9 май-Ден на победата!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ShooterMan
Контакти:

Re: 9 май-Ден на победата!

Мнениеот ShooterMan » 09 май 2012 01:19

Кое да прочета?Ти прочети и се осведоми малко.Американците залагат на новаторски технологии,например използването на авионосни ударни групи,т.е. самолетоносачи!Не са се изправили срещу Хитлер не са го наврели в кучи г*з,а Тирпиц и Бисмарк и целия Кригсмарин барабар с подводниците щяха да му ги сервират на скрап за няма и месец.И после каква война ще има като оня е наврян не знам си къде?Американците и техния проблем е бил липсата на обществена подкрепа за войната и след Пърл харбър,когато е налице се вижда какво се случва.Но хич не ми се спори с лаици на военна тема,защото ако 1939 бяха пратили самолетоносачите си в Северно море и бяха подпрели Хитлер откъм гъзеца барабар с англичани и французи какво щеше да се случи на Вермахта му....
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 09 май 2012 01:23

ShooterMan написа:Кое да прочета?Ти прочети и се осведоми малко.Американците залагат на новаторски технологии,например използването на авионосни ударни групи,т.е. самолетоносачи!Не са се изправили срещу Хитлер не са го наврели в кучи г*з,а Тирпиц и Бисмарк и целия Кригсмарин барабар с подводниците щяха да му ги сервират на скрап за няма и месец.И после каква война ще има като оня е наврян не знам си къде?Американците и техния проблем е бил липсата на обществена подкрепа за войната и след Пърл харбър,когато е налице се вижда какво се случва.Но хич не ми се спори с лаици на военна тема,защото ако 1939 бяха пратили самолетоносачите си в Северно море и бяха подпрели Хитлер откъм гъзеца барабар с англичани и французи какво щеше да се случи на Вермахта му....

Невероятно неосведомено и лаишко мнение след което ме е срам дори да тръгна да те оборвам защото знам че твърдоглавието ти е безгранично и аз прекратявам този спор с теб лично. Нито се излиза на глава с тебе, нито може да се води спор. Дадох ги маса АРГУМЕНТИРАНИ мнения, ти какво ми даде? Само хейт нищо друго. Аз съм заклет германофил и мразя САЩ и СССР - изяж ме. Точка, оставям колегата СТАНКО ако има нерви да си блъска главата с теб. На военна и историческа тематика ти лично НИКОГА не можеш аргументирано да ме обориш.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2012 01:28

ShooterMan написа:Кое да прочета?Ти прочети и се осведоми малко.Американците залагат на новаторски технологии,например използването на авионосни ударни групи,т.е. самолетоносачи!Не са се изправили срещу Хитлер не са го наврели в кучи г*з,а Тирпиц и Бисмарк и целия Кригсмарин барабар с подводниците щяха да му ги сервират на скрап за няма и месец.И после каква война ще има като оня е наврян не знам си къде?Американците и техния проблем е бил липсата на обществена подкрепа за войната и след Пърл харбър,когато е налице се вижда какво се случва.Но хич не ми се спори с лаици на военна тема,защото ако 1939 бяха пратили самолетоносачите си в Северно море и бяха подпрели Хитлер откъм гъзеца барабар с англичани и французи какво щеше да се случи на Вермахта му....

:lol: :lol: :lol: :lol: Доооооооооооооообре :lol: Спри се да пишеш глупости :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 09 май 2012 01:46

Аз не славя нито хитлеризма, нито комунизма! И двете са огромно зло за светът. Само ще кажа, че Хитлер е избил 20 млн руснаци и Сталин също е избил 20 млн. руснаци. От двамата изроди смятайте кой е по-големият... :roll:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2012 01:48

Конкретно в България,това че Хитлер е загубил ВСВ не е за честитки :)

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 09 май 2012 01:53

Най-добре щеше да е, ако Германия беше спечелила Първата световна война. Тогава в Европа нямаше да има нито национал-социализъм, нито комунизъм, нито фашизъм. България щеше да е обединена и със стандарт на западно-европейска страна.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2012 01:58

Е да,ама пълно щастие няма 8-) За сметка на това пък,пълно нещастие колкото си искаш :)

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 09 май 2012 04:38

На този ден се затвърждава попадането ни в съветската зона на влияние, едно зло бива заменено с друго още по голямо зло!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
Съсел ми изя кошките
Контакти:

Мнениеот Съсел ми изя кошките » 09 май 2012 04:40

Денят на победата за съсела. Неска по пладне го видех как ми отмаква ено пиле. Ако продалжава ми яде добичетата ше пишем писмо до Бойко Борисов да доде ми пази плевника и кочината. Изеде ли ми и прасито и край ! Нема да имаме сланина за винцето на зимаска. Заранта ше се мъчим да го хванем тозе звер.

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 09 май 2012 07:15

CTAHKO написа:Като изчетох всички постове стигнах до извода,че има доста объркани хора :roll: Как е възможно да възхваляваш 9-ти Май и в същия момент да хулиш 9-ти Септември :roll:

8-)

Ако имаш предвид мен, аз не възхвалявам нищо и не хуля никого. Всяко историческо събитие има най-малко два прочита.
Истината е, че на днешната дата Червената армия постига велика историческа победа над една невероятна военна машина, каквато е била Вермахта. Съветският народ плаща горчиво с цената на милиони жертви. СССР спасява света от едно предполагаемо зло.
В интерес на истината България губи от всичко това. Като участник във войната на страната на губещите, ние плащаме репарации, губим територии и позиции на Балканите.
Историята постоянно се фалшифицира. Затова аз вярвам на това, което ми е разказвала баба ми (Бог да я прости !). Тя ми е разказвала,че когато германците са минавали през тяхното село, те са били избръснати, лъснати и са блестели от чистота. Били са усмихнати и приветливи. Раздавали са големи шоколади на децата. Хвърляли са бонбони и лакомства от камионите. Когато после руснаците са минали - те са изглеждали зле. Били са мръсни и въшливи.
Това ми е казвала тя и аз нямам причина да не и вярвам. Баба ми не беше нито комунистка, нито антикомунистка. Разказала ми е ИСТИНАТА.
9-ти септември 1944 г. също е спорна дата. За едни тя е черна и злокобна дата, защото на нея се установява един антидемократичен режим с помощта на чужда армия. Има семейства, чиито близки са избити непосредствено след 9-ти септември. Избити са много умни хора. Изтребена е интелигенцията на България ... Хиляди човешки съдби са съсипани ... :(
От друга страна обикновените хора си спомняме с носталгия сигурността, социалната справедливост и социалните придобивки, които ни даваше социализма. Няма какво да си кривим душите - по време на Тодор Живков ние получавахме качествено и БЕЗПЛАТНО образование и здравеопазване. Стандартът на живот на българина беше по-висок от сегашния. Нямаше дразнещо богати и прекалено бедни. Българите бяхме стигнали почти 10 000 000 население. Имахме силна и многобройна армия. Имаше работа за всички и сигурност за утрешния ден.
По време на социализма се построи много. 23 години вече то се разграбва и пак има за разграбване ...
Така че не може да се погледне едностранчиво на нещата.
Както и да погледнем обаче - 9 май е една голяма историческа дата за световната история.
Последна промяна от marmi52 на 09 май 2012 22:27, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”