MORSKI написа:Avenger написа:
Колега ти за 60лв какъв лукс искаш да имаш не ми е ясно, първо повечето плащат между 40-60, което прави по 2лв на ден за спане....е айде моля ви се....като не ви изнася работата и на квартирка....ем да е евтино, ама и в Шератон да спим, е няма как да стане. Нещо като не ти харесва или ти пречи, правиш нещо да го промениш или променяш обстановката, а не се жалваш и вайкаш безсмислено......и на много от вас се чудя как издържате горе, наистина е пълна мизерия, но мизерия, ама 40лв.... имате куп приятели или поне след 1ви курс хващате се 3ма по 100лв и на квартира кеф ти повече стаи кеф ти всичко и далече от селянията и простотията лееща се по студентски град, маса колеги така направиха и се родиха, ама повечето си искат да са в центъра на купона, да пръскат пари по кафета и цигари, ама за по-добро място за живеене няма.....просто човек трябва да си има приоритети и принципи.
Що се отнася по темата за вечерния час, няма да промени нищо това. Те в училищата почнаха да носят ножове и да се стрелят какво и тях ли да ги затворим..... смешно е всичко е до възпитание и изчезващите ценности в днешната младеж.....те на лекции не ходят, ние библиотеки ще им правим
А ти прочете ли ми другите мнения, в които съм споменал, че в много от стаите и 60 лева са много за това, което се предлага!? И още нещо, щом 51 блок и 18 блок са ремонтирани, значи може! И примерът с кофти условията го дадох неслучайно- че като говорите тези, които не сте живели и даже повечето от вас не са влизали в общежитие, за това, че държавата плащала и едва ли не сме били длъжни да козируваме и дават пример с кампусите от завторен тип на Запад.,Еми като дават пример, да вземат предвид и условията и това, което се предлага там! Абсурдно е да се иска общежитията да се затварят в 21 часа- това не е затвор! Никой не ти говори да спим в Шератон, а за липса на елементарни неща като това зимата температурата в стаята ти да не е приблизително колкото навън. Или като влезеш да се къпеш да го правиш с топла вода, а не със студена...
За квартирите- бил съм на квартира. Ти знаеш ли, че няма по-несигурно нещо?! Както бяхме най-добри приятели, така двама от четирима си грабнаха шапките... И накрая оставаш на улицата. Или хазяинът ти решава, че до два дена трябва да си стягаш багажа, че ще продава апартамента,. Няма предупреждение, няма нищо. На всичкото отгоре зз за разлика от много други съм бил и на двете места и гледам да не ме издържат мама и татко. Та с парите, които разполагам не мога да си позволя квартира.
И пак ви питам- сериозно ли смятате, че това е решението на проблема??? Защото както ви казах, ако искат може да се колят и в стаите по всяко време. В автобусите също съм виждал какви ли не неща. По улиците също, Защо ходят хора на по 30- 40 години, че и отгоре, софиянци, нямащи нищо общо със студенството в дискотеките? Защо ходят да си избиват комплексите!? Не смятате ли, че те са също толкова голям пробоем!?
20 също го ремонтираха , но студентите го отбягват и искат в 37 защото там режима е по хлабав, така ,че смешно някой да твърди,че е нормално при всяко излизане до магазина, който е на метър от блока аз да съм с пропуск. Както и да не може приятелката ти да преспи у вас