Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Мнениеот wicked1913 » 12 яну 2012 11:38

http://www.facebook.com/events/286093581438178/ - За повече информация.

Не съм от организаторите но мисля да се включа в протеста,както и други мой познати.
Незнам какво е мнението ви по въпроса но за мен лично това, да оставим компанията "Шеврон" да си добива най-спокойно шистов газ из житницата на България, ще доведе до много човешки трагедии.
Моля модераторите да оставят темата, не мисля,че това е нещо което да е маловажно или да заслужава да бъде изтрито просто ей така защото не е свързано с Черно Море... а нещо с национално значение!
Събота 11;30 - Козирката :!:
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
Гара Дембеле

Re: Шистов газ / Протест - Варна 14.01

Мнениеот Гара Дембеле » 12 яну 2012 11:45

Аз пък си мисля, че ще е добре за икономиката ни добиването на този газ. Сигурно ще бъдат взети и необходимите предпазни мерки ;)
И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕ

bogdanov964
Контакти:

Мнениеот bogdanov964 » 12 яну 2012 11:50

Аз мисля да гледате ""Газланд" и по-сетне да "мислите"
http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc
В Пловдив също ще има - там съм с жената и 3-те деца!!!
Впрочем, българите в Лондон също ще протестират.

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 12 яну 2012 11:52

Гара Дембеле написа:Аз пък си мисля, че ще е добре за икономиката ни добиването на този газ. Сигурно ще бъдат взети и необходимите предпазни мерки ;)

Луд ли си! Няма предпазни мерки. Всичките химикали отиват в почвата безвъзвратно!
Тая Боко скоро ще го намразя колкото мижитурката Сержо...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 12 яну 2012 11:55

Хайде стига с тия провокативни и конспирационни клипчета :x Направо ви зомбират с тях. Сигурно и вярвате в ХАРПА и земетресенията, които правят; както и за идването на трите космически кораби.
Пфф...
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 12 яну 2012 12:01

ehh написа:Хайде стига с тия провокативни и конспирационни клипчета :x Направо ви зомбират с тях. Сигурно и вярвате в ХАРПА и земетресенията, които правят; както и за идването на трите космически кораби.
Пфф...

Доста конспиративно е станалото в Еквадор :?
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 12 яну 2012 12:02

ehh написа:Хайде стига с тия провокативни и конспирационни клипчета :x Направо ви зомбират с тях. Сигурно и вярвате в ХАРПА и земетресенията, които правят; както и за идването на трите космически кораби.
Пфф...
"Предявиха иск за близо 11 млрд. долара към "Шеврон" тва също, тва също.
П.с. Това е в Бразилия новината е от 15.12.2011г.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

ТОМАС ЛАФЧИС
Контакти:

Мнениеот ТОМАС ЛАФЧИС » 12 яну 2012 12:12

Снощи съобщиха , че в Полша където са открити огромни запаси от шифтов газ е направено мащабно проучване , и само 8 % са били против. Стига с тази параноя !? Много е лесно да се отрича всичко.....

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 12 яну 2012 12:16

Подкрепям протестите с/у добива на шистов газ.
Препоръчвам на всеки да гледа Газланд / Gazland (2010):

http://www.youtube.com/watch?v=jUzxnQiFvyc

Газланд / Gazland (2010)
Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната "Халибъртън" на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава.
Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства.
В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България...?!

Моля модераторите да не трият темата. Точно в нашият варненски форум и е мястото.

bogdanov964
Контакти:

Мнениеот bogdanov964 » 12 яну 2012 12:24

Пфф...

Специалиста, това ако беше по Елинпелинско, щяхте да се скъсате от протести, ама по Добруджа и Монтанско - кучета ги яли, нали. И, моля, не се заблуждавайте с "любимите" чужди инвеститори - всичко идва да лапа тук и да изнася печалба при нисък данък в България. Той Уорлик/баси името/, още се сърди, че пречат на АES за фотоволтаичния парк край Силистра, ама това лепи 100 мл. лв. към сметките за ток, който ние трябва да плащаме. Така, че ресто, моля!!!

Върни се в “Свободна зона”