100 хубави думи за България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ruashh
Контакти:

Re: 100 хубави думи за България

Мнениеот ruashh » 27 яну 2012 20:57

Киселото мляко, ракията, най-добрите вина и голямото сърце на Българина, който ще те посрещне в своя дом и ще те нагости с каквото има, нищо че утре няма да има пари за хляб!

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 27 яну 2012 20:58

Толкова много са нещата...
Славната история- една от най-древните и изключително развити цивилизации в Европа. Както каза и колегата- страна, която никога не си е сменяла името. Страна, която няма загубен флаг в битка. Страната на Симеон, Крум, Иван-Асен II, Калоян, Асен и Петър, Самуил, Омуртаг, Кубрат, Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, воеводите, Стамболов, Списаревски, Владо Черноземски.
Природни забележителности- Белоградчишките скали, Магурата, Стара Планина, Родопите, Черно море. На толкова малко пространство са събрани толкова много красоти.
Културата и обичаите- народни песни и танци. Когато чуя хубава народна песен (особено ако е свързана и с исторически събития) понякога се просълзявам. Хорото в ледените води на Йордановден, надбягването с коне на Тодоровден.
Архитектурни постижения- единственият Покрит мост на Балканите в родния ми град Ловеч, почти във всеки град има сгради в Бароков стил, във Възрожденски стил.
Спортни постижения- четвърто място на световно първенство, световен рекорд на висок скок на 23г., много медали от олимпиади, световни и европейски първенства.

Гордейте се, че сте българи!!!
[center]Изображение[/center]

nikogapak
Контакти:

Мнениеот nikogapak » 27 яну 2012 20:58

manutd legeng написа:Като игнорирам злободневието и политиканството-Обичам България и всичко българско!!!Всеки българин,който допринася с нущо за цялостното ни самочувствие като нация!!А ние имаме история и прекрасни умове в настоящато!!!наистина,не политиканствайте-не всичко е политика.А и това е вътрешен проблем,иначе не сме лоши!!!трябва да вярваме в това и да вдигнем глави,да се прегърнем,и като нация да вървем напред!!! :!: :!: :!:

Евала, чудесно, на мен това ми е идеята с тази тема!! Не всичко е политика!!!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 яну 2012 21:01

Отечество мое най-свидно!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Nevertheless
Контакти:

Мнениеот Nevertheless » 27 яну 2012 21:02

-=Защо трябва (или е хубаво) да пишем на кирилица=-
Прочетете текста ( на снимката по-долу) - извадка от руския раздел на уикипедия. Вижте и този цитат: "The Cyrillic script ( /sɨˈrɪlɪk/) or azbuka (alternatively bulgarian alphabet) is an alphabetic writing system developed in the First Bulgarian Empire during the 10th century AD at the Preslav Literary School due the ambition of Boris I of Bulgaria for Bulgarians to have their own writing system." (за тези , които не разбират английски - да използват google translate).
Предполагам, че ако до сега не сте знаели, вече сте разбрали, че едно от нещата, които сме дали на света, е кирилицата. Нужна ли е по-основателна причина за да използваме нашата родна азбука?
P.S.Това ме прави горд, че съм българин (едно от малкото неща в последно време).
Изображение

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 27 яну 2012 21:03

Proteccao написа:
NiKsAnA_ss написа:Единствената страна, която не е загубила знамето си в битка. Единствената страна, която не е била преименувана от началото на съществуването си - България! :)

колко е вярно това - не знам, но аз искам да кажа че се гордея с природата на родината

Момко , срамно е че не ги знаеш тези ФАКТИ........ Четете бе деца.......

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 27 яну 2012 21:53

О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история. И за това българите имат свидетелство от много истории, защото всичко е истина за българите, както вече и споменах

Малко повече от 100 думи са но какви думи само.
Последна промяна от gilento93 на 27 яну 2012 21:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Мнениеот AndreyBG » 27 яну 2012 21:56

Изключително горд съм, че съм българин! В момента следвам в чужбина и винаги, когато имам възможност, казвам, че съм българин и споделям нещата, от които най-много се гордея. За съжаление страната ни в момента не е от най-познатите по света и аз давам всичко от себе си да я популялизирам поне малко. Гордея се със всяко едно постижение на българите, но с три неща съм изключително горд - кирилицата (колегата черноморец я е споменал по-горе, а и всеки българин трябва да знае кой е дал тази азбука на света), ВЕЛИКАТА история (също спомената по-горе), както и нещо, за което за съжаление повечето ни сънародници не знаят. Най-точният календар, създаван някога, е изобретен от нашите предци. И до ден днешен никой не може да създаде нещо по-точно! А фактът, че българите са го създали по време, когато повечето народи са "били под масата" (както се изразява един историк), прави този факт изключително значим. Нашите предци са имали усет за математика, физика, астрономия, и други точни науки когато повечето народи не са можели дори да пишат! В офтопика долу съм дал повече информация за календара. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! :)

[offtopic]http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=6604.0
http://www.forum.bg-nacionalisti.org/in ... ic=6604.30
http://www.voininatangra.org/modules/xf ... icleid=401[/offtopic]
Последна промяна от AndreyBG на 27 яну 2012 22:03, променено общо 1 път.
Ние сме зелената агитка!!!! Черно море завинаги!!!!

BLUE CHAMPIONS написа: В играта оставаме аз, Моряка и Борото. Предвид класите на отборите, най-вероятно аз ще продължа :oops: :mrgreen: :lol:

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 27 яну 2012 22:03

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2GN-KFgvLMM&NR=1&feature=endscreen[/youtube]
Как като го слушаш да не се просълзиш. :cry:

Потребителски аватар
slays
Контакти:

Мнениеот slays » 27 яну 2012 22:04

Тук се намира 5-я най-стар град в света и най-старият град в Европа - естествено моят роден и най-хубав град Пловдив -

http://travel.actualno.com/news_274771.html

Върни се в “Свободна зона”