Трагедия. Убиха с нож 19-годишен в Студентски град

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Re: Трагедия. Убиха с нож 19-годишен в Студентски град

Мнениеот Blagoy » 29 фев 2012 14:08

До тук доведоха безхаберието и безотговорността на всички ни! Не само на властта, а и на всички нас. След случая с убитото момче от Сливен, сега и това. Май само ние имаме уникалната способност да не се учим от грешките си. След оня случай се шумя известно време, после по стар български обичай- всичко се забрави. И винаги е така- винаги всяко чудо за три дни и винаги до следващия случай.
Какво е Студентски град сега? Един голям бардак. Живеят всякакви- не само студенти, има и мутри, има и цигани дори. На всяка втора крачка- заведения, кръчми, кафенета. Това ли трябва да представлява едно студентско градче? Когато заведенията са навсякъде около теб, много ясно, че ще мислиш как да отидеш и да напиеш като талпа там. И другият момент- родителите също имат много голяма, огромна вина. Веднъж отделили се от тях и видяли свобода- децата им стават като отвързани. Но така са и възпитани. И аз съм бил студент, и аз съм живял в Студентски град (дори първия блок, в който живях беше въпросният 23-ти), и аз съм излизал в компания и съм пиел алкохол. Нормално е- млади хора сме, имаме нужда да се забавляваме. Дори не съм и помислял обаче да правя подобни глупости.
След случая със Стоян Балтов се говореше с дни как трябва да се промени Студентски град. Навсякъде в "белите" държави студетнските градчета са кампуси с библиотеки и живеещи в тях САМО студенти. Тук вместо Студентски град да е меката на интелигенцията и образоваността, той е меката на алкохола, разврата и простотията.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 29 фев 2012 14:19

Бижутера написа:Що дирят перничани в София? Направиха им университет в града, те обаче продължават да се бутат в столицата...

Бужетере, печелиш приза за най-малоумен коментар в тема...

По темата:
Лека му пръст на момчето!
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 29 фев 2012 14:25

Заслужавал си го е. Не четете ли, че братята са тормозили това момче и то доста често. И в тази нощ единия от братята се е прибрал и започнал да го тормози, след което идват и другите двама да му помогнат.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 29 фев 2012 14:30

MainEventer написа:Заслужавал си го е. Не четете ли, че братята са тормозили това момче и то доста често. И в тази нощ единия от братята се е прибрал и започнал да го тормози, след което идват и другите двама да му помогнат. Заслужава си го.

Ти осъзнаваш ли какво пишеш? Ако е при самоотбрана- ОК. Но представи си какво ще му на това момче от сега нататък. Ще трябва да живее с мисълта, че е убил човек. Животът и на момчето, което са тормозили, и на оцелелия близнак, вече няма да е същия.
[center]Изображение[/center]

nllree
Контакти:

Мнениеот nllree » 29 фев 2012 14:36

За мъртвите или добро или нищо!!!
Нека почива в мир. :cry:

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 29 фев 2012 14:37

Blagoy написа:
Ти осъзнаваш ли какво пишеш? Ако е при самоотбрана- ОК. Но представи си какво ще му на това момче от сега нататък. Ще трябва да живее с мисълта, че е убил човек. Животът и на момчето, което са тормозили, и на оцелелия близнак, вече няма да е същия.

Убитото момче е тормозело съквартиранта си. Инцидентът е по вина на братята, защото са отишли отново да тормозят момчето.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 29 фев 2012 14:37

Благой това е така,но ако не се е било защитило,какво ли щеше да му се случи след боя от тези 3 пияници ??? Значи те имат право да го тормозят и бият за да си правят кефа ,а то няма право да се защити и трябва да продължава да понася терора на тези идиоти :geek:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 фев 2012 14:38

Blagoy написа:До тук доведоха безхаберието и безотговорността на всички ни! Не само на властта, а и на всички нас. След случая с убитото момче от Сливен, сега и това. Май само ние имаме уникалната способност да не се учим от грешките си. След оня случай се шумя известно време, после по стар български обичай- всичко се забрави. И винаги е така- винаги всяко чудо за три дни и винаги до следващия случай.
Какво е Студентски град сега? Един голям бардак. Живеят всякакви- не само студенти, има и мутри, има и цигани дори. На всяка втора крачка- заведения, кръчми, кафенета. Това ли трябва да представлява едно студентско градче? Когато заведенията са навсякъде около теб, много ясно, че ще мислиш как да отидеш и да напиеш като талпа там. И другият момент- родителите също имат много голяма, огромна вина. Веднъж отделили се от тях и видяли свобода- децата им стават като отвързани. Но така са и възпитани. И аз съм бил студент, и аз съм живял в Студентски град (дори първия блок, в който живях беше въпросният 23-ти), и аз съм излизал в компания и съм пиел алкохол. Нормално е- млади хора сме, имаме нужда да се забавляваме. Дори не съм и помислял обаче да правя подобни глупости.
След случая със Стоян Балтов се говореше с дни как трябва да се промени Студентски град. Навсякъде в "белите" държави студетнските градчета са кампуси с библиотеки и живеещи в тях САМО студенти. Тук вместо Студентски град да е меката на интелигенцията и образоваността, той е меката на алкохола, разврата и простотията.

Поредно много добро мнение ;) Точно така е - този град е всичко друго, ама не и Студентски ... Там ходиш не за да учиш, а за да пиеш, чукаш, да се биеш или дрогираш, пропаднала работа, пропаднали млади хора колкото искаш :( Аз също ходя понякога да се забавлявам там, но съм адски доволен че не живея в Студентски. Как на Запад са го измислили наистина с тези кампуси - кротки места, само и единствено за студенти, посветени за учене, да има някое там кафенце, билярдна зала или нещо такова, а не като при нас 200 кафета, 50 чалготеки и какво ли още не ...
Бог да го прости момчето, не искам да казвам просил ли си го е или не, защото не знам подробности, твърде възможно е да е било самозащита, дано се разбере ... Отвратително е когато млади хора се бият, колят и умират :(
Изображение

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 29 фев 2012 14:38

Много народни поговорки биха паснали идеално на ситуацията, но никой не се замисля... Жалко е, че повечето младежи днес се правят на бабаити и мечтата им е да станат мутри... В случая някакъв /пернишки/отворко, който се има за Роки, пийнал малко и се взел за Чък Норис. Оказало се обаче, че мишената на нападките му не е Пипилота и повикал подкрепления... Ще прощавате, ама тази ситуация и нейни подобни ги четем всеки или през ден, но локацията е по провинцията и селата...
Blagoy написа:
MainEventer написа:Заслужавал си го е. Не четете ли, че братята са тормозили това момче и то доста често. И в тази нощ единия от братята се е прибрал и започнал да го тормози, след което идват и другите двама да му помогнат. Заслужава си го.

И защо? Ще ми кажеш ли? От какъв зор ще се трепат по нощите в стаята си, че даже и - "е па са че викнем мойте ора и че видиш ти". Манталитет, възпитание, ценности? "Може да напусна селото, но селото никога няма да напусне мен"
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 фев 2012 14:43

Какво се хващате с това, че е от Перник сега, селянията е състояние на духа, не е географско понятие ;) Уверявам ви, че съм срещал уникални простаци и дебили, родени на пъпа на София или Варна и крайно възпитани и интелигентни хора от по-малки градове. Не съдете веднага под общ знаменател :roll:
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 29 фев 2012 15:02, променено общо 1 път.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”