България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2012 22:08

Tommi написа:
Кашчей написа:Като ползваме Питагоровата теорема, на кого трябва да плащаме за авторски права?

На никого. ;) Авторското право се закриля до 70 години след смъртта на автора. Питагор е починал преди повече от 70 години. ;) И преди да попиташ за нещо друго, чийто създател е жив или е починал преди по-малко от 70 години, ще ти кажа, че има някои изключения. ;)

Не някои, а твърде много са изключенията.А въпросът ми беше провокативен, защото по времето на Питагор надали е имало закон за авторското право.
Същите тези автори, които ползват технологии, които са открити преди по-малко от 70 години, но надали плащат нещо на авторите, сега надават вой, че им се нарушават правата.И никой не включва в схемата писатели, драматурзи, фотографи, графични дизайнери, художници-само филми, музика и софт-сякаш това са единствените области, в които има авторско право.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 яну 2012 22:27

Кашчей написа:Не някои, а твърде много са изключенията.А въпросът ми беше провокативен, защото по времето на Питагор надали е имало закон за авторското право.
Същите тези автори, които ползват технологии, които са открити преди по-малко от 70 години, но надали плащат нещо на авторите, сега надават вой, че им се нарушават правата.И никой не включва в схемата писатели, драматурзи, фотографи, графични дизайнери, художници-само филми, музика и софт-сякаш това са единствените области, в които има авторско право.

Законът си защитава тези хора, които си изброил. А това в статията е нещо като допълнително споразумение (от което ще последват и законови промени), за да се забранят торентите, поне аз така го разбирам. Но това не означава, че писателите, художниците и т.н. се пренебрегват за сметка на създателите на софтуер, филми и музика.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 30 яну 2012 00:44

Не си гответе вкъщи, защото ограбвате бизнеса на ресторантите. На практика е същото.

Потребителски аватар
Boogeyman
Контакти:

Мнениеот Boogeyman » 30 яну 2012 01:09

Изображение
8-)
Fool got a big advantage over educated man: he is always pleased with himself.

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 30 яну 2012 10:56

Venci Micoff
Ебати!!! За 4 или 5 години членство в Музикаутор съм получил 120 лева...Ходил съм там с казуси, на които някакви тъжни служителки казваха - ами не знаем как да защитим правата ви...А сега някаква си Магдалина Тодорова приветствала затварянето на торентите...Магдалина, дарявам ти всичките си хонорари за излъчвания...Халал да са ти...Призовавам всичките си приятели - музиканти...Пичове, давайте да се махаме от тая организация...Убеден съм, че сте дали повече пари за членски внос, отколкото сте получили.Да ги оставим да събират отчисления от ресторантите и да обясняват как се грижат за българските музиканти...И да се радват на инициативите на братята им Хамериканци...Писна ми, честно!!!
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 яну 2012 11:09

Преди 90-та имаше три кина и един КВК (запо-малките: кино-видео клуб - даваха повече B-movies - еротика, Чък Норис, карате - неща, които не вървяха по големите салони)в Търново - всяко с по 3 зали и на седмица даваха по 5-6-7 филми. Въобще не бяха само комерс. В София да не говорим. Там си имаше и филмотечно кино и Дома на киното и въобще... при положение, че ти прожектират около 20-25 филма на седмица в София, на една нормална цена - защо ти е торент?!
Така... хубаво. Какво е положението днес обаче? Цената на един билет за кино е почти, колкото дневната ти надница. Някой ще каже: ок. Но я да видим т.нар. кина. Къде са, колко са, какви са? Дават само комерсиални, тъпоумни филми. И преди имаше такива филми. Не да не е имало. Просто аз избирах да отида на "Сицилианска връзка" или "Взвод" да речем, вместо на някоя сълзлива история. Но днес аз в Търново не мога да избирам - с една малка заличка, в която дават по 2 комерсиални, супер малоумни филма, които след гледането им най-вероятно ще съм затъпял.
Когато завършвах магистратурата си не намерих материали по темата си в библиотеката (то даже и няма издадени толкова неща всъщност.). Какво правим? Не се дипломирам ли?
Руски онлайн библиотеки бол.
И въобще...

hetfield
Контакти:

Мнениеот hetfield » 30 яну 2012 14:54

Да почват да строят затвори,че къде ще ни поберат всички

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 30 яну 2012 16:39