какво си видял ти от социализма, че да знаеш какво им е било на ощетените.
А че ГЕРБ са една крадлива шайка няма две мнения. Но не виждам соца като алтернатива. По-добре прочети книгата "Аз живях социализма" на Георги Господинов, пък дано проумееш какво е било тогава. И се е крало яко, 50 години, от същите, чийто деца и сега крадат. Тия резиденции за частно ползване с какви пари са построено?
Но българинът си обича някой да му е настойник, все някой да го води.
Те така и в разказа "Индже":
Де такъв господар да имаме като тебе! Ще ти слугуваме, ще ти плащаме харач. Но само ти да си!
Но, българинът не обича свободата, защото тя означава отговорност за собствените си действия. Затова предпочита някой да го мачка, а той да си кротува, но да не носи отговорност за нищо. Па ако ще да го управлява най-големият глупак.[/quote]
Първо, ти не си живял изобщо по времето по социализма, докато аз съм го правил почти през всички години. Ти знаеш ли кой набор съм? Май не. Мнението ти издиша в тази насока.
Ако не беше социализма, а не комунизма, както е удобно на много хора да говорят, теб нямаше да те има. Родителите ти нямаше да ги има. Щеше да има само един ББ в лицето на Хитлер.