Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

victor__
Контакти:

Re: Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Мнениеот victor__ » 27 дек 2011 22:53

Македония обявява война на САЩ. Две седмици - нищо, макетата оръжия да нападат нямат, от САЩ ни вест, ни Томахоук. На третата седмица македонския президент се обажда на колегата си Обама и го пита:
- бе вие няма ли да нападате бре?
А Обама му отговаря: Аз само да успея да ви намеря на картата..............

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 28 дек 2011 20:48

Историята ми е хоби и слабост почти колкото и футбола.
Сафрон, ти имаш право да се определяш на какъвто искаш и никой няма право да те ограничава. Прочетох по-голямата част от темата, и искам да ми отговориш на следните въпроси, които винаги са ми били много интересни :

1) Защо Василий Втори,който ослепява войниците на цар Самуил е наречен Българоубиец, а не Македоноубиец ?

2) През кои години на историята е имало самостоятелна държава Македония ? Примерно за България, годините са 681-1018 (Първо Българско Царство, в някои английски учебници се пише дори и за First Bulgarian Empire). Второто Българско Царство е в периода 1185-1396. А третия етап на българската държава обхваща периода от 1878 до наши дни. Много ми е интересно да ми напишеш кои са годините на самостоятелна македонска държава.

3) Защо Гоце Делчев е бил учител по български език и литература и то в годините, когато Македония е пълен васал на Османската Империя ?

4) Защо след като сте създали кирилицата, не пишете на нея, а на сръбска караджица ?

5) Защо в македонските учебници по история на единия ред пише, че българите през ВСВ са окупатори , а на следващия ред, че за три години окупация са построили десетки училища, църкви, читалища и т.н. Поне за мен, това са две самоизключващи се неща. Всеки окупатор или разрушава или строи затвори, лагери и т.н. Както например са правили по същото време хърватите на Анте Павелич със сърбите.

Благодаря предварително ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 29 дек 2011 08:46

Madridist написа:Историята ми е хоби и слабост почти колкото и футбола.
Сафрон, ти имаш право да се определяш на какъвто искаш и никой няма право да те ограничава. Прочетох по-голямата част от темата, и искам да ми отговориш на следните въпроси, които винаги са ми били много интересни :

1) Защо Василий Втори,който ослепява войниците на цар Самуил е наречен Българоубиец, а не Македоноубиец ?

2) През кои години на историята е имало самостоятелна държава Македония ? Примерно за България, годините са 681-1018 (Първо Българско Царство, в някои английски учебници се пише дори и за First Bulgarian Empire). Второто Българско Царство е в периода 1185-1396. А третия етап на българската държава обхваща периода от 1878 до наши дни. Много ми е интересно да ми напишеш кои са годините на самостоятелна македонска държава.

3) Защо Гоце Делчев е бил учител по български език и литература и то в годините, когато Македония е пълен васал на Османската Империя ?

4) Защо след като сте създали кирилицата, не пишете на нея, а на сръбска караджица ?

5) Защо в македонските учебници по история на единия ред пише, че българите през ВСВ са окупатори , а на следващия ред, че за три години окупация са построили десетки училища, църкви, читалища и т.н. Поне за мен, това са две самоизключващи се неща. Всеки окупатор или разрушава или строи затвори, лагери и т.н. Както например са правили по същото време хърватите на Анте Павелич със сърбите.

Разумни въпроси , но не очаквай разумни отговори ! ;)

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 29 дек 2011 09:47

quote Madridist Историята ми е хоби и слабост почти колкото и футбола.

-защото тои самия е македонец... Самуиловите македонци са смятани за варвари и отцепници от византииската империя за това е наречен..василии варвароубиец! (или вулгароубиец , както си избереш)... направи си справка колко мн византииски императори има от македонската династия в тоя период.. така ше си отговориш сам и на 2-рия въпрос ..

http://www.historyofmacedonia.org/Roman ... erors.html

- по тоя документ заради , които е създадена темата ли съдиш?

- поздрав http://www.youtube.com/watch?v=-GicVHQLZh4

-смята се ,че българската армия е окупаторска поради факта ,че от обявяването на крушевската република до ден днешен македонците винаги са имали един идеал-- Македония на Македонците - Независимост на Македония - за нея ние се борим за нея ние мрем! (ако не вярваш мога да ти покажа много видео материали , като реално доказателство за това )... българската армия ако беше освободила Македония и беше и дала независимост.. както руската даде на България.. нещата биха стояли по различен начин...

-пак заповядаи
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 29 дек 2011 17:20

Madridist написа:Историята ми е хоби и слабост почти колкото и футбола.

Вики, компетентен, както винаги. :)
Смислени отговори няма да получиш, само смехотворни измислици и лъжи, родени от заблудените и промити мозъци на българите от област македония.

botev23
Контакти:

Мнениеот botev23 » 29 дек 2011 18:46

saffron написа:-защото тои самия е македонец... Самуиловите македонци са смятани за варвари и отцепници от византииската империя за това е наречен..василии варвароубиец! (или вулгароубиец , както си избереш)... направи си справка колко мн византииски императори има от македонската династия в тоя период.. така ше си отговориш сам и на 2-рия въпрос ..
-смята се ,че българската армия е окупаторска поради факта ,че от обявяването на крушевската република до ден днешен македонците винаги са имали един идеал-- Македония на Македонците - Независимост на Македония - за нея ние се борим за нея ние мрем! (ако не вярваш мога да ти покажа много видео материали , като реално доказателство за това )... българската армия ако беше освободила Македония и беше и дала независимост.. както руската даде на България.. нещата биха стояли по различен начин...

Може ли аз да отговоря? Абсолютно вярно, но...... :) нали не смяташ, че това само по себе си е достатъчно, като аргумент. Останалата част от съчинението ти няма да го коментирам. Няма сведение, че Самуил е македонец пък и чак и отцепник. От какво? От Византия ли? Всъщност искам отговор на следващите си въпроси. Знаеш ли Василий Втори или по точно родът му от къде произлизат(град, област)? Защо въпросния Император след разгрома на Самуил и по следващата съпротива, нарича тази земя Тема България? А и да не забравя мисля, че има само двама или трима императори от македонски династии. При това те не са от един род, а са наричани така заради произхода им от Тема Македония.
Не се смята заради това. Всъщност по документи тя се води такава, при това е била под командването на Германия. Само административната власт минава в български ръце. Надявам се схващаш разликата. Другото няма да го коментирам. Малко да се поразровиш и ще разбереш заблудата си. На тази тема съм спорил толкова много, че вече дори ми е безинтересно. Ще ти разкажа нещо интересно. Последния "македонец"(или поне се представяше за такъв) с който спорих по тези въпроси, накрая взе да извърта нещата, че видиш ли дори и днес имало потиснати македонци в пиринско и какво по голямо доказателство от това за твърденията му. Визираше разбира се ОМО Илинден. Горкия идея си нямаше, че моя род е от този край и имам роднини там. Дори не можа да ми отговори от кое село е тази организация (даже идеята за това му се струваше абсурдна). Бая се позабавлявах с него, след това ме избягваше непрекъснато :lol:

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 29 дек 2011 19:41

botev23 написа:Може ли аз да отговоря? Абсолютно вярно, но...... :) нали не смяташ, че това само по себе си е достатъчно, като аргумент. Останалата част от съчинението ти няма да го коментирам. Няма сведение, че Самуил е македонец пък и чак и отцепник. От какво? От Византия ли? Всъщност искам отговор на следващите си въпроси. Знаеш ли Василий Втори или по точно родът му от къде произлизат(град, област)? Защо въпросния Император след разгрома на Самуил и по следващата съпротива, нарича тази земя Тема България? А и да не забравя мисля, че има само двама или трима императори от македонски династии. При това те не са от един род, а са наричани така заради произхода им от Тема Македония.
Не се смята заради това. Всъщност по документи тя се води такава, при това е била под командването на Германия. Само административната власт минава в български ръце. Надявам се схващаш разликата. Другото няма да го коментирам. Малко да се поразровиш и ще разбереш заблудата си. На тази тема съм спорил толкова много, че вече дори ми е безинтересно. Ще ти разкажа нещо интересно. Последния "македонец"(или поне се представяше за такъв) с който спорих по тези въпроси, накрая взе да извърта нещата, че видиш ли дори и днес имало потиснати македонци в пиринско и какво по голямо доказателство от това за твърденията му. Визираше разбира се ОМО Илинден. Горкия идея си нямаше, че моя род е от този край и имам роднини там. Дори не можа да ми отговори от кое село е тази организация (даже идеята за това му се струваше абсурдна). Бая се позабавлявах с него, след това ме избягваше непрекъснато :lol:

а какви сведения има ,че Самуил е българин ??? тва ,че са нарекли някои македонец - българоубиец ли? тои дори не е наречен българоубиец.. , точно незнам как се произнася на гръцки.. но е нещо от типа "вулгаро"-нещо си.. и това ,че са нарекли този император така ли ти дава правото да смяташ ,че Самуил е българин??
истината са я казали в един много велик филм а тя е "победителите пишат историята" в случая и България и Гърция и Сърбия са се освободили мн по рано от Македония и са имали по голями възможности да си кичорат историите... да не мислиш ,че на некои в Македония го е било дерт за нея в онея години ???

ето ти един уж сръпски цар Душан... какво е написано в неговия законник ..

Душановият законник е най-важният закон на Душановото царство. Оригиналът му не е запазен, като днес съществуват 20 негови преписа. Някои от тях (загребския, раванишкия и софийския препис) започват с думите: „Законник на пречесният и христолюбивият македонски цар Стефан, владетел сръбски, български, угро-влашки, далматински, арбанашки, и на много други региони и страни“.

ама какво да обяснявам сега на сърбите ?? само те все още не пищят ,че им крадеме историята... но фактите говорят!

мислещия човек схваща и вижда каква е реалноста ! глупеца няма как да види.. щото така е възпитан!
знам от къде произхожда василии.. ако ти можеш да стигнеш до логично обяснение ще разбереш защо темата е наречена вулгария.. или там както се произнася.. ;)

и още нещо .. искам и аз да задам един въпрос.. що нито един от вас не си задава въпроса , кога е създадена самостоятелната държава гърция??? как за едните може.. за другите неможе?? и за какво ако византия е управлявана само от гърци носи тва тъпо име в края на съществуването си ? :idea:
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 дек 2011 20:25

saffron написа:а какви сведения има ,че Самуил е българин ??? тва ,че са нарекли някои македонец - българоубиец ли? тои дори не е наречен българоубиец.. , точно незнам как се произнася на гръцки.. но е нещо от типа "вулгаро"-нещо си.. и това ,че са нарекли този император така ли ти дава правото да смяташ ,че Самуил е българин??
истината са я казали в един много велик филм а тя е "победителите пишат историята" в случая и България и Гърция и Сърбия са се освободили мн по рано от Македония и са имали по голями възможности да си кичорат историите... да не мислиш ,че на некои в Македония го е било дерт за нея в онея години ???

ОК,да речем че Самуил е македонец и е цар на "македонските отцепници" :lol: :lol: ,тогава обясни ми кой е бил цар на България през този период :roll: :roll: Благодаря ти предварително :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

botev23
Контакти:

Мнениеот botev23 » 29 дек 2011 21:39

saffron написа: и за какво ако византия е управлявана само от гърци носи тва тъпо име в края на съществуването си ? :idea:
Кой е казал, че е управлявана само от гърци? :shock: Идея си нямам за какво име говориш?

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 дек 2011 21:45

Safron, не знам дали си ходил някъде по света. Аз лично съм имал тази възможност, запознал съм се с много гледни точки, слушал съм за зверства извършени от български войници над мирно население по време на различни войни, палежи и т.н. - в крайна сметка боклук има навсякъде. Но за Самуил, колкото и статии и лекции да съм чел, като изключим македонските и част от сръбските историци, всички останали категорично пишат за БЪЛГАРСКИЯ цар Самуил. Искам да потърсиш какво пише в английските, френски или немски учебници по история, какво казват различни чуждестранни учени точно за Самуил. Отнсоно македонската азбука, кажи ми има ли буква Ј в нея. Май има. А такава буква в кирилицата няма. За разлика от сръбската караджица. И не ми отговори, кои са годините, в които е съществувала самостоятелна македонска държава. Говорим за периода от апостол Павел до наши дни :?
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”