Филми които си заслужават да гледате

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

valiobest-dunav
Контакти:

Re: Филми за войната в Босна

Мнениеот valiobest-dunav » 15 юли 2012 09:39

avon18 написа:в тила на врага е много як американски филм ама ас мразя американци ;)

то ти маи мразиш и себе си комплексарче

urkoto

Мнениеот urkoto » 15 юли 2012 11:05

Къв е тоя бауш бе!? Я се разкарай от темата бе пубер неграмотен. И да не съм те чул да кажеш лоша дума за Сейвиър и за хората, които го харесват, ясно ли ти е, дегенератче!? Ебаси бауша

Ениуей, Сейвиър който предложи колегата наистина е СТРАХОТЕН. Абе чудесен. Много силен филм. Все се каня да го гледам наскоро пак тъй като доста отдавна беше последния път и съм го позабравил.

П.С. От този филм ли беше сцената в която връзваха босненците един за друг на един мост и убиваха само по един? За сцената с чука помня, че беше от тоя филм - много, много силна. Ама това с моста от тука ли беше?
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 15 юли 2012 11:48

http://www.youtube.com/watch?v=75IGqPlM ... re=related

Вижте този филм. Той не е за войната в Босна, а за отношенията между сръбските и хърватски баскетболисти в националния отбор на Югославия от края на 80-те и началото на 90-те. Конкретно е за приятелството между двама от най-великите в този спорт - Владе Дивац и Дражен Петрович и как войната ги разделя. Покъртителен филм.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 15 юли 2012 12:16

Благодаря за отговорите, ще изгледам предложените филми!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Joni_
Контакти:

Мнениеот Joni_ » 15 юли 2012 12:16

vessboja написа:SAVIOR (http://www.imdb.com/title/tt0120070/) - този филм е задължителен !!! Въобще !!!

Това наистина е много силен филм !
[wrapimg=]http://img.imghosting.biz/251/b65659a3f92478e6adca70b977ab7063.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 15 юли 2012 12:23

Двата най - добри филма,които препоръчвам са Welcome To Sarajevo (Добре дошли в Сараево) и No man`s Land (Ничия земя).Много тежки филми,силни чувства,само това искам да кажа...

Като цяло събитията от войната в Босна се случват предимно в провинцията и по - малко в Сараево.Преди известно време бях гледал някакви интервюта на наши войници,част от мироопазващия контингент на КФОР.Там и те потвърждават този факт.Наскоро се навърши и някаква годишнина от масовото клане в Сребреница(най - голямата трагедия от ВСВ до днес).От многото конфликти по света може би,този в бивша Югославия предизвика много спорове и дискусии и до днес.Заради великосръбския шовинизъм 100 000 души умират,предимно босненци, близо 2 милиона губят дома си,а регистрираните изнасилвания са 20-50 000.Престъпленията,които извършват не само в Босна,но и Хърватия,Македония и Косово.

Дядо ми(по памет),такива неща ми е разказвал за нещата,които сърбите са правили в Македония и Босненско,че чак косите могат да ти настръхнат.Затова никаква милост към болните амбиции на пияната сръбска измет.Колко майки са разплакали и колкото и лошотии да им се случат,пак ще са им малко.Една от причините,поради които НАТО закъснява с намесата е силната подкрепа(във всякакво отношение) на Русия за сърбите.И до ден днешен те си остават много близки.

Морално да се подкрепи някоя от страните е много трудно,защото великосръбския шовинизъм е нещо страшно,а ислямизирани райони звучи страшно.Много от ветераните в тези войни до ден днешен страдат от тежки заболявания,защото довчерашните им приятели са им станали врагове.

Бог да пази България! ! !
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 15 юли 2012 13:57

eelche написа:Двата най - добри филма,които препоръчвам са Welcome To Sarajevo (Добре дошли в Сараево) и No man`s Land (Ничия земя).Много тежки филми,силни чувства,само това искам да кажа...

Като цяло събитията от войната в Босна се случват предимно в провинцията и по - малко в Сараево.Преди известно време бях гледал някакви интервюта на наши войници,част от мироопазващия контингент на КФОР.Там и те потвърждават този факт.Наскоро се навърши и някаква годишнина от масовото клане в Сребреница(най - голямата трагедия от ВСВ до днес).От многото конфликти по света може би,този в бивша Югославия предизвика много спорове и дискусии и до днес.Заради великосръбския шовинизъм 100 000 души умират,предимно босненци, близо 2 милиона губят дома си,а регистрираните изнасилвания са 20-50 000.Престъпленията,които извършват не само в Босна,но и Хърватия,Македония и Косово.

Дядо ми(по памет),такива неща ми е разказвал за нещата,които сърбите са правили в Македония и Босненско,че чак косите могат да ти настръхнат.Затова никаква милост към болните амбиции на пияната сръбска измет.Колко майки са разплакали и колкото и лошотии да им се случат,пак ще са им малко.Една от причините,поради които НАТО закъснява с намесата е силната подкрепа(във всякакво отношение) на Русия за сърбите.И до ден днешен те си остават много близки.

Морално да се подкрепи някоя от страните е много трудно,защото великосръбския шовинизъм е нещо страшно,а ислямизирани райони звучи страшно.Много от ветераните в тези войни до ден днешен страдат от тежки заболявания,защото довчерашните им приятели са им станали врагове.

Бог да пази България! ! !

ще си позволя да не се съглася със становищата относно сърбите, бошняците, мюсюлманите и хърватите. не знам само какво знаеш за сърбите в сръбска крайна и република сръбска и кой извършва първото етническо прочистване по време на разпада на югославия?
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 15 юли 2012 14:12

SAVIOR (http://www.imdb.com/title/tt0120070/) - този филм е задължителен !!! Въобще !!!

Филма е наистина много добър. Гледах го преди доста години и наистина ме впечатли.

Потребителски аватар
m_fuel
Контакти:

Мнениеот m_fuel » 15 юли 2012 18:56

Като говорим за войната в бивша Югославия,едва ли можем да говорим еднопосочно.Всяка една от страните в конфликта в даден период от войната е извършвала зверства,макар че се набляга само на сръбските кланета.Като говорим за Аркан,за Радован Караджич,за Ратко Младич трябва да се споменат и Анте Готовина ,Насер Орич и др.Но тази война трябва да служи за поука как хора които заедно са си пиели мастиката в кръчмата,младежи които заедно са играели ,заедно са гледали филми заедно са се влюбвали буквално за дни започват да се избиват.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Любимата ви музика от филми и игри ?

Мнениеот Alexx » 15 юли 2012 20:02

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9NPBpigwqOY[/youtube]

Върни се в “Свободна зона”