Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
obi4am_pirin написа:Това не беше ли форум за спорт? slavia
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
kartago написа:Viktor4o_Rs написа:Очаквам русофилите и откровените руски подлоги да побеснеят в тази тема![]()
![]()
За княз Светослав и атаките му срещу България, способствали до голяма степен за падането ни под византийско робство, е казано доколкото видях, няма да се спирам на това.
Русия ни освобождава от турското робство - безспорен факт и вечна благодарност, причините и имперските им амбиции си ги има, но не могат да променят стореното добро.
Руснаците помагат адски много на новосформиралата се българска държава да стъпи на краката си и да изгради своята армия, училищата, болници, пътища, важните административни сгради и т.н. - също безспорен факт.
От момента, в който ставаме неудобни за руските интереси - Русия се противопоставя на Съединението и насъсква сръбския крал Милан да нападне България.
По време на Балканските войни - явно предпочитание на Русия към сърбите, за пореден път.
Първа Световна война - Русия е от Антантата, ние от Тройния съюз, руснаците ни нападат в района на Добруджа и биват разбити от българските войски, да се прочете стихотворението на Вазов "На руските воини"![]()
Aтентатът в "Света Неделя" и Септемврийското въстание - директно инспирирани и финансирани от Коминтерна в Москва.
Втора Световна война - България не изпраща и 1 войник на Източния фронт. За благодарност Съветския съюз ни обявява война на 6.09.1944г. и ни докарва светлия комунизъм, после какво е станало сме дискутирали достатъчно.
В наши дни - абсолютна енергийна зависимост от Русия, като когато нещо не им харесва, не се поколебаха да врътнат кранчето на газа. По най-висшите етажи на властта и бизнеса е пълно с руски мекерата и хрантутници на Москва като Гоце, Серж, Златев, Герговци, абе който и олигарх да кажем, няма да сбъркаме.
Какъв е изводът ? Като всяка Велика сила, когато сме послушни и добрички, Русия дава и може да направи много за нас - така е при Временното руско управление, така е и в периода 1944-1989г. Когато засегнем руските интереси, става това, което съм посочил в примерите си по-горе. Това е положението, няма вечни приятели, има вечни интереси.
Много моля да не се бърка написаното от мен с отношението към обикновените руснаци и особено рускините![]()
![]()
Нека правим разлика между руската държавна политика и руските хора
Ти просто си един млад, болен мозък! Нарочно няма да коментирам повече, че отиваме към галактики и световна "ненавист"! Апропо, пише ти го русофил, защото има за какво! А и е , "маааааалко" по-голям от теб! Кефи ме, как на 22 години човек, ама всичко знае, всичко е прочел! ( Понякога и се събуждай, няма да е лошо! Това, че имало репресии в твоето семейство не обръща фактите за Освиенцим, Аушвиц, Бухенвалд, сещаш ли се?! Само в Освиенцим са погубени 6 млн. човешки същества! Втората Световна война, загиват 45 млн. човека ( да ти споменавам ли кой я започна "западняко"?! Както ти ревеш за твоите роднини, моите всички ги избиха фашистите ( а не съм евреин)!) Така че, понякога спри се! Лелеееее, не мога да повярвам, че си написал "безспорен" факт, че ни освобождават от 5 вековно робство! Май ти си един от крадците, които откраднаха листата от монумента на Шипка, а? (да добавя, че за автора на това "гениално" писание всичко що е било "комунизъм" ( къде ли е било това?!) е гадно и мръсно! Той абсолютен русофоб ( жалко, че не знае историята защо наистина Русия влиза във война 1787-а година, но го потвърждава като факт, интересно, защо ли пък западните държави не са го направили това нещо?! В края на краищата, какво се получава?! Всичко е само едно плюене, без фактология, и то от момченце, което май е раждано след "социализЪма"! Какви сравнения можеш да правиш, Викторчо, след като не си живял в тази система ( а аз съм живял), та голем капаците стана бе?! Упс, забравих, че "мръсните комунисти" ти пречили на семейството, а къде ги те комунистите бре? Кога е било комунизъм? Ако искаш да изучаваш врага и да му знаеш слабите места, научи идеологията му! "Умирам" тука от кеф, като че та (щото сме спортен форум), какви сме "бели арийци", колко сме недосегаеми ( щото сме най-умните!!!!!!! Всичко знаем, "всичко сме го преживели"!) Той имал баба, която видите ли.........."гадните комунисти"?! И какво?! Аз да си изреждам ли семейството? Което го няма?!
Кашчей написа:Викторчо, струва ми се, че пропускаш нЕкои решения от Ялта в това си писание, заедно с фактите.Понеже явно ги разбираш нещата, бе ли осветлил несведущите (като мен) защо ЧА не влиза в Гърция и изобщо не се намесва там по никакъв начин, а Гърция и е била "на път" към Берлин, освен това, когато ЧА навлиза в България, в Гърция почти няма немски войски.После може да ни кажеш и как така ЧА напуска Австрия, след като изтича срокът на окупация на държавата (10 години).Сигурно е и напълно естествено, когато сам завземеш един град, като Берлин, после да го поделиш съвсем приятелски със съюзниците си.
Има Техеран, Ялта, Потсдам....Почети и после пиши!
ПП-Ще съм ви благодарен, ако ми покажете един акт на добра воля само, без да има някакъв интерес, от страна на силна държава, към по-малка и слаба.Някога, някъде в историята!
Viktor4o_Rs написа:И все пак като видя една днешна Германия и Франция и като я сравня с днешна Русия, нещо не мога да убедя във величеството на братушките![]()
![]()
Преди да обърна внимание на останалата част от поста ти, би ли ми обяснил как реши, че това е вярно? На базата на какво реши, че "славяните" са местно население? На базата на какво, че са дошли преди БЪЛГАРИТЕ (такова животно прабългари няма!!!), след като българите са споменати в хрониките поне от втори век? И как след като Стара Велика, Дунавска и Волжка България поне хилядолетие са били супер силите в региона, дали писмеността, религията и културата на поне 70% от така наречените славянски държави, се оказва, че били славяни. И още нещо интересно, как така и Волжките Българи проговарят "славянски" и напълно уж губят своя език? При това май само те в бившата Руска империя.offside_my_ass_ написа:Avanti_Ragazzi, много добро мнение, поздравления за което.Вярно е, че българите, които идват на Балканите не са славяни, но също така е вярно, че езикът, който говорим Е славянски, тъй като прабългарите са възприели езика на местното население, което за заварили тук.
Кашчей написа:Viktor4o_Rs написа:И все пак като видя една днешна Германия и Франция и като я сравня с днешна Русия, нещо не мога да убедя във величеството на братушките![]()
![]()
"Един германец, в сравнение с един славянин е нищо.Много германци, в сравнение с много славяни, са нещо!"
Просто в германските племена (каквото е и франките) колективизмът и дисциплината са на много по-високо ниво, отколкото при славяните.Все пак, славяни, като хърватите и словенците, чехите, са имали "щастието" да са били в пределите на Австро-Унгария, а не на Турция, което неминуемо е оказало влияние.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 15 госта