W@y написа:Lyubaka01 написа:shumkar_44 написа:И с какво този "тромпетист" е по-добър от един Начо Тодоров и най-вече един Петьо Кърпаров, който (забележете) е специялизирал при ВЕЛИКИЯ Ярослав Коларж, едно отявлено светило в сферата на духовната музика. Защо не напишеш и нещо за моя добър приятел и кумир Данчо Капитанов? Иначе браво на Мирчо, но той може само да носи калъфа на Кърпаров!
В Ада, казват, само българския казан никой не го пазел... Надявам се да ме рзбереш...
Аз ще му кажа че той е малко тъпичак
Никой не пази казана на българите защото ние сами се дърпаме един друг обратно в него
П.С:Да му е честито и защо никой не споменава такива новини когато българин печели нещо независимо какво ... а споменават само за известните спороте и т.н..... жалка работа ..
"Кендрисийските игри:
Самите игри са доста по-стари от Олимпийските, защото последните възникват с появата на елинската мисловност. Това се случва обаче едва през 5 в. пр. хр. Самите елини прагматизират игрите си, изопачавайки по-древните такива, като Питийски, Кендрисийски и др. Те окастрят духовната същност на игрите, както правят с цялото тракийско знание, защото не са разбирали от последното и целта им е единствено да направят игрите популярни като празник на физиката на тялото. При нашите траки (говоря за пловдивските) Кендрисийските игри били не само състезание, но и сравняване на уменията между най-добрите в различни области. Освен спортисти, в тези игри участват поети, музиканти, лечители, жреци и хора с най-различни занаяти." Източник: http://www.parallelreality-bg.com/index ... 2012-.html
За мен това е обяснението.