Световен шампион за тромпетисти във Финландия е варненец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

silenxe
Контакти:

Re: Един друг вид шампион

Мнениеот silenxe » 26 юли 2012 14:03

W@y написа:
Lyubaka01 написа:
shumkar_44 написа:И с какво този "тромпетист" е по-добър от един Начо Тодоров и най-вече един Петьо Кърпаров, който (забележете) е специялизирал при ВЕЛИКИЯ Ярослав Коларж, едно отявлено светило в сферата на духовната музика. Защо не напишеш и нещо за моя добър приятел и кумир Данчо Капитанов? Иначе браво на Мирчо, но той може само да носи калъфа на Кърпаров!

В Ада, казват, само българския казан никой не го пазел... Надявам се да ме рзбереш...

Аз ще му кажа че той е малко тъпичак :)

Никой не пази казана на българите защото ние сами се дърпаме един друг обратно в него :)

П.С:Да му е честито и защо никой не споменава такива новини когато българин печели нещо независимо какво ... а споменават само за известните спороте и т.н..... жалка работа ..

"Кендрисийските игри:

Самите игри са доста по-стари от Олимпийските, защото последните възникват с появата на елинската мисловност. Това се случва обаче едва през 5 в. пр. хр. Самите елини прагматизират игрите си, изопачавайки по-древните такива, като Питийски, Кендрисийски и др. Те окастрят духовната същност на игрите, както правят с цялото тракийско знание, защото не са разбирали от последното и целта им е единствено да направят игрите популярни като празник на физиката на тялото. При нашите траки (говоря за пловдивските) Кендрисийските игри били не само състезание, но и сравняване на уменията между най-добрите в различни области. Освен спортисти, в тези игри участват поети, музиканти, лечители, жреци и хора с най-различни занаяти." Източник: http://www.parallelreality-bg.com/index ... 2012-.html

За мен това е обяснението.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Re: Световен шампион за тромпетисти във Финландия е варненец

Мнениеот shumkar_44 » 26 юли 2012 15:56

Чакайте бе, молодёжь. Вий сега изляхте по мен страхотна словестна дрискоч, при все, че агресията ви е напълно неоправадана!
Първо, аз не злобея, и който ме познава ще потвърди, че защитавам и тача всичко българско! За съжаление обаче, като един меломан и акордеонист (па макар и лаик) считам, че музиката не трябва да е обект на състезателни мероприятия, както спорта, да речем. Но във всички случаи имам претенции да съм запознат с "българския тромпет" малко повече от вас и ви казвам къде е истината. А тя е, че едно време имаше доста по-голямо търсене на тромпетисти и впрочем, всякакъв вид музиканти в България и Съветския съюз като цяло. Апропо, не казвам, че наш Мирчо не е талант, но ако беше оценяван наравно с Ваньо Хаджийски и Петьо Кърпаров по мое време, щеше да бъде изстрелян в миманса със скорост, подобна на спътника "Парус" в космоса.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 26 юли 2012 16:11

shumkar_44 написа:Чакайте бе, молодёжь. Вий сега изляхте по мен страхотна словестна дрискоч, при все, че агресията ви е напълно неоправадана!
Първо, аз не злобея, и който ме познава ще потвърди, че защитавам и тача всичко българско! За съжаление обаче, като един меломан и акордеонист (па макар и лаик) считам, че музиката не трябва да е обект на състезателни мероприятия, както спорта, да речем. Но във всички случаи имам претенции да съм запознат с "българския тромпет" малко повече от вас и ви казвам къде е истината. А тя е, че едно време имаше доста по-голямо търсене на тромпетисти и впрочем, всякакъв вид музиканти в България и Съветския съюз като цяло. Апропо, не казвам, че наш Мирчо не е талант, но ако беше оценяван наравно с Ваньо Хаджийски и Петьо Кърпаров по мое време, щеше да бъде изстрелян в миманса със скорост, подобна на спътника "Парус" в космоса.

ОК. Ако е така, имаш моите извинения.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 26 юли 2012 16:13

http://trumpetland.com/index.php?sectio ... ails&id=24
Даже в чужбина писаха...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m3mKOBvqioA&feature=player_embedded[/youtube]
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

SirStenleyRoys
Контакти:

Мнениеот SirStenleyRoys » 26 юли 2012 23:21

Ей този дядката шумкар_44 пак превърта играта, на истина имам чувството , че батманлевски, фена му и шумкара са един и същ човек, който явно е прекалено деградирал за да осъзнае колко смешен става в очите на хората, когато се прави на интелигентен! Честито на момчето, явно че освен Сър Стенли Ройс и Гъмзата имало и други добри тромпетисти, но само един от тях е и снайперист и убиец ! :Д

Върни се в “Свободна зона”