, не оправдавам нито съдията, нито решението му, тъй като не съм запознат. Но ето по този начин се манипулира обществото и се насаждат определени настроения.

Щом всички са невинни,къде са парите от САПАРД :? :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 21 сеп 2012 18:13

Как пък един от тия тъпунгери не излезе виновен и с присъда бе? От десетки, да не са и стотици дела единственият осъден за който се сещам е Вальо Топлото, всички останали или са оправдани или са с условни присъди.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 21 сеп 2012 18:15

ZinedineZidane написа:Някой от вас чел ли е делото, че коментира по този начин? И въобще допускате ли, че съдията може да си е свършил работата спрямо наличните данни.? Много е лесно да прочетеш идиотската статия на някой журналист и да си правиш заключения и да псуваш държавата, която винаги е виновна.
И не, не оправдавам нито съдията, нито решението му, тъй като не съм запознат. Но ето по този начин се манипулира обществото и се насаждат определени настроения.

Да, така се опитвате да манипулирате обществото. Естествено, че съдията си е свършил работата "спрямо наличните данни". Постарал се е да ги разгледа и анализира по определен начин. Никой не му е предоставил нещо повече. Той не е сметнал за необходимо да поиска. За да се спази правилото - за определна група от обществото винаги оправдателна присъда. В изключителни случаи се допуска условна.
Monsieur Zinedine Zidane, след като не сте запознат можехте да потърсите информация. Поне в случая има достатъчно. В българската и в германската преса. Най-вероятно ще определите огромен брой статии за идиотски и манипулативни. Идиоти и манипулирани според вас са всички българи, които виждат безскрупулното разграбване и ограбване.
Някои наши сънародници дали са способни да изпитват чувството срам?

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 21 сеп 2012 18:19

plamenst7 написа:Как пък един от тия тъпунгери не излезе виновен и с присъда бе? От десетки, да не са и стотици дела единственият осъден за който се сещам е Вальо Топлото, всички останали или са оправдани или са с условни присъди.

И Вальо го оправдаха.
А мислиш ли, че ако някой от "елита" все пак получи ефективна присъда ще лежи в затвора? Аз не съм убеден.

uppercut
Контакти:

Мнениеот uppercut » 21 сеп 2012 18:25

:shock: :shock: :idea: и преди съм казвал в България ако откраднеш по някакъв начин над 2 000 000 се отърваваш разпределяш на когото трябва единия а другия е за теб .......присъдите са глоба примерно 5000лв или условна с пробация или подобно е понякога може 1-2 годинки в ареста ама там е айляк :) :)
BULTRA-100 написа : Твърдо зад Н.Бареков който обича Ботев трябва да го подкрепи !
forever1912 написа : Vsi4ki vzimat pari, nqma mqsto za ugrizeniq.
Лудата банда написа : И помнете - Ботев шампион = Бареков ББЦ номер 28

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 21 сеп 2012 19:04

Ако си изкажа мнението за съдебната система в нашата мила родина за това дело и за делото "Кардам" ,ще получа БАН за грубо поведение и използване на нецензурни думи.....

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 21 сеп 2012 20:00

veni__85 написа:Ако си изкажа мнението за съдебната система в нашата мила родина за това дело и за делото "Кардам" ,ще получа БАН за грубо поведение и използване на нецензурни думи.....

Пробвай с афоризми и метафори!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 21 сеп 2012 20:34

Живко6461 написа:

Да, така се опитвате да манипулирате обществото. Естествено, че съдията си е свършил работата "спрямо наличните данни". Постарал се е да ги разгледа и анализира по определен начин. Никой не му е предоставил нещо повече. Той не е сметнал за необходимо да поиска. За да се спази правилото - за определна група от обществото винаги оправдателна присъда. В изключителни случаи се допуска условна.
Monsieur Zinedine Zidane, след като не сте запознат можехте да потърсите информация. Поне в случая има достатъчно. В българската и в германската преса. Най-вероятно ще определите огромен брой статии за идиотски и манипулативни. Идиоти и манипулирани според вас са всички българи, които виждат безскрупулното разграбване и ограбване.
Някои наши сънародници дали са способни да изпитват чувството срам?

1. Първо. Откъде извеждате множественото число с понятието "манипулирате"?
2. Второ. Къде видяхте да съм написал, че съдията действително си е свършил работата? Единственото, което ме подразни, че по подразбиране се заключва, че не е и подобно нещо даже не се допуска.
3. Трето. Дали досъдебното производство е протекло както трябва и са събрани достатъчно данни за инкриминиране на обвиняемите е съвсем отделна тема. И честно казано, не вярвам да е така, но не мога да го твърдя и не пускам коментари по форумите само за злобеене и за спорта.
4. Четвърто. Това е въззивна инстанция, която само преценява законосъобразността на първоинстанционното решение, както и следи за процесуални пороци. Т.е., съдията няма право да "търси" и "изисква".
5. Пето. Казвате, че информация има в пресата. Извинете ме, но не вярвам на журналисти, болшинството от които нямат понятие от процес и пречупват нещата под призмата на сензацията и продажбата. Примери много. Признавам си, че съм прекалил с понятието "идиотска" и наистина не всички са такива. За германската преса не коментирам, тъй като не владея езика.
И да, смятам, че медиите манипулират хората по брутален начин и това е универсална истина. Посочих настоящия случай само за пример, тъй като статията не излага ситуацията, а поради стремежа за сензационност навежда мненията в една посока. Резултатът е виден.

Последно. Не мразя по-малко от Вас всички дребни и едри измамници и престъпници. Ненавиждам начина на работа на МВР, прокуратурата и съда, както и цялостната липса на организация и корупцията. Мога да вляза в подробности за куп дребни проблеми и неразбории, но не е това темата. Обаче знам и за изключенията в тази система и познавам хора, които работят с желание и отдаденост. Та затова не слагам всичко и всички под общ знаменател. В този смисъл беше горния коментар.
Поздрави!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Ventcouvert
Контакти:

Подскажите пожалуйста!

Мнениеот Ventcouvert » 22 сеп 2012 14:52

Ну не знаю... я читал в другом посте, писали совсем обратное.

Върни се в “Свободна зона”