Българите получават най-ниски заплати, датчаните-най-високи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Re: Българите получават най-ниски заплати, датчаните-най-високи

Мнениеот veni__85 » 06 юни 2012 20:11

Avirex написа:
veni__85][quote="Avirex написа:
toshivt написа:НЕ ЗНАМ. ЗНАМ САМО,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯ В ЖИЛИЩЕТО КОЕТО Е КУПИЛО РОДИТЕЛИТЕ МИ ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ.АЗ ЗА 20 И НЯКОЛКО ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ ОСТАВАЛ БЕЗ РАБОТА НЕ СЪУМЯХ ДА ПОСТРОЯ И ЕДИН КЕНЕФ,КАМО ЛИ КЪЩА.ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ,КАК НАВСЯКЪДЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЛЕД ПАДАНЕТО БА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА,ЗАПЛАТИТЕ СЕ УМНОЖИХА МНОГОКРАТНО ДОКАТО ТУК СА ВСЕ НА ТОВА НИВО ДАЖЕ И ПО НИСКИ. КРИЗА,КРИЗА АМА ТЯ Е НА ВСЯКЪДЕ.В ГЪРЦИЯ ДЕТО ДЯНКОВ И БОКО ТИКВАТА ТОЛКОВА ГИ ПОДИГРАВАТ СИ ЖИВЕЯТ ПРЕКРАСНО,НО ХОРАТА ТАМ НЕ СА СВИКНАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВА С НЯКАКВИ СИ ТАМ ОРЯЗВАНИЯ НА ДОХОДИ.ЗАТОВА СКАЧАТ ХОРАТА И УСПЯВАТ.ДОКАТО БЪЛГАРИНА СИ Е РОБ ПО КРЪВНА ГРУПА И СЕ ПРИМИРЯВА С АБСОЛЮТНО ВСИЧКО,ДАЖЕ И ДА ОТЪРТЯТ И ЖЕНА МУ ПРЕД НЕГО

Чичо ми е Грък,миналата седмица го накараха да върне,13 и 14 пенсия която е взел.Тепърва почват проблемите на гърците,хич ама хич не им завиждайте!

И аз да съм взел 13-14 заплата от около 1000 евро и да си ги взимам тези пари всеки месец що да не ги върна.А и Гърция никога не са били зад желязната завеса не смесвайте нещата. И малко крайно ще прозвучи но всички бивши соц.държави които са по-добре от нас застреляха комунистите , а нас семга точно бившите комунисти ни управляват вече 20 години.Щом президента които изкара два мандата е бивш член на ДС какво да говорим за останалите боклуци.[/quote
Става дума за 450 евро пенсия,която за там е все едно 50 лева тук.Всички гледате колко много взимат в Евро,но не забравяйте че те не ги харчат тук,а в тяхната страна където е в пъти по скъпо!

400 евро в Гърция се равнява на 50 лева в България :shock: :shock: :shock: :shock: мале ми ние сме били много добре те гърците с тези заплати дето серавняват на 150-200 лева в България :) :) :)

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 21:13

veni__85 написа:400 евро в Гърция се равнява на 50 лева в България :shock: :shock: :shock: :shock: мале ми ние сме били много добре те гърците с тези заплати дето серавняват на 150-200 лева в България :) :) :)

:lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 06 юни 2012 23:16

Няма как да вървиш напред като все гледаш назад... и то с носталгия... по комунизма. :mrgreen:
...

Reckless

Мнениеот Reckless » 07 юни 2012 01:49

Е, какъв ви е проблема, че са ви ниски заплатите, какво толкова искате да си купите ?
Хем искате да живеете в България, хем и заплатите да са ви като на другите :lol:
Ееее, не става ! Кога заплатите в България са били, като в другите държави, че сега изведнъж да станат такива :idea:
Нещо не виждам логика!

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 07 юни 2012 07:46

е да,ама у нас капиталистите са пък най-богати ,нищо че на работниците им едва им стигат паричките за хлебец !
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Avirex
Контакти:

Мнениеот Avirex » 07 юни 2012 14:13

CTAHKO написа:Къде и кое им е по-скъпо?В Гърция има доста неща,които са по-евтини от България.Казвам ти го от личен опит.

Поправи ме щом си толкова запознат!
Хляб 1 кг. 1.40 евро,тук е 0.50 цента,яице 1 бр. - 0.30 цента,тук 0.10 цента. Кашкавал 1 кг 14 евро,тук 5 евро.кисело мляко 0,500 гр - 1.50 евро,тук 0.45 цента.Домати 1 кг 2.00 евро целогодишно,тук от 0,30 цента (български) до 1,50 евро(гръцки).надявам се виждате разлика че е 3 пъти по скъпо,да не говорим услугите какви цени жестоки са!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 07 юни 2012 19:35

Avirex написа:
CTAHKO написа:Къде и кое им е по-скъпо?В Гърция има доста неща,които са по-евтини от България.Казвам ти го от личен опит.

Хляб 1 кг. 1.40 евро,тук е 0.50 цента,яице 1 бр. - 0.30 цента,тук 0.10 цента. Кашкавал 1 кг 14 евро,тук 5 евро.кисело мляко 0,500 гр - 1.50 евро,тук 0.45 цента.Домати 1 кг 2.00 евро целогодишно,тук от 0,30 цента (български) до 1,50 евро(гръцки).надявам се виждате разлика че е 3 пъти по скъпо,да не говорим услугите какви цени жестоки са!

Хляб 1 кг в България много трудно ще се намери за 0,50 цента, че и за 50 цента. Виж 700 - 800 г може. Цените в България и Гърция са сходни стойности, само че в България са в лева, докато в Гърция в евро. Остава да сравним минималната и средната работни заплати в България (в лева) и в Гърция (в евро), за да видим че и така Гърците взимат повече.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 07 юни 2012 19:41

Avirex написа:

В България 700гр хляб е 0.50евро едно яйце е 0,15 евро , а ако сега ми намериш домати за 0,30 евро.........
Айде да поговорим за ток, вода ,ТЕЦ , бензин , дрехи , телефони разговори , че са по ефтини защото тук с 290лв минимална през зимата всички тези разходи стигат до 200лв най-малко , едва ли в Гърция при заплати от 1000-1500 евро на горе плащат разходи за 800-900 евро...

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 07 юни 2012 20:24

Докато се съгласяваме да бачкаме за по 400-500лв. така ще бъде.

В хипермаркетите цените в България и другите им клонове в Европа са еднакви, но заплатите в България са 3 пъти по-малки. Дали проблемът е в държавата или в нас?
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 08 юни 2012 01:12

veni__85 написа:
Avirex написа:
toshivt написа:НЕ ЗНАМ. ЗНАМ САМО,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯ В ЖИЛИЩЕТО КОЕТО Е КУПИЛО РОДИТЕЛИТЕ МИ ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ.АЗ ЗА 20 И НЯКОЛКО ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ ОСТАВАЛ БЕЗ РАБОТА НЕ СЪУМЯХ ДА ПОСТРОЯ И ЕДИН КЕНЕФ,КАМО ЛИ КЪЩА.ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ,КАК НАВСЯКЪДЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЛЕД ПАДАНЕТО БА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА,ЗАПЛАТИТЕ СЕ УМНОЖИХА МНОГОКРАТНО ДОКАТО ТУК СА ВСЕ НА ТОВА НИВО ДАЖЕ И ПО НИСКИ. КРИЗА,КРИЗА АМА ТЯ Е НА ВСЯКЪДЕ.В ГЪРЦИЯ ДЕТО ДЯНКОВ И БОКО ТИКВАТА ТОЛКОВА ГИ ПОДИГРАВАТ СИ ЖИВЕЯТ ПРЕКРАСНО,НО ХОРАТА ТАМ НЕ СА СВИКНАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВА С НЯКАКВИ СИ ТАМ ОРЯЗВАНИЯ НА ДОХОДИ.ЗАТОВА СКАЧАТ ХОРАТА И УСПЯВАТ.ДОКАТО БЪЛГАРИНА СИ Е РОБ ПО КРЪВНА ГРУПА И СЕ ПРИМИРЯВА С АБСОЛЮТНО ВСИЧКО,ДАЖЕ И ДА ОТЪРТЯТ И ЖЕНА МУ ПРЕД НЕГО

Чичо ми е Грък,миналата седмица го накараха да върне,13 и 14 пенсия която е взел.Тепърва почват проблемите на гърците,хич ама хич не им завиждайте!

И аз да съм взел 13-14 заплата от около 1000 евро и да си ги взимам тези пари всеки месец що да не ги върна.А и Гърция никога не са били зад желязната завеса не смесвайте нещата. И малко крайно ще прозвучи но всички бивши соц.държави които са по-добре от нас застреляха комунистите , а нас семга точно бившите комунисти ни управляват вече 20 години.Щом президента които изкара два мандата е бивш член на ДС какво да говорим за останалите боклуци.

Това е разковничето - вички бивши соцдържави малко или много са отърсили от комунистическата номенклатура и върхушка. И надали в Източна Германия, Полша, Чехия, Унгария, Румъния и т.н. има такава носталгия по социализма, както в България.
Относно класацията, струва ми се доста обективна. Няма какво да се сравняваме с Дания, база за сравнение може да е само Румъния в момента, но за съжалие и от тях изоставаме доста. Факт е, че ГЕРБ не направиха почти нищо за благосъстоянието на хората. Само че няма как да гласувам за БСП или Пръмова догодина.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”