victor__ написа:Пушач съм. Две кутии на ден. За забрана съм. По принцип около 3 месеца в годината ми се налага да прекарвам в Лондон. Там както всеки който е ходил знае, не се пуши никъде. Заведения, закрити места, открити спирки на метрото - никъде. Глобата ти е написана почти навсякъде. Не зная каква е за собственик на заведение. Не съм че чувствал ощетен по никакъв начин. Заведенията не ми правеше впечатление да са празни. А да кажеш, че иначе не пушат - дръжки. Масово се пафка по ъглите на сгради, като се излезе от метрото навън. Не зная как е в други градове в Англия, не съм ходил. Не казвам че като процент съотношенията са равни с България но има доста пушачи.
Като толкова ти се пуши, излизаш извън заведението, пушиш и така. Не виждам драма.
А с мислене от сорта: Това ли ни е най-големия проблем, дайте друго да оправим, до никъде няма да я докараме. Всеки път ще си намираме по важен проблем за справяне. Изобщо не харесвам като цяло ББ и правителството му, но ако това се въведе и се глобява всеки който наруши забраната - поздравления
ПП Пиенето на алкохол няма никаква прилика с пушенето относно вредите които нанасяш на околните. Несериозно е да се сравняват.За себе си всеки сам решава.
Ем тогава да се затворят фабриките и да се забранява шофирането.Те повече вредят на белите дробове с вредните емисии.Да не говорим за озоновия слой.Айде стига, всички знаете, че това са опити за натиск над тютюневите компании, явно не се плаща достатъчно и сега бат' Бойко е решил да ги удари.