Здравейте на всички!
Днес жена ми ми прочете една тема от форум в ,който пише.Реших да споделя прочетеното с вас. Тема е озаглавена "Да помогнем на малкия Вики!" Копирам написаното в темата;Историята на детето, описана от майката, е следната:
„В денят в който синът ми навърши 10 месеца (07.12.2011г) му поставиха диагноза ОСТРА ЛИМФОБЛАСТНА ЛЕВКЕМИЯ. Диагнозата беше поставена във Втора градска болница от проф.Спасов, след което ни насочиха към Детска онкохематологична клиника в ИСУЛ. Там след повторна костно мозъчна пункция диагнозата се потвърди. В момента е на химиотерапия. Живот и здраве през другата седмица предстои контролна пункция,чиито резултат се надяваме да е РЕМИСИЯ. Ако е постигната имаме още четири седмици интензивно подържащо лечение. След разговори с майки на онкоболни деца долекуващи се в чужбина взехме решение за продължение на лечението и проследяване на болеста, което е в течение на минимум две години и това да бъде в Испания. Заминаването ни зависи от кръвните изследвания на Виктор.
За откриване на дарителска банкова сметка са необходими много документи и дълъг срок за одобрение, а ние не разполагаме с това време за чакане и бездействие. За това открих обикновена сметка, разпространявам сред приятели, които имат желание да ни помогнат. За момента все още не сме се свързали с болница в Испания, но за това е необходим резултатът от контролната пункция за доуточняване на продължението на лечението.”
За първоначалното лечение са необходими средства, които родителите на този етап не могат да осигурят. Средствата трябва да се съберат до 07.02.2012г.- рожденият ден на малкия Вики.
Това е сметката за набиране на средства, на името на Александрина Георгиева Александрова
IBAN: BG46FINV91502015270522.BIC FINVBGSF
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!"
Въпреки ,че след написаното по-горе коментар не е нужен ми се ще да кажа ,че
има много хора,които се нуждаят от подкрепа.Хора ,които не са известни,и историите им трудно или никак не достигат до нас.Но въпреки това ги има.
Ето линк към темата където пише повече подробности за развоя на нещата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635380.0
и един към статия ,която намерих в нета: http://www.blitz.bg/sport/article/116911
За съжаление в нашата родина има много деца (и не само),които не могат да разчитат на държавата и се нуждаят от помощта на хората.Зная ,че на никого не е приятно да изпълнява дълга на държавата,но нека не оставаме безразлични,защото никой не е виновен ,че се е родил тук със своята съдба!Да подадем ръка на човек в нужда!Да се лишим от едно кафе или кутия цигари и вместо тях да изпратим 1 SMS( DMS 17777 беше номерът на който се събират пари за деца в нужда) или да дарим от сърце толкова,колкото можем да отделим !
Светли празници!
Да подадем ръка на едно дете
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
- Артилериста
- Контакти:
Re: Да подадем ръка на едно дете
Аз,лично пожелавам на момчето да се оправи и не само на него,но и на всички хора,страдащи от подобни болести.УСПЕХ!!!

"ЦСКА-всичко започва и свършва така.Тези 4 букви са моят живот"
-
- Контакти:
Re: Да подадем ръка на едно дете
Аз също пожелавам на всички хора със здравословни проблеми(а и на техните близки) бързо излекуване,да вярват и да бъдат силни!