България постави условие за името на Македония

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: България постави условие за името на Македония

Мнениеот Groucho » 08 юни 2012 21:18

CTAHKO написа:За тях албанците и шиптърите,за нас останалите :)

:lol: Добро!

Потребителски аватар
Обичам Левски
Контакти:

Мнениеот Обичам Левски » 08 юни 2012 21:23

Борисов в спор с македонски журналист
08.06.2012 / 20:55

Юмручните аргументи в Гръция опровергаха твърдениета за скучни Балкани, идея, която се чу днес в София. В международен форум политолози, политици и журналисти обсъждаха темата за "насърчаване на европейската перспектива на региона".

След разпада на бивша Югославия за съжаление се борим с конкурентноспособни престъпни мрежи и корупция, а трябва да развиваме финансова стабилност и транспортни връзки по между си, каза при откриването премиерът Борисов.

И ако в залата търсиха решения за общите ни проблеми, във фоайето балканските дразги надделяха. Докато премиерът отговаряше на въпрос, че за България е неприемливо името "Северна Македония", защото би могло да породи териториални претенции, македонски журналист го вбеси с реплика, че се меси в македонската политика. Премиерът не се стърпя и напомни случаи, в които са премълчавани обиди, нанесени от Скопие, в това число и филмът "Трето полувреме", в който България е показана тенденциозно и в невярна светлина.

Бойко Борисов, министър-председател на РБългария:
- Ние не се "мешаме" в никой спор. Ние се "мешаме", само когато слагате хитлеристко знаме и правите такива филми. Тогава се "мешаме". България никога не е имала на знамето си пречупен кръст. България никога не е правила нещо срещу Македония. Ние първи ви признахме, ние сме били винаги подкрепа, работихме да ви паднат визите и сега изведнъж какво - хитлеристки филм за България. И до този момент ние си мълчим, в кое се "мешаме". В цар Самуил ли се "мешаме", в Кирил и Методий ли се "мешаме", като гоните нашите посланици от паметниците ли се "мешаме"? Не се "мешаме" никъде, каза той. Ние искаме да сме братя, да се уважаваме и да се обичаме.

Потребителски аватар
орчо войвода
Контакти:

Мнениеот орчо войвода » 08 юни 2012 21:43

dunavfc написа:С Турция не трябва да се процедира така,не смесвайте нещата..Ако Турция влезе в ЕС,ние ще спечелим много ! Не си правете глупави заключения,че турците едва ли не щели да ни завладеят,турците нямат никакъв интерес към България !

Турция никога няма да влезе в ЕС , нямам време да ти обяснявам защо , и те много добре го знаят , пък и защо им е да влизат , като ползват всички митнически преференции като на пълноправен член .

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 юни 2012 22:38

орчо войвода написа:
dunavfc написа:С Турция не трябва да се процедира така,не смесвайте нещата..Ако Турция влезе в ЕС,ние ще спечелим много ! Не си правете глупави заключения,че турците едва ли не щели да ни завладеят,турците нямат никакъв интерес към България !

Турция никога няма да влезе в ЕС , нямам време да ти обяснявам защо , и те много добре го знаят , пък и защо им е да влизат , като ползват всички митнически преференции като на пълноправен член .

Аз също си мисля,че Турция няма да влезе в ЕС ( или поне не в близкото бъдеще ),но това не означава,че нямаше да има положителен тласък за България.

На линия
Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 09 юни 2012 03:33

Крайно време е да ги нападнем и превземем!

byzantion
Контакти:

Мнениеот byzantion » 09 юни 2012 09:31

А ти турче ли си, аркадаш?
Βασιλεὺς Βασιλέων
Βασιλεύων Βασιλευόντων

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 09 юни 2012 12:43

byzantion написа:

А ти турче ли си, аркадаш?

Не аркадаш,не съм турче,просто за разлика от повечето хора знам какви биха били ползите от едно евентуално членство на Турция в ЕС.Не съм ксенофов,не съм расист,нито пък гледам в миналото,така че такива комплексарски неща не ме касаят...

Върни се в “Свободна зона”