Заглавие в 7 дни спорт: Италианец, швед и две чернилки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Унизително! Заглавие в 7 дни спорт: Италианец, швед и две че

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 13:52

LUDAKIS написа:
CTAHKO написа:АБе много ми е интересно защо никой не се възмущава когато след поредното ЦИГАНСКО престъпление в заглавията на вестинците гъмжи от думичката "РОМИ" ,вместо "ЦИГАНИ" :roll: Тогава що не изказвате възмущение :?: :?: :?:

защото съм свикнал и защото знам че ако гласно се защитят ще си отнеса боя от псевдо патриоти защото държавата ни е престъпна невъзпитаната и пропита от простотия затова ! Но това заглавие вече идва в повече или май идва да покаже че си ударихме дъното от 91г насам ..

Докато медиите ми обясняват как циганите всъщност не са цигани,а роми съм съгласен поне едно нещо да се назовава с истинското му название :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
deepblue
Контакти:

Мнениеот deepblue » 19 яну 2012 13:55

CTAHKO написа:АБе много ми е интересно защо никой не се възмущава когато след поредното ЦИГАНСКО престъпление в заглавията на вестинците гъмжи от думичката "РОМИ" ,вместо "ЦИГАНИ" :roll: Тогава що не изказвате възмущение :?: :?: :?:

+1 Черните са си черни, негрите - негри, циганите - цигани .... Стига с това лицемерие! Можело помежду си да им казваме така, но в пресата неможело ;)
И защо не се възмущавате от цензурата , когато се прикрива циганската престъпност :?:
Последна промяна от deepblue на 19 яну 2012 13:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 19 яну 2012 13:55

Кое е престъпното да кажеш на циганите, цигани ? Отговори на този въпрос ? Това е пълна глупост. Това вече е другата крайност при расизма и предразсъдъците. Дай да не говорим, че онзи е черен,циганин или гей, защото е предразсъдък . Пълни глупости. Защото тези анти-предразсъдъчни мерки не помагат за преодоляване на предразсъдъците, дори напротив. Колкото до циганите. Защо им викаме цигани и роми ? Защото за циганите има легенда, че произхождат от двама братя сиган и ром и от там идва цигани и роми. За разлика от негър, която е обидна дума(означава чернилка), циганин не е обидно !

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 19 яну 2012 13:55

CTAHKO написа:
LUDAKIS написа:

защото съм свикнал и защото знам че ако гласно се защитят ще си отнеса боя от псевдо патриоти защото държавата ни е престъпна невъзпитаната и пропита от простотия затова ! Но това заглавие вече идва в повече или май идва да покаже че си ударихме дъното от 91г насам ..

Докато медиите ми обясняват как циганите всъщност не са цигани,а роми съм съгласен поне едно нещо да се назовава с истинското му название :!:

Специално за теб от утре във вестниците и ТВ ще се говори за бели,цигани и негри :lol: Както и за жълти и червени :lol: Къде си видял бял човек да се обръща към друг с "белчо" ? Пак казвам помежду си хората може да наричат някои цигани,негри, жълти, кюнци и тн, НО в официален печат и медия е НЕДОПУСТИМО и ако не може да го разберем къде отиваме ние ? Европейци или ...

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 19 яну 2012 13:56

Свястна медия не може да си позволи подобно заглавие или коментар. 7 дни от много време са се определили, че не са такава и се борят по най-горзния начин да не изчезнат, ама и това ще стане.
Цялата ни журналистика такава, в гонг сякаш няма на всеки 50 новини някаква не-спортна с цици. И на мен ми харесва този спорт, ама къде ли им е мястото.
Ама на въпроса - за 7 дни или добро или нищо. Ама как ще има добро...

ченилки не е думата, не си оправдавайте криворазбрания национализъм с личната си простотия

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 13:57

magga написа:

Защото има разни приети неща, които се спазват от разни медии, по тая логика ако негрите ни наричат снежинки,както е известно в Америка ще ти е яко ли ? Тука не е въпрос да се възмущаваме от нещо си, а че не е професионално, все едно да идеш на работа с 2 часа закъснение и да кажеш ами то и други закъсняват ... Всеки за себе си може да говори каквото си иска, ама не и да се пише в публичен печат... На ББ как всички скочиха, че казал еди какво си, а тука не трябва да се възмущаваме ? Ако ще е за едните, нека е и за другите или ние плюем само каквото ни изнася ?

Цигани е имало много преди да съществува която и да е медия :!: Не е нормално повече от 1 000 години да са "цигани" и всички да им викат така,и в последните десетина години,някой да ми обяснява как не били цигани ами роми(за негрите важи абсолютно същото) :!: Че те един на друг си викат "чернилка" или "мангал" ;)

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 19 яну 2012 14:01

Защото има разни приети неща, които се спазват от разни медии, по тая логика ако негрите ни наричат снежинки,както е известно в Америка ще ти е яко ли ? Тука не е въпрос да се възмущаваме от нещо си, а че не е професионално, все едно да идеш на работа с 2 часа закъснение и да кажеш ами то и други закъсняват ... Всеки за себе си може да говори каквото си иска, ама не и да се пише в публичен печат... На ББ как всички скочиха, че казал еди какво си, а тука не трябва да се възмущаваме ? Ако ще е за едните, нека е и за другите или ние плюем само каквото ни изнася ?[/quote]
Цигани е имало много преди да съществува която и да е медия :!: Не е нормално повече от 1 000 години да са "цигани" и всички да им викат така,и в последните десетина години,някой да ми обяснява как не били цигани ами роми(за негрите важи абсолютно същото) :!: Че те един на друг си викат "чернилка" или "мангал" ;)[/quote]

Ок казах ти от утре ще се обръщаме един към друг с "белчо" :lol: В медиите думата негър е забранена :!: Край пък ние може да си говорим каквото си искаме ;) И аз викам негър, защото ми е по-лесно от афроамериканец, който тикога не е виждал Америка :lol: И за мен ромите са цигани, ама не може да се изцепиш пред цяла държава с такова заглавие на ПЪРВА страница, просто не става

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 19 яну 2012 14:02

чернилките са си чернилки, но не може да се пише такова заглавие във вестник

fen4ica
Контакти:

Мнениеот fen4ica » 19 яну 2012 14:03

Симеон Кючуков и Боян Петров са авторите на статията! Тези заслужават с ритници да ги изгонят от въпросната медия а главния редактор да бъде наказан!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 14:03

magga написа:Специално за теб от утре във вестниците и ТВ ще се говори за бели,цигани и негри :lol: Както и за жълти и червени :lol: Къде си видял бял човек да се обръща към друг с "белчо" ? Пак казвам помежду си хората може да наричат някои цигани,негри, жълти, кюнци и тн, НО в официален печат и медия е НЕДОПУСТИМО и ако не може да го разберем къде отиваме ние ? Европейци или ...

За кои европейци ми говориш :roll: За тези дето ги екстрадираха ли и за тези,дето президента им ми дава за пример Хитлер :roll: Я не се правете на по-големи католици от папата :!: Хората си защитават интересите,вие тук сте тръгнали по стар български обичай да плюете по своето ;) И к'во толкова е станало.Ако беше друго заглавието,негрите щяха да станат по-бели ли :roll:

Върни се в “Свободна зона”