Кой кога и къде е бил в казарма?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

vacheron
Контакти:

Re: Кой кога и къде е бил в казарма?

Мнениеот vacheron » 06 фев 2012 20:55

Плевен(новобранския),Гвардеец след това на 4-ти километър.От септември 2001, до юни 2002

Потребителски аватар
Дидо

Мнениеот Дидо » 06 фев 2012 20:57

Като новобранец в село Саранци-софийско,после ме преместиха в София в един свинарник,намираше се в завода за ремонт на вертолети Враждебна.Там беше голям купон,всяка събота и неделя ходех на мач,де на Левски де на армията на ЦСКА
Хванал се човека за патката и си помислил,че лети

Потребителски аватар
levskar forever
Контакти:

Мнениеот levskar forever » 06 фев 2012 21:01

Новобрански център в Ботевград,после на 4-ти километър в София гвардеец 1.04.1998-1.04.1999 година.
Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 06 фев 2012 21:17

81-83г. в село Бояново, Ямболско - ПВО - 57-ци. Бях определен за оръдеен Nо 1 т.е. първи мерач, ама нали съм си малко кьорав, нося очила, и затова понеже съм доста якичък ме преквалифицираха на No 5 - пълнач. Хубаво звучи "пълнач", нали? За съжаление пълнача в оръдейния разчет не пълни нещо женско, а магазина на топа. Някой, който не е в течение на нещата ще обясня: Следим значи с РПК учебно наши самолети МИГ 15 - 17 и е голям кеф( топа има двигатели и се върти на 360 градуса и вдига и сваля ствола на оръдието, така, че самолета да е винаги "на прицел". Последва ли сигнал от зумера на топа - първия мерач натиска педала ( за изстрела де - егати мръсното ви подсъзнание :lol:) и косиш на ред. До тук - добре. Само дано РПК-то не засече я МИГ 21, я МИГ 23 или нещо още по-модерно. Тогава пълнача и оръдеен Nо 4 ( поставача на разстояние ) просто изхвръквахме на поне 4-5 метра от 57-цата. Пълен та*ак. Ето това ни беше прехвалената армия по времето на бай Тошко. Мога да пиша с часове за тая "армия", но няма смисъл. Ще дам още само 2-3 примера и приключвам:
1. В поделението нямаше НИКАКВА вода - ни за пиене, ни за миене. Носеха една водоноска от 1,5 - 3 тона на няколко дена веднъж, но я пълнеха с хлор до такава степен, че да не би нашего брата артилериста да се напие до насита. Тя служеше само за миене на чиниите от столовата. Педераси!!! Не знам колко човека от форума са се бръснали на сухо - при нас това беше ежедневие. Кошмар! Другите войници бягат от поделенията си за да си набавят я ракийка, я някое гадже, а ние бягахме нощно време за да стигнем селската мивка за животните ( с олуците ) за да можем да се напием и да се изкъпем - независимо от месеца август ли или януари. Бърррр. А относно гаджетата - бе то там мечки нямаше вие ме питате за дами.
2. Всички офицери и фатмаци, които служеха там бяха наказвани многократно и нашето поделение 38222 ( ако не съм забравил ) им беше последен шанс преди дисципа или затвора. Батарейният ми беше разжалван и вкаран в панделата от Добри Джуров за извращения и кражби на войници. Не, не че е чукал някой служещ, а за физически и психически тормоз. Едно от наборчетата ми се уволни с ухо нямащо нищо общо с човешкото - приличаше на смачкана мекица. Изрода го осакати за цял живот.
Свършвам. Само да допълня в заключение: никога не съм бил за сталинския тип армия! Армия голяма, и модерна - да, но ПРОФЕСИОНАЛНА!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
Plovdiv1912
Контакти:

Мнениеот Plovdiv1912 » 06 фев 2012 21:19

с.Ягодово под. 32880 - 26.03.1992 - 23.09.1993г.
100100100100

kalata80
Контакти:

Мнениеот kalata80 » 06 фев 2012 21:20

До клетва 40 дни в Кюстендил учебен център.Не граничарското поделение,а в химическия полк.Много интересно беше там.Още си пазя тетрадката с техн.характеристики на няколко вида танкове+гранатомети,капсул-детонатори и няколко вида пистолети и АК-47 естествено.След това бях в МО2 до хотел Шипка с/у Пирогов.Имам 95 караула,но и 210 дни отпуска. :)

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 фев 2012 21:22

Thsmith написа:
Red Warrior написа:Отсвирих ги още на 16 години, като ми пращаха "покани" за военна комисия. Мои приятели ме плашеха, че ще дойдат военна полиция. Чаках, чаках.....никой не дойде :lol: Само че тях ги взеха в казарма, а мене ме взеха пичоците в Студентски град 8-)

То принципно на какво основание биха те арестували/съдили? И аз получвах бележки в пощата да се явявам, но така и не отидох нито веднъж... Имам предвид, че никой не се подписва, че ги е приел ами просто ти ги пускат в пощата.. как доказват, че си ги получил и не си отишъл? и тн?

Няма как да докажат. Аз от малък съм си чешит и така лесно не се давам 8-) Даже мога да ти кажа, че имам приятели, които ходиха и на комисия и пак не ги взеха в казарма. Пичовете, които пишат къде са служили и т.н. да не ми се сърдят, но според мен сами са се натискали да стават войници :lol: Аз лично не мога да разбера защо някой ще иска да ходи в казарма??? Може би за да се научи да стреля... Но аз навремето тренирах спортна стрелба, така че и това не ме блазнеше. Даже ми беше дошло до гуша :roll:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

defender14
Контакти:

Мнениеот defender14 » 06 фев 2012 21:26

obi4am_pirin, по кое време си бил в Плевен, щото и аз там изкарах новобранския на 120-мм минохвъргачка "Тунджа 10"

Потребителски аватар
zara boy
Контакти:

Мнениеот zara boy » 06 фев 2012 21:30

Аве никой ли не е бил в новобранския център в Казанлък??? :o След това 6 месеца в Горна Малина свързочник (разкош)

ugBaM_3a_HaeMbt
Контакти:

Мнениеот ugBaM_3a_HaeMbt » 06 фев 2012 21:33

2000 година 3 месеца русе-32420 - жабешкото ,после 22210 -ГРУДОВО

Върни се в “Свободна зона”