haha написа:hrclspr12 написа:haha написа:За мен,дузпата за Барселона бе доста пресилена и по-скоро съдията сбърка като я даде (втората).Но пък в Италия не бе отсъдена 100% дузпа срещу Алексис.
Добре, а защо не се коментират ситуациите, които не бяха дадени в полза на "Милан"? Приказката ми е, че в омразата към италианците с основание или не и в същото време в обичта към испанците, без да е ясно точно защо, се пренебрегват някои неща, но други се казват.
Между другото каква дузпа на Санчес имало в първия мач? Това беше чисто изпросване, но господин Табаков не гледа Калчо. Затова приказва така.
Виж снимката по-горе-вратарят изобщо не докосва топката,а с две ръце го събаря на земята-това,ако не е дузпа,не знам кое е![]()
П.п.Не съм фен на нито един от двата отбора
Пич не си прав. Ако играча стигне първи до топката но я бутне по начин по който след това не може да я стигне --> няма фал. Това е записано в правилника. Идеята е че играча търси съприкосновение с вратаря ( които вече е плонжирал ). Ако играча все пак бутне топката и след това може да я стинге, но вратаря му препречва пътя или го бута - тогава е дузпа. Именно поради това тълкуване е много сложно за съдиите и в различни ситуации се интерпретира по различен начин.
В Милано съм склонен да мисля че нямаше дузпа срещу Санчез