Коментарът на Светослав Табаков

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Makavelli
Контакти:

Re: Коментарът на Светослав Табаков

Мнениеот Makavelli » 04 апр 2012 12:03

haha написа:
hrclspr12 написа:
haha написа:За мен,дузпата за Барселона бе доста пресилена и по-скоро съдията сбърка като я даде (втората).Но пък в Италия не бе отсъдена 100% дузпа срещу Алексис.

Добре, а защо не се коментират ситуациите, които не бяха дадени в полза на "Милан"? Приказката ми е, че в омразата към италианците с основание или не и в същото време в обичта към испанците, без да е ясно точно защо, се пренебрегват някои неща, но други се казват.
Между другото каква дузпа на Санчес имало в първия мач? Това беше чисто изпросване, но господин Табаков не гледа Калчо. Затова приказва така.

Виж снимката по-горе-вратарят изобщо не докосва топката,а с две ръце го събаря на земята-това,ако не е дузпа,не знам кое е :roll:
П.п.Не съм фен на нито един от двата отбора ;)

Пич не си прав. Ако играча стигне първи до топката но я бутне по начин по който след това не може да я стигне --> няма фал. Това е записано в правилника. Идеята е че играча търси съприкосновение с вратаря ( които вече е плонжирал ). Ако играча все пак бутне топката и след това може да я стинге, но вратаря му препречва пътя или го бута - тогава е дузпа. Именно поради това тълкуване е много сложно за съдиите и в различни ситуации се интерпретира по различен начин.

В Милано съм склонен да мисля че нямаше дузпа срещу Санчез

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 04 апр 2012 12:03

След като Барселона е толкова велик отбор такива дузпи-подаръци не би трябвало да им се дават. Това е моето мнение поне. Също така в първия мач дузпа срещу Санчес правилно не е отсъдена според мен. Топката въобще не може да бъде достигната от чилиеца и изилиза в аут, независимо от очевидното препречване. Е има и 20-30 процента съдии-идиоти, които сигурно биха я свирили, също като онзи холандец снощи! Истината е, че съдията развали мача снощи с тази пресилена дузпа. Нито съм от Барса, нито съм от Реал. И не ме интересуват, просто такова ми е мнението! А Барса не мачка по начина, по който го правеше в последните години. И в атака са по-слаби и в защита имат повече пропуски за мен през този сезон и КЕШ не съм никак убеден, че ще я вземат те
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 04 апр 2012 12:08

Това е записано в правилника. Идеята е че играча търси съприкосновение с вратаря ( които вече е плонжирал ). Ако играча все пак бутне топката и след това може да я стинге, но вратаря му препречва пътя или го бута - тогава е дузпа. Именно поради това тълкуване е много сложно за съдиите и в различни ситуации се интерпретира по различен начин.

Не знам да има такова правило дори не знам за такава интерпретация на правилата !!!
Кой решава дали играча може да стигне до топката или не ???
Изцяло се гледа контакта м/у вратар нападател,кой е играл първи с топката и дали вратаря е играл с топката !!!
Също така се гледа дали нападателя не симулира !!!
От съществена важност е разположението и на другите играчи в случаите когато се дава ЧК.
Това къде отива топката няма значение, все едно в средата на терена някой да ти влезе на балтия
ти да си чукнеш топката в страни ама малко по-силно така че да излиза в тъч и съдята да не ти даде фаул
защото не си можел да стигнеш топката !!!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 04 апр 2012 12:19

Pichichi написа:
Това е записано в правилника. Идеята е че играча търси съприкосновение с вратаря ( които вече е плонжирал ). Ако играча все пак бутне топката и след това може да я стинге, но вратаря му препречва пътя или го бута - тогава е дузпа. Именно поради това тълкуване е много сложно за съдиите и в различни ситуации се интерпретира по различен начин.

Не знам да има такова правило дори не знам за такава интерпретация на правилата !!!
Кой решава дали играча може да стигне до топката или не ???
Изцяло се гледа контакта м/у вратар нападател,кой е играл първи с топката и дали вратаря е играл с топката !!!
Също така се гледа дали нападателя не симулира !!!

Има такова правило. Аз ти го казвам също! А за вчерашната дузпа- с такива дузпи няма как ние неутралните фенове да харесваме Барселона, ако ще и Меси и още куп извънземни да играят там
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 04 апр 2012 12:23

Дузпа се свири за нарушение, това къде отива топката с нищо не променя факта има ли нарушение или няма .

b0unc3
Контакти:

Мнениеот b0unc3 » 04 апр 2012 12:29

Ето ви Антон Генов коментира положението от първия мач, мисля че той разбира доста повече.
http://tv7.bg/pred-baniata/VideoDetails&id=7781502 (след 4:30)

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 04 апр 2012 12:30

Pichichi написа:Дузпа се свири за нарушение, това къде отива топката с нищо не променя факта има ли нарушение или няма .

Напротив променя го. Прочети първо правилника и после спори!

hrclspr12
Контакти:

Мнениеот hrclspr12 » 04 апр 2012 12:36

danko_sot написа:
Pichichi написа:Дузпа се свири за нарушение, това къде отива топката с нищо не променя факта има ли нарушение или няма .

Ако футболистът догони пръв топката, все си мисля, че дузпата е задължителна. Ако обаче бутне топката напред, без да има каквато и да е възможност да я догони, трябва да му бъде даден жълт картон.
Браво на футболистите на "Милан"! Общо взето нищо не казват за страничните фактори. Навяват някакви нотки, но да ги правят център на внимание, не е така. Това са големите състезатели и отбори. Колкото по - малко коментират съдиите, толкова повече печелят симпатии. Друг е въпросът, че това е по - скоро на неутралните зрители, но на субективно гледащите никога не може да привлекат вниманието.
"Милан" върви по правилен път. Още по - правилен ще е ако укротят малко емоцията от гафовете на съдиите и просто си играят играта. Ясно е, че срещу някои отбори не се позволява да се играе футбол. Хубаво е да бъдат хладнокръвни и сигурни в силите си. "Милан" спечели повече от снощния мач от "Барселона" и това ще се види в бъдеще време. Играч като Ночерино, който беше никому неизвестен, вкара гол какъвто Златан няма психиката да направи в такъв момент за съжаление. От друга страна обаче пасът на шведа също си струваше.
Догодина с Монтоливо, Акуилани, ван Бомел, Боатенг, може би още някоя голяма звезда в центъра, с Макси, без Пато, но с негов достоен заместник, нещата ще станат. Иска се обаче много работа и време. Браво "россонери"!
Последна промяна от hrclspr12 на 04 апр 2012 12:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 04 апр 2012 12:36

Това в правилника ли го пише ??? Нали казваш че такива били инструкциите по-скоро !!!
Аз не вярвам в правилника да пише че когато има нарушение (където и да е по терена )
се гледа дали играча може да стигне до топката или не и ако не може не се дава нарушение.
Това е абсурдно .

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 04 апр 2012 12:39

Ако обаче бутне топката напред, без да има каквато и да е възможност да я догони, трябва да му бъде даден жълт картон.

Е не е истина в това изречение твърдиш че нападател излезнал сам с/у вратаря си повежда топка вратаря го фаулира
и ако съдята прецени че нападателя е повел така топката че да не я стигне в рамките на терена се дава жълт картон на нападателя !!!
:?

Върни се в “Свободна зона”