Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Re: Поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ - факт след дни, 50лв. за без фарове

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 13:01

А ти колко пъти в годината си зад волана? Явно се возиш само от задните седалки.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

mimi29
Контакти:

Мнениеот mimi29 » 05 авг 2012 13:15

в момента при това време което е сега навън някой направи катастрофа и причината са невключени фарове трябва да накажат инструктора че му е дал въобще книжка.Трябва да си кьорав за да не виждаш при това слънце и ясно време :mrgreen:
седим си аз у комунизъмъ пубер на 10-12 годинки.
и чувам, че у Италия почнала страстната седмица.
И си викам: тия сигурно се ебът по площадите и никой на никого не отказва.... трее се посети

Потребителски аватар
nikivarna
Контакти:

Мнениеот nikivarna » 05 авг 2012 13:15

[/quote]
Пак си дойдохме на думата. Всеки българин разбира от футбол, икономика и политика. :) Ами колега, някой да ни е докарал управниците от Марс, или да сме под окупацията на чужда държава?!...Догодина идват избори, нека да си изберем по-читави хора (защото никой не ни е виновен, че последния път сме спали, когато сме гласували, или изобщо не сме гласували). 8-) Другият вариант е: Грабвате червените знамена с някои колеги от форума (да не ги цитирам) и напре-е-д! Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта!.... :lol: :lol: :lol:[/quote]
За първото нямам претенции да разбирам ,но за другите два - да ,това ми е работата. Относно червените знамена ,не благодаря ,не е това решението ,но на следващите избори се надявам хората да не спят пак. Който и да е ,да не е Боко ,това е истината
Изображение

mimi29
Контакти:

Мнениеот mimi29 » 05 авг 2012 13:25

stannn написа:А ти колко пъти в годината си зад волана? Явно се возиш само от задните седалки.

всичко си е до човека карам почти 20 години без нарушение до сега от КАТ в СОФИЯ не съм вдигала повече от 60-70 а на магистралата 100-110 .Преди малко имаше катастрофа до КАУФЛАНД на банишора и един моторист се блъсна в кола и остана на място караше като луд правеше се на кой съм аз е вече няма :cry:
седим си аз у комунизъмъ пубер на 10-12 годинки.
и чувам, че у Италия почнала страстната седмица.
И си викам: тия сигурно се ебът по площадите и никой на никого не отказва.... трее се посети

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 05 авг 2012 13:45

mimi29 написа:
stannn написа:А ти колко пъти в годината си зад волана? Явно се возиш само от задните седалки.

всичко си е до човека карам почти 20 години без нарушение до сега от КАТ в СОФИЯ не съм вдигала повече от 60-70 а на магистралата 100-110 .Преди малко имаше катастрофа до КАУФЛАНД на банишора и един моторист се блъсна в кола и остана на място караше като луд правеше се на кой съм аз е вече няма :cry:

Леле мила,що не те научи даскала ти да пишеш, та да не се излагаш?

ascona
Контакти:

Мнениеот ascona » 05 авг 2012 13:52

Щом може да се задължат хората да карат с по-голям разход на гориво, защо фирмата производител на гориво не бъде задължена да намали и да фиксира постоянно горивото? Това че в Арабските страни и Африка петрола бил намалял или се увеличил, не влияе тук! Защото когато там се увеличи петрола, тук също се увеличава цената и то с много, но когато там се намали цената на петрола, тук не се намаля по същият начин!!!

П.С. ТОВА ГО ИМА САМО И ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ, защото в ГЪРЦИЯ, каквото и да се случи, всички излизат на улицата и започват ПРОТЕСТИ!!!
ТУК В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОСЛЕДВАМЕ НАШИТЕ СЪСЕДИ!!!!!

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 13:53

Джигитите няма да изчезнат но ще им се наложи поне на половината да пуснат фаровете и ще се спестят доста неприятни сцени. Споменах за малоумници които не смеят да пуснат фарове дори и в мъгла или мрачно време. Предполагам тия които реват против този закон са точно такива. Като нямаш 2 лева в джоба за един литър повече няма да караш. Возиш се на градски или междуградски транспорт и не създаваш конфликтни ситуации с другите участници в движението. Просто не е сериозно да се оправдаваш с изгорели крушки и разход от цъкнати фарове. 2 крушки са 20 лева грубо и не се сменят всеки ден. Нормалната крушка ще издържи поне 6 месеца на 24 часа пуснати фарове. Това ли е цената на живота на другите срещу вас? 40 лева на година за крушки и още толкова за гориво? Жалка история.

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 05 авг 2012 14:01

Ей вие идиоти ли сте? Това е най - умния закон приеман в последно време! Това изключително много улеснява изпреварването през деня...

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 05 авг 2012 14:07

stannn написа:Стига сте писали глупости. Това за фаровете трябваше да бъде прието още когато приеха да се кара зимния период на фарове. Какъв бил смисъла? Ами смисъла е, че в горещите дни определени цветове автомобили просто се сливат с пейзажа. Човек който е по пътищата всеки ден много добре го знае това.

Изображение

Тоя цвят кола при горещини над 40 градуса просто се губят на моменти. Има хора които си изкарват хляба зад волана. Не са само такива които се качват за 2 часа. Умората си казва думата. Закона е полезен, но с леки поправки. В градовете скоростта не е толкова висока и там може и да не е задължително това. За извънградско шофиране съм за с две ръце. И е крайно време тия които извършват технически прегледи да си изпълняват съвестно задълженията. Нацъкали по един ред диоди хлапетиите и си мислят, че имат двевни светлини. КОНТРОЛ ТРЯБВА ДА ИМА.

И ако сте толкова загрижени за разхода на гориво си купете DRL модули които са със сертификат и всичко останало. Слагате и разхода ви не се вдига тооооооолкова много.

Много умно, няма що! Не е ли по-добре всеки шофьор да си купи по една рафинерия или петролен кладенец? Така напълно ще му излезе без пари. Преди 25г. беше пълно със сонди около Плевен, сега са тук-там. Свободни кладенци много.
За поправката в ЗДП вече е казано всичко. Това е поредната простотия на това управление. Какво ли да кажат в Австрия напр., където отдавна отмениха тая простотия като неефективна.

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 05 авг 2012 14:11

Някой засичал ли е с колко се вдига разхода на 100 километра заради фаровете? Просто е смешно да излизате с това. Ами спрете си радиото и то вдига разхода. Климатика също спирате. Затваряте прозорците защото също се вдига разхода когато караш с отворени прозорци. И ако беше толкова неефективно защо моделите след 2008 започнаха стандартно да се произвеждат със светлини за каране през деня? Може би за гъзария?

Върни се в “Свободна зона”