От скоро се интересувам по темата. Запознат съм с най-елитните специални части по света и въобще повечето,които си заслужават да ги знаеш. Конкретно на въпроса: Интересува ме като човек,който не е от дадена страна, колко реалистично е влизането в чужди спец.части? Едно евентуално влизане ще бъде ли съпроводено със спънки заради произхода ти? Навсякъде си имат общо приети правила,които трябва да покриваш за да кандидатстваш. Има ли хора,които са запознати по въпроса и могат да изкажат мнение? Моля не споменавайте нашите специални части. Също така всякакви форумни патриоти и глупци могат да замълчат по темата.
Знам,че със зелена карта можеш да влезеш в американската армия,но не и в специалните части. За да влезеш в специалните части на САЩ ти трябва гражданство,което ще те легитимира като кандидат. А гражданство не можеш да получиш, ако не си живял минимум 5 години в САЩ.
Нещата при британските специални части не са по различни. Трябва да имаш гражданство или да си гражданин на една от държавите от бившата британска империя за да кандидстваш за армията им. До колкото знам имат ограничения в определени сфери като разузнаване,където могат да кандидатстват само британци.
Без да съм разучавал за всички държави мога да предположа,че навсякъде ще ти искат гражданство и никой няма да те пусне ей така в най-елитните си отряди. Френския легион изглежда е единствения отворен към чужденци. Знам,че преди Испанския легион също е приемал,но тази практика е заличена от много години. В Хърватия преди години също имаше нещо подобно,където влизаха главно наемници.
Има ли хора със знания по темата?
Специалните части по света
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Специалните части по света
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder
Re: Специалните части по света
Не съм много наясно, но имам 2 познати, които успяха само във Френския легион. И знам от тях, че всички са там само и единствено за парите.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

-
- Контакти:
Bourgas написа:Не съм много наясно, но имам 2 познати, които успяха само във Френския легион. И знам от тях, че всички са там само и единствено за парите.
Парите в Легиона не са чак толкова много аз също се интересувам доста,но по-скоро го оставям на заден план засега.Най-добрите спецчасти са S.A.S,СПЕЦНАЗ и т.н.
-
- Контакти:
Bourgas написа:Не съм много наясно, но имам 2 познати, които успяха само във Френския легион. И знам от тях, че всички са там само и единствено за парите.
От бургас има един бивш легионер Петко Лисичев неможе да не си го чувал той беше гръмнал и една мутра при самоотбрана.
САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! написа:Bourgas написа:Не съм много наясно, но имам 2 познати, които успяха само във Френския легион. И знам от тях, че всички са там само и единствено за парите.
От бургас има един бивш легионер Петко Лисичев неможе да не си го чувал той беше гръмнал и една мутра при самоотбрана.
Да и аз съм чувал за този случай.. тъжно!
http://www.razorbet.com/news.php Сайтът с най-точните спортни прогнози!
Парите във френския легион въобще не са много,така че е изключено всички да влизат там заради тях. Едни търсят тръпка,а други са извършили криминален акт и търсят къде да се укрият от закона. Някои толкова са оплескали живота си навън,че не им остава нищо друго освен да влязат в легиона.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder
САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! написа:Bourgas написа:Не съм много наясно, но имам 2 познати, които успяха само във Френския легион. И знам от тях, че всички са там само и единствено за парите.
Парите в Легиона не са чак толкова много аз също се интересувам доста,но по-скоро го оставям на заден план засега.Най-добрите спецчасти са S.A.S,СПЕЦНАЗ и т.н.
Към британските SAS трябва да се прибавят и британските SBS. Руските спецназ въобще не мисля,че съществуват вече. Най-елитната специална част на руснаците в момента се казва Alpha Group.
Последна промяна от sMotLiO на 11 сеп 2012 16:07, променено общо 2 пъти.
Колега,общо взето сам си отговорил на въпросите си...Никъде няма да те допуснат без гражданство до полицията или армията им,камо ли до елитните си части...(може и да има някоя такава държава,но се съмнявам) А би ли обяснил,защо не желаеш да се споменават БГ командоси и защо не те интересува служба при тях...?
Френския легион не е елитна част. То си е като нормална армия, но наемна. Бил съм там и съм видял. Стартовите пари са около 1000 евро и можеш при определени обстоятелства да стигнеш до 5000 евро. На сайт им си пише. Но няма да станеш, някакъв командос, всъщност може и да имат някакви елитни, но не знам. Парашутните бяха "по-така" и разните му планински, но един приятел беше парашутист в легиона и каза, че не е било нещо особено. Един Българин навремето със зелена карта мисля, може и гражданство да е взел в последствие, но както и да е, та той стигна до Делта Форс.
България !!!!
kidon написа:Колега,общо взето сам си отговорил на въпросите си...Никъде няма да те допуснат без гражданство до полицията или армията им,камо ли до елитните си части...(може и да има някоя такава държава,но се съмнявам) А би ли обяснил,защо не желаеш да се споменават БГ командоси и защо не те интересува служба при тях...?
Всъшност това не е напълно вярно. Както казах можеш да влезеш със зелена карта в американската армия и сега прочетох,че едно влизане в армията ти съкращава получаването на гражданство с 2 години. Също така разбрах,че на някои места не ти искат гражданство,а само да имаш имот в държавата/да имаш постоянен адрес там + да говориш езика. Това важи за Канадската,Австралийската и Германската армия например (и още много други). Тези три държави обаче ме заинтригуваха,защото специалните им части са на много силно ниво. И пак опира въпроса до това какви са изискванията им за специалните части?
Колкото до нашите специални части - по принцип нямам нищо против тях. Проблема ми е с нивото на корупция в държавата ни. С липсата на добра екипировка и условия за подготовка. И не на последно място България е едно затънтено място,където рядко се случва нещо голямо и интересно. Нашите групи действат главно срещу кокошкари и някак си ми се струва непревликателно.
Разбира се,нещата може да са по-добри от това,което си мисля,но на този етап това ми е мнението. Някак си е нормално да се целиш в чуждите специални части,които са с класи над нашите.
Последна промяна от sMotLiO на 11 сеп 2012 16:47, променено общо 2 пъти.