Българите получават най-ниски заплати, датчаните-най-високи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Avirex
Контакти:

Re: Българите получават най-ниски заплати, датчаните-най-високи

Мнениеот Avirex » 06 юни 2012 16:52

Аз пък съм доволен от Бойко,на фона на всички предишни идиоти където ни управляваха,толкова инфраструктурни подобрения в цяла България,никога не са правени и за 20 години!Толкова добре обмислени стратегии за нашата енергийна независимост и Български интереси никой до сега не беше правил!всички гледаха колко хонорар ще вземат без да ги интересува народа колко ще плати.За първи път виждам нашите пари как и по какъв начин се инвестират.А по темата,да най-малко пари получаваме,но и харчим повече от колкото можем да си позволим!Всички ревем че нямаме пари,а караме коли,имаме по 3 телефона,и харчим всяка седмица по една минимална работна заплата по кръчми.

Потребителски аватар
miromov
Контакти:

Мнениеот miromov » 06 юни 2012 16:54

Кога ще разберете най накрая: Не е работа на правителството да вдига заплати (освен в държавния сектор). Заплатите са договорка между работодател и работник. Кой ни е виновен, че ни плащат малко. Преди работех при един ʼʼбизнесменʼʼ който си беше направил заплатата 50 хил. а 20 те му работника (роби) взимахме 500лв. Отделно като разход на фирмата се пишеха двете му скъпи коли и редовни пътувания до екзотични туристически дестинации. Обаче всички ʼʼовцеʼʼ т.е. служители мълчаха като пукели, козируваха му и само дето свирки не му правеха като го видят. Зад гърба му го плюеха и обвиняваха правителството, за малките си заплати и мизерния си живот. Бойко заплати не вдига! Това го правим Ние. Вижте как е в Америка. Имат профсъюзи подобни на мафията. За всяко нещо трябва да се воюва. За свобода, за права, за нормално заплащане. Не да чакате някой да ви ʼʼвдигаʼʼ нещо. Защото този някой, не е толкова заинтересован като вас.
GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 06 юни 2012 16:58

Red Warrior написа:Темата не е за Иван Костов. Обещавам да пусна такава по-натам. Сега пишете за "достиженията" на КауБойко. ;)

Верно, друго си беше при тройната коалиция, при Симеончо и Иван Костов, когато бяхме на мястото на датчаните и България беше Рай и притигателен център на Вселената, а сега Бойко драстично смали доходите и са с 10 пъти по-малко от преди.

А този хубавец Иван Костов, който бе сред хората, които не позволиха валутния борд 91, за да може да се срине икономиката е най-прекрасното нещо случвало се не само на България, а и на всички Вселени, че даже го гласят за заместник на Господ, за да се облажат и ангелите от честността, щедростта и липсата му на задни мисли.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 06 юни 2012 17:01

miromov написа:Кога ще разберете най накрая: Не е работа на правителството да вдига заплати (освен в държавния сектор). Заплатите са договорка между работодател и работник. Кой ни е виновен, че ни плащат малко. Преди работех при един ʼʼбизнесменʼʼ който си беше направил заплатата 50 хил. а 20 те му работника (роби) взимахме 500лв. Отделно като разход на фирмата се пишеха двете му скъпи коли и редовни пътувания до екзотични туристически дестинации. Обаче всички ʼʼовцеʼʼ т.е. служители мълчаха като пукели, козируваха му и само дето свирки не му правеха като го видят. Зад гърба му го плюеха и обвиняваха правителството, за малките си заплати и мизерния си живот. Бойко заплати не вдига! Това го правим Ние. Вижте как е в Америка. Имат профсъюзи подобни на мафията. За всяко нещо трябва да се воюва. За свобода, за права, за нормално заплащане. Не да чакате някой да ви ʼʼвдигаʼʼ нещо. Защото този някой, не е толкова заинтересован като вас.

И има най-много 1-2 които се обаждат пред шефа , а другите мълчат като пу*ки , и точно тези дето мълчат после най-много мърморят като го няма шефа.
И най-важното мисленото на българина , когато работници в някой отрасъл искат вдигане на заплатите ,работниците в друг отрасъл започват да злобеят
"Тия пък какво искат.... Кой знае каква работа вършат........"и все такива подобни коментари.Помня една година в Италия стачкуваше целия градски транспорт и таксиметровите в цялата страна бяха съпричастни и също спряха работа. В България първото което никога не може да се обедини целия градски транспорт все ще има някоя община , която се отдели ,а таксиметровите не само , че няма да спрат работа , ами сигурно ще возят на двойни тарифи............
Всеки народ си заслужава управниците.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 17:03

Ех, този зъл Иван Костов. Все той ви е в устата, даже 11 години след като слязъл от власт. Злият Иван Костов е виновен за всичко. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

mfca
Контакти:

Мнениеот mfca » 06 юни 2012 17:12

wolf написа:Бих казал приблизително вярна статия, датчаните имай най-високи заплати но и колосални данъци и 510 000 регистрирани при психиатър пациенти при 5.5млн население. Така, че медала както винаги има две страни.

Това, че си казват и лошите неща за тях е добре, защото ще изградят политика и начин за намаляването и лечението им. Дали, ако имаше такава статистика (реална) у нас няма да се окажем "лидери" в тази класация!?
Иначе данните в класацията изглеждат достоверни и закономерни.
[offtopic]Възползвах се от намаленията за майските празници и си направих уикенд в Гърция. И понеже следя автомобилния пазар се оглеждах какво се движи около мен. Оказа се, че в Солун, за цял ден обикаляне видях само една луксозна/скъпа кола (приемам за цена над около 100 хилки) - това бе едно Porsche 911 и може би 2-3 X5-ци или подобен клас. Навръщане към "най-бедната" страна в ЕС ни изпревариха поне една дузина S-класи + две C63 и Е65 AMG-та, поне 3-4 Q7, а X5(X6) - много бяха, две Porsche Panamera и т.н. Това само тия дето ни изпревариха. Ние си карахме с 90-100, а на магистралите над 120-130. На Duty Free-то като гледах какво е паркирало с БГ номера се чудех дали не съм на голямо авто изложение.[/offtopic]
“Прост народ - слаба държава”

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 06 юни 2012 17:15

8-)

Бойко Борисов и ГЕРБ не се справят в никакъв случай по-добре от всички предишни правителства.
Да, може би на тях им отпускат малко повече пари от ЕС, за да си правят PR с някоя спортна заличка или отсечка от магистрала, но всичко това е за сметка на останалите сфери на живота, където ГЕРБ дори изостават от предишните правителства.
Малко факти:
При БСП гърмяха оръжейни погреби - при ГЕРБ също !
При БСП се наводниха села - при ГЕРБ също !
БСП се гушкаше с Доган - ГЕРБ се гушка с циганите !

Единственото нещо, което крепи ГЕРБ на власт е нечуваният медиен комфорт и медийна пропаганда. Промиването на мозъци в полза на ГЕРБ и лично на премиера е непрестанно, особено по големите ефирни телевизии - BTV, NOVA и държавната Канал 1. Не остават по-назад също ТV7 и Европа.
Дори диктаторът Тодор Живков би могъл да завиди на рекламата, която се прави на Бойко Борисов по телевизиите !
В резултат на тригодишното управление на ГЕРБ нещата се влошиха в много от сферите на живот.
Здравеопазването е в трагично състояние, въпреки честата смяна на министри.
Образованието е в бедствено положение !
Социалната сфера ... на нея могат да се радват само циганите, за които паричните потоци във вид на помощи не спират да текат към банкоматите.
Безработицата се увеличи. Дребният и средният бизнес колабираха и вече са мъртви.
Заплати и пенсии не са вдигани от 3 години насам !
Цените на всички стоки и услуги се увеличиха и продължават да растат.
Данъци, такси, акцизи, мита, глоби, актове, винетки, задължителни застраховки .... Безброй финансови задължения за обикновения човек към държавата.
Проверки за щяло и нещяло. Репресии и безпричинни (а често и погрешни !) арести.
На мода се върнаха доносите. НАП, МВР и другите контролни органи преливат от доноси ...
Всичко това напомня за тоталитарното минало ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

toshivt

Мнениеот toshivt » 06 юни 2012 17:21

НЕ ЗНАМ. ЗНАМ САМО,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯ В ЖИЛИЩЕТО КОЕТО Е КУПИЛО РОДИТЕЛИТЕ МИ ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ.АЗ ЗА 20 И НЯКОЛКО ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ ОСТАВАЛ БЕЗ РАБОТА НЕ СЪУМЯХ ДА ПОСТРОЯ И ЕДИН КЕНЕФ,КАМО ЛИ КЪЩА.ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ,КАК НАВСЯКЪДЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЛЕД ПАДАНЕТО БА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА,ЗАПЛАТИТЕ СЕ УМНОЖИХА МНОГОКРАТНО ДОКАТО ТУК СА ВСЕ НА ТОВА НИВО ДАЖЕ И ПО НИСКИ. КРИЗА,КРИЗА АМА ТЯ Е НА ВСЯКЪДЕ.В ГЪРЦИЯ ДЕТО ДЯНКОВ И БОКО ТИКВАТА ТОЛКОВА ГИ ПОДИГРАВАТ СИ ЖИВЕЯТ ПРЕКРАСНО,НО ХОРАТА ТАМ НЕ СА СВИКНАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВА С НЯКАКВИ СИ ТАМ ОРЯЗВАНИЯ НА ДОХОДИ.ЗАТОВА СКАЧАТ ХОРАТА И УСПЯВАТ.ДОКАТО БЪЛГАРИНА СИ Е РОБ ПО КРЪВНА ГРУПА И СЕ ПРИМИРЯВА С АБСОЛЮТНО ВСИЧКО,ДАЖЕ И ДА ОТЪРТЯТ И ЖЕНА МУ ПРЕД НЕГО

Потребителски аватар
Avirex
Контакти:

Мнениеот Avirex » 06 юни 2012 17:24

toshivt написа:НЕ ЗНАМ. ЗНАМ САМО,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯ В ЖИЛИЩЕТО КОЕТО Е КУПИЛО РОДИТЕЛИТЕ МИ ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ.АЗ ЗА 20 И НЯКОЛКО ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ ОСТАВАЛ БЕЗ РАБОТА НЕ СЪУМЯХ ДА ПОСТРОЯ И ЕДИН КЕНЕФ,КАМО ЛИ КЪЩА.ЕДНО НЕ РАЗБИРАМ,КАК НАВСЯКЪДЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА СЛЕД ПАДАНЕТО БА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА,ЗАПЛАТИТЕ СЕ УМНОЖИХА МНОГОКРАТНО ДОКАТО ТУК СА ВСЕ НА ТОВА НИВО ДАЖЕ И ПО НИСКИ. КРИЗА,КРИЗА АМА ТЯ Е НА ВСЯКЪДЕ.В ГЪРЦИЯ ДЕТО ДЯНКОВ И БОКО ТИКВАТА ТОЛКОВА ГИ ПОДИГРАВАТ СИ ЖИВЕЯТ ПРЕКРАСНО,НО ХОРАТА ТАМ НЕ СА СВИКНАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВА С НЯКАКВИ СИ ТАМ ОРЯЗВАНИЯ НА ДОХОДИ.ЗАТОВА СКАЧАТ ХОРАТА И УСПЯВАТ.ДОКАТО БЪЛГАРИНА СИ Е РОБ ПО КРЪВНА ГРУПА И СЕ ПРИМИРЯВА С АБСОЛЮТНО ВСИЧКО,ДАЖЕ И ДА ОТЪРТЯТ И ЖЕНА МУ ПРЕД НЕГО

Чичо ми е Грък,миналата седмица го накараха да върне,13 и 14 пенсия която е взел.Тепърва почват проблемите на гърците,хич ама хич не им завиждайте!

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 06 юни 2012 17:53

Дайте идеи как да стигнем датчаните.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Върни се в “Свободна зона”