Бареков разкъса в. "Труд" в ефир: Това е съдбата на парцала!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Бареков разкъса в. "Труд" в ефир: Това е съдбата на парцала!
Бареков прави тия маймунджилъци, защото Донев и Пъпката са конкуренция за любовта на правителството на Ирена и Делян - неговите господари. Един от най - жалките типове в журналистиката у нас.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
- metodito
- Контакти:
Смятайте за каква мафиотска ЗАДРУГА и за каква лапаница става дума! Мафията си има държава, начело на която стои кой- еми мутра логично !
Всички министър-пред(сед)атели на РБ България са и ще продължат да са подставени лица.
А кукловодите никой не ги знае. Предполага се, че са извън България. Но са българи - 100%!
Няма значение дали е празноглава тиква, безработна гей-мишка, цар без царство или тъмен крадлив комсомолски секретар. Това са кукли на конци.
Последна промяна от metodito на 24 фев 2012 17:35, променено общо 3 пъти.
СОФАРМА продава лекарствата си три пъти по-скъпо у нас, от колкото в съседните държави, показа разследване на ТВ7.
Монополистът ОГНЯН ДОНЕВ, се гаври с българския народ като продава едни и същи лекарства у нас с пъти по-скъпо от колкото в съседни Турция и Сърбия.
Пример за това са ампули за тежка форма на алергия, които ДОНЕВ продава в България за над 70 лв. опаковката, докато в Турция цената на опаковката е 25 лв. Медикамент за високо кръвно пък в Сърбия върви в аптеката за 7 лв., докато в България цената му е над 20 лв.
След прости изчисления на разследващите само от тези злоупотреби фармацевтичният бос изкарва от болните и от държавните пари за здравеопазване около половин милиард отгоре. Тези пари ще бъдат спестени на хората, ако цените на лекарствата са реални, а не неправомерно завишени.
Нека не позволяваме НАГЛИ монополисти да ни вземат парите, нека не позволяваме на ИЗНУДВАЧИТЕ да ни ограбват.
Моля за Вашия коментар:
oт http://www.facebook.com
Монополистът ОГНЯН ДОНЕВ, се гаври с българския народ като продава едни и същи лекарства у нас с пъти по-скъпо от колкото в съседни Турция и Сърбия.
Пример за това са ампули за тежка форма на алергия, които ДОНЕВ продава в България за над 70 лв. опаковката, докато в Турция цената на опаковката е 25 лв. Медикамент за високо кръвно пък в Сърбия върви в аптеката за 7 лв., докато в България цената му е над 20 лв.
След прости изчисления на разследващите само от тези злоупотреби фармацевтичният бос изкарва от болните и от държавните пари за здравеопазване около половин милиард отгоре. Тези пари ще бъдат спестени на хората, ако цените на лекарствата са реални, а не неправомерно завишени.
Нека не позволяваме НАГЛИ монополисти да ни вземат парите, нека не позволяваме на ИЗНУДВАЧИТЕ да ни ограбват.
Моля за Вашия коментар:
oт http://www.facebook.com
I'M BLIND!IMPRESS ME!
Отдавна не съм писал във форума. Честно казано и сега нямах намерение да го правя, но незнанието на повечето писали преди мен добавено към яростното оплюване ме накараха да се включа отново.
Преди да кажа каквото и да е искам да уточня някои работи около мен самия.
1. Лекар съм.
2. Занимавам се с търговия на лекарствени продукти от над 14 години.
3. През всичките тези години Софарма ми е била конкурент, сиреч воювал съм за пазарен дял с тях. /в повечето случаи успешно/
4. Поради естеството на работата ми, съм наясно с методите на ценообразуване на лекарствата и с цените им в България, Румъния, Полша, Гърция, Дания, Испания, Обединеното кралство и Германия.
Като резултат от горното мога да говоря като експерт.
И така нека първо изясним понятията. Има два вида лекарства, цените им се определят в България по различен начин:
А/ Рецептни продукти - продават се /или поне би трябвало/ да се продават само след лекарско предписание. 99 % от тях са реимбурсирани (плащани - пълно или частично) от НЗОК/тоест здравната каса/.
Б/ Безрецептни продукти. - продават се по препоръка на лекар или фармацевт, без да се изисква рецепта. Могат да бъдат рекламирани по телевизия.
Как се формират цените в България?
Рецептни продукти /реимбурсирани от НЗОК/
Българските цени се определят на база цените в така наречените референтни държави. Това са страни като Румъния, Чехия, Гърция, Испания, Португалия и т.н. Според ЗАКОНА в България цената на лекарствен продукт, заплащат от НЗОК НЕ МОЖЕ /ЗАБРАНЕНО Е !!!!!/ да бъде по-висока от тази, в която и да е от тези референтни държави.
НА ПРОСТ ЕЗИК: ЛЕКАРСТВАТА В БЪЛГАРИЯ СА НЕ ПО-СКЪПИ от тези в най-евтината държава.
От това следва едно добро и едно лошо.
ДОБРОТО е, че имаме най-евтините лекарства в Европа.
ЛОШОТО е, че поради ниската цена и малкия пазар не малка част от МОДЕРНИТЕ ЛЕКАРСТВА не се търгуват в България.
Ако някой намери рецептен продукт продаван в България на цена по-висока, от тази в някоя референтна държава, може да съди министерството и касата, и фирмата производител.
Който твърди, че рецептните продукти са скъпи в България, или не познава пазара, или е злонамерен, или е абсолютен профан.
Основите на системата за ценообразуване бяха поставени от Костовото правителство и доразвити от двете следващи. За професионалистите е ясно, че това е област, в която наистина има истински консенсус сред политиците, независимо от партия, цвят или любимо цвете /роза, гербер и пр./.
Толкова за продуктите с рецепта.
Бедрецептните продукти.
Цените се отределят от пазара. Тук НЯМА държавна регулация. Все пак един пример.
Аспирин Ц. 20 ефервесцентни таблетки. Производител Байер-Германия. Годишни продажби в България около 2 милиона евро. Цена на опаковка
в България в аптека не повече от 10.50 ЛЕВА.
Цена на опаковка в Германия около 8.50 ЕВРО.
В резултат на това около 30% от продадения в България Аспирин Ц, всъщност е изнесен за трети държави - предимно Полша и
Германия.
... и последно, понеже ми омръзна да пиша:
Табекс /онова, което вдига самолета/ е около 35% по-евтино в България, отколкото в Полша. Производител Софарма.
... и най-последно ... аман от аматьори-всезнайковци и платени псевдо-журналистчета !!!
... и най-последно АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА имат т.нар. максимална пределна цена. Продажба на цена по-скъпа от тази може да коства ЛИЦЕНЗА на фирмата /производител, търговец на едро или аптека/ И дипломата на отговорния магистър-фармацевт. Само за справка - изваждането на лиценз и оборудването на средно голям склад за търговия на едро отнема около година и струва около 100 000 Евро.
1. Лекар съм.
3. През всичките тези години Софарма ми е била конкурент, сиреч воювал съм за пазарен дял с тях. /в повечето случаи успешно/
4. Поради естеството на работата ми, съм наясно с методите на ценообразуване на лекарствата и с цените им в България, Румъния, Полша, Гърция, Дания, Испания, Обединеното кралство и Германия.
И така нека първо изясним понятията. Има два вида лекарства, цените им се определят в България по различен начин:
А/ Рецептни продукти - продават се /или поне би трябвало/ да се продават само след лекарско предписание. 99 % от тях са реимбурсирани (плащани - пълно или частично) от НЗОК/тоест здравната каса/.
Б/ Безрецептни продукти. - продават се по препоръка на лекар или фармацевт, без да се изисква рецепта. Могат да бъдат рекламирани по телевизия.
Българските цени се определят на база цените в така наречените референтни държави. Това са страни като Румъния, Чехия, Гърция, Испания, Португалия и т.н. Според ЗАКОНА в България цената на лекарствен продукт, заплащат от НЗОК НЕ МОЖЕ /ЗАБРАНЕНО Е !!!!!/ да бъде по-висока от тази, в която и да е от тези референтни държави.
НА ПРОСТ ЕЗИК: ЛЕКАРСТВАТА В БЪЛГАРИЯ СА НЕ ПО-СКЪПИ от тези в най-евтината държава.
ЛОШОТО е, че поради ниската цена и малкия пазар не малка част от МОДЕРНИТЕ ЛЕКАРСТВА не се търгуват в България.
Ако някой намери рецептен продукт продаван в България на цена по-висока, от тази в някоя референтна държава, може да съди министерството и касата, и фирмата производител.
Който твърди, че рецептните продукти са скъпи в България, или не познава пазара, или е злонамерен, или е абсолютен профан.
Основите на системата за ценообразуване бяха поставени от Костовото правителство и доразвити от двете следващи. За професионалистите е ясно, че това е област, в която наистина има истински консенсус сред политиците, независимо от партия, цвят или любимо цвете /роза, гербер и пр./.
Бедрецептните продукти.
Цените се отределят от пазара. Тук НЯМА държавна регулация. Все пак един пример.
Аспирин Ц. 20 ефервесцентни таблетки. Производител Байер-Германия. Годишни продажби в България около 2 милиона евро. Цена на опаковка
В резултат на това около 30% от продадения в България Аспирин Ц, всъщност е изнесен за трети държави - предимно Полша и

Табекс /онова, което вдига самолета/ е около 35% по-евтино в България, отколкото в Полша. Производител Софарма.
... и най-последно ... аман от аматьори-всезнайковци и платени псевдо-журналистчета !!!
... и най-последно АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА имат т.нар. максимална пределна цена. Продажба на цена по-скъпа от тази може да коства ЛИЦЕНЗА на фирмата /производител, търговец на едро или аптека/ И дипломата на отговорния магистър-фармацевт. Само за справка - изваждането на лиценз и оборудването на средно голям склад за търговия на едро отнема около година и струва около 100 000 Евро.
Последна промяна от Ki Cho на 24 фев 2012 17:52, променено общо 4 пъти.
А папагалите са птиците с доказано най-силен клюн.
- Rooster1912
- Контакти:
metodito написа:Смятайте за каква мафиотска ЗАДРУГА и за каква лапаница става дума! Мафията си има държава, начело на която стои кой- еми мутра логично !
Всички министър-пред(сед)атели на РБ България са и ще продължат да са подставени лица.
А кукловодите никой не ги знае. Предполага се, че са извън България. Но са българи - 100%!
Няма значение дали е празноглава тиква, безработна гей-мишка, цар без царство или тъмен крадлив комсомолски секретар. Това са кукли на конци.
Абсолютно си прав , просто неправилно се изразих. Исках да кажа:"Смятайте за каква мафиотска ЗАДРУГА и за каква лапаница става дума! Мафията си има държава, начело на която СА СЛОЖИЛИ КОЙ- еми мутра логично""!!!
Като прочетеш написаното от доктора ти става ясно какво разследване са направили хората на Бареков. Сега него кой ще го нарече "парцал" и ще го разкъса?
puf-paf написа:Фирма ИПОН е и на всички бази на ЛУКОЙЛ .
“Лукойл” Валентин Златев, гооолеми дружки с ББ
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете
По кренвирша ще ги познаете
- Син до гроб
- Контакти:
zuekaa написа:puf-paf написа:Фирма ИПОН е и на всички бази на ЛУКОЙЛ .
“Лукойл” Валентин Златев, гооолеми дружки с ББ
Бях писал и преди-Б.Б и тоя капут Златев си пият ракията и салатата ,а ние стачкуваме за сваляне на цените на горивата,е как според вас ще стане. Те двамата имат общи интереси и си "работят" заедно.Тоя Златев ако го стигне поне една клетва да е родил близнаци до сега.
Децата в игрите за Левски мечтаят,за славния Левски -футболен тим.И старците шапките даже си свалят пред славния Левски-НЕПОБЕДИМ!
Евала бе Джони Деп,направи ли допинг тест ? http://www.youtube.com/watch?v=Ef-ibHWzTJ8 Поздрав за сиропираните !
Евала бе Джони Деп,направи ли допинг тест ? http://www.youtube.com/watch?v=Ef-ibHWzTJ8 Поздрав за сиропираните !

Този спор между медиите на Делян Пеевски и в."Труд"/"24 часа" е като спора между Бойко Борисов и Слави Трифонов. Няма по-малко лош !
Що се отнася до Ники Дудука, за него най-вярна е приказката на бившия главен прокурор на републиката Никола Филчев: "Не стъпвай в рядко л.йно, че ще те опръска !"

[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
Ki Cho написа:Отдавна не съм писал във форума. Честно казано и сега нямах намерение да го правя, но незнанието на повечето писали преди мен добавено към яростното оплюване ме накараха да се включа отново.
1. Лекар съм.
Бедрецептните продукти.
В резултат на това около 30% от продадения в България Аспирин Ц, всъщност е изнесен за трети държави - предимно Полша иГермания.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЧЕН КОМЕНТАР! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗА СЪВСЕМ МАЛКО ХОРА Е ЯСЕН ПРОБЛЕМЪТ ЗА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ СРЕДСТВА, А ОЩЕ ПО-МАЛКО ЗА
ТЪРГОВСКАТА ПОЛИТИКА И ПРАКТИКА ПРИ НАВЛИЗАНЕТО НА НОВИ ПАЗАРИ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ПСЕВДОЖУРНАЛИСТИТЕ КАТО БАРЕКОВ И НЕГОВИТЕ СЪТРУДНИЦИ ИМА КОМПЕТЕНТНИ
ХОРА, КОИТО СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ОБЯСНЯТ СИТУАЦИЯТА, НО ТЯХНАТА ТРИБУНА Е СВЕДЕНА ДО НАСТОЯЩИЯ ФОРУМ, А НЕ ДО НАПУДРЕНИТЕ СТУДИА НА ТВ 7. НЕВЯРВАМ, ДА ИМА СРЕДНОИНТЕЛИГЕНТЕН БЪЛГАРИН, КОЙТО ДА СЕ ВПЕЧАТЛЯВА ОТ ИЗЯВИТЕ НА БАРЕКОВ И НЕГОВАТА ЕЛЕМЕНТАРНА ЛОГИЧЕСКА МИСЪЛ. А ПЪК КАКВО ДА КАЖЕМ ДО КУКЛОВОДИТЕ -
ДИЛЯН И ИРЕНА.