avon18 написа:в тила на врага е много як американски филм ама ас мразя американци
то ти маи мразиш и себе си комплексарче
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
avon18 написа:в тила на врага е много як американски филм ама ас мразя американци
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
vessboja написа:SAVIOR (http://www.imdb.com/title/tt0120070/) - този филм е задължителен !!! Въобще !!!
eelche написа:Двата най - добри филма,които препоръчвам са Welcome To Sarajevo (Добре дошли в Сараево) и No man`s Land (Ничия земя).Много тежки филми,силни чувства,само това искам да кажа...
Като цяло събитията от войната в Босна се случват предимно в провинцията и по - малко в Сараево.Преди известно време бях гледал някакви интервюта на наши войници,част от мироопазващия контингент на КФОР.Там и те потвърждават този факт.Наскоро се навърши и някаква годишнина от масовото клане в Сребреница(най - голямата трагедия от ВСВ до днес).От многото конфликти по света може би,този в бивша Югославия предизвика много спорове и дискусии и до днес.Заради великосръбския шовинизъм 100 000 души умират,предимно босненци, близо 2 милиона губят дома си,а регистрираните изнасилвания са 20-50 000.Престъпленията,които извършват не само в Босна,но и Хърватия,Македония и Косово.
Дядо ми(по памет),такива неща ми е разказвал за нещата,които сърбите са правили в Македония и Босненско,че чак косите могат да ти настръхнат.Затова никаква милост към болните амбиции на пияната сръбска измет.Колко майки са разплакали и колкото и лошотии да им се случат,пак ще са им малко.Една от причините,поради които НАТО закъснява с намесата е силната подкрепа(във всякакво отношение) на Русия за сърбите.И до ден днешен те си остават много близки.
Морално да се подкрепи някоя от страните е много трудно,защото великосръбския шовинизъм е нещо страшно,а ислямизирани райони звучи страшно.Много от ветераните в тези войни до ден днешен страдат от тежки заболявания,защото довчерашните им приятели са им станали врагове.
Бог да пази България! ! !
SAVIOR (http://www.imdb.com/title/tt0120070/) - този филм е задължителен !!! Въобще !!!
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 21 госта