Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Проучване: Доверието в капитализма намалява в световен мащаб

Мнениеот za nas e toj religiq » 24 юли 2012 11:32

И какво излиза по твоите думи , че страните които водят такава политика , в момента са най добре :? Я пак си преосмисли мирогледа , че нещо взе да се омотваш със възгледите си :lol:

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 24 юли 2012 11:33

Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 24 юли 2012 11:33

CTAHKO написа:Че те в момента водят по-социалистическа политика от нас по времето на социализма 8-) Това важи и за скандинавските държави ;) Във Франция управляващите също са социалисти ;)

И зле ли са германците и скандинавците? А, хитрец?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

SirStenleyRoys
Контакти:

Мнениеот SirStenleyRoys » 24 юли 2012 11:35

Фен на Сър Стенли Ройс , замислял ли се, че в социалистическия режим е по-страшно ! Там искат да уеднаквят хората , тоест хората да са като стадо, а на върха да са техните лидери, ползващи се със статут на господ (в комунизма църквата беше забранена), сега всеки има избор да работи за някой, да работи за себе си , да работи за държавата, тогава всеки работеше за държавата и всеки можеше да се развие в някакви предварително зададени граници, без значение че аз мога да знам няколко езика или да съм изучавал дадена наука повече от теб, ти и аз можем да сме еднакво развити... това не е справедливост, а е криво разбрано възмездие на малкият човек ! Не може някой да е всичко по от друг и да са на еднакво заплащане, еднакъв социален статус и прочие!

Потребителски аватар
fen na stanley roise
Контакти:

Мнениеот fen na stanley roise » 24 юли 2012 11:35

Обръщам се към автора на темата понеже виждам, че имаме сходни възгледи:

Комунистическо движение "ЧЕ ГЕВАРА" - БЪЛГАРИЯ е комунистическа организация, бореща се за унищожение на капиталистическата система и изграждане на справедлив комунистически обществено-политически строй. Ние считаме, че частната собственост на предприятията от промишлеността, търговията, транспорта и др., възстановена в периода на “демокрацията”, показа своята пълна неефективност В резултат на възстановяването на частната собственост настъпи катастрофален спад в производството, драстично спадна и екзистенцминимума на огромна част от населението и всичко това на фона на забогатяването на жалките капиталисти, приобщили България към процеса на капиталистическата икономическа глобализация със средствата и възможностите на т.нар. сива икономика. Ние считаме, че не е възможно да изменим живота на трудещите се към по-добро, без коренно да изменим цялата обществена система. Опитите за промяна на каквото и да е чрез избори (а те са политически инструмент, който е под пълния контрол на капитала), се провалиха. Затова политическата борба на организираните трудови колективи и работническата младеж е единственият път.

Мисия
Ние се борим за изграждане на избрани от предприятията и учебните заведения независими органи на властта - съвети, които от своите редици ще излъчват органите на властта на по-високите равнища и ще могат във всеки момент да свалят доверието си от своя депутат и да го заменят с друг. Ние се борим за изграждането на избирателна система в която органите на властта ще бъдат напълно избираеми и сменяеми от трудещите се - от фабриките и заводите до Народното събрание на републиката. В този случай заплатата на депутата и чиновника не трябва да бъде по-голяма от тази на квалифицирания работник. Избирането на депутати от трудовите колективи с право на незабавно отзоваване ще позволи на трудещите се да осъществяват своята власт без бюрокрация-Властта ще изразява тяхната воля! Ние се борим за пълна национализация на приватизираните предприятия и предаването им под контрола на работническите Съвети.

Цели и задачи

Продуктите произведени от ръцете на трудещите се трябва да се използват за нуждите на обществото,а не да се заграбват от отделни лица. В условията на капитализма нашите искания са такива:

-пълно и своевременно изплащане на работните заплати и тяхното повишение до ниво отчитащо и необходимия екзистенцминимум;

-съкращаването на работния ден без орязване на доходите на трудещите се;

-прекратяване на по-нататъшната приватизация на държавна собственост;

-отмяна на търговската и банковата тайна и допускане на работнически представители до контрол на финансовата дейност на предприятията;

-пълното съблюдение на демократичното право на събрания, митинги, свобода на избора за място на живеене, политическа и профсъюзна дейност във всички колективи, в това число в армията и полицията;

-зачитането на гражданските права на всички трудещи се на територията на цялата страна;

-безплатно здравеопазване и образование за всички за сметка на държавата;

-размерът на пенсиите и стипендиите да не бъде по-нисък от необходимия минимум за посрещане на житейските нужди;

-осигуряване на трудещите се с жилища за сметка на държавата;

-пълно равенство на всички хора пред закона,забрана на фашизма;

-провеждане на миролюбива външна политика и оказване на противодействие на плановете на империализма и преди всичко на стремежите на САЩ за установяване на световно господство.

fen na batmanlevski, добре дошъл си при нас!
Целият вътре сух!

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 24 юли 2012 11:37

shumkar_44 написа:Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!

Точно заради хора като теб тази държава скоро няма да се оправи!
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
Жозе Моуриньо
Контакти:

Мнениеот Жозе Моуриньо » 24 юли 2012 11:39

alexveselinov написа:
shumkar_44 написа:Слушай какво бе, за твое сведение аз съм преподавал астрономия в Украйна и Литва, викан съм на конференции в Брюксел и къде ли още не! Имам основна заслуга за откриването на нова двойна звезда в галактиката Андромеда, а ти имаш жълто около устата, момче! Тъжното е, че вие младите сега си седите пред блока, защото нямате работа, а навремето не беше така!! И масово затлъстявате, вместо да се хванете на сериозен спорт като футбол или спортно ходене! Слушай какво, ако се интересуваш повече, ще ти пратя моя телефонен номер да се свържем и да ти обясня някои неща. До тогава за домашно имаш да идеш при баба си и да я питаш кога и е било по-добре - преди или след комунизма. А сега марш да залягаш над книгите!

Защо заради него ?

SirStenleyRoys
Контакти:

Мнениеот SirStenleyRoys » 24 юли 2012 11:40

alexveselinov написа:

+1

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 24 юли 2012 11:41

Значи капитализма е лош, защото разделя хората на класи ?

Ами това е закона на природата ! Няма еднакви хора ! Има по-умни и по-глупави, по-работливи и по-мързеливи, по-талантливи и по-бездарни и това няма да се промени като се приравняват всички ! Просто защото простия човек никога няма да бъде на едно ниво с интелигентния ;) Така че в едно нормално общество, най-нормалното нещо е хората да бъдат разделени на класи !

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 юли 2012 11:41

za nas e toj religiq написа:И какво излиза по твоите думи , че страните които водят такава политика , в момента са най добре :? Я пак си преосмисли мирогледа , че нещо взе да се омотваш със възгледите си :lol:

А случайно да са СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ държави :?: :?: :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”