За или против забраната за тютюнопушене на обществени места

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
b0b1
Контакти:

Re: За или против забраната за тютюнопушене на обществени места

Мнениеот b0b1 » 15 дек 2011 22:24

victor__ написа:Пушач съм. Две кутии на ден. За забрана съм. По принцип около 3 месеца в годината ми се налага да прекарвам в Лондон. Там както всеки който е ходил знае, не се пуши никъде. Заведения, закрити места, открити спирки на метрото - никъде. Глобата ти е написана почти навсякъде. Не зная каква е за собственик на заведение. Не съм че чувствал ощетен по никакъв начин. Заведенията не ми правеше впечатление да са празни. А да кажеш, че иначе не пушат - дръжки. Масово се пафка по ъглите на сгради, като се излезе от метрото навън. Не зная как е в други градове в Англия, не съм ходил. Не казвам че като процент съотношенията са равни с България но има доста пушачи.
Като толкова ти се пуши, излизаш извън заведението, пушиш и така. Не виждам драма.

А с мислене от сорта: Това ли ни е най-големия проблем, дайте друго да оправим, до никъде няма да я докараме. Всеки път ще си намираме по важен проблем за справяне. Изобщо не харесвам като цяло ББ и правителството му, но ако това се въведе и се глобява всеки който наруши забраната - поздравления

ПП Пиенето на алкохол няма никаква прилика с пушенето относно вредите които нанасяш на околните. Несериозно е да се сравняват.За себе си всеки сам решава.

Ем тогава да се затворят фабриките и да се забранява шофирането.Те повече вредят на белите дробове с вредните емисии.Да не говорим за озоновия слой.Айде стига, всички знаете, че това са опити за натиск над тютюневите компании, явно не се плаща достатъчно и сега бат' Бойко е решил да ги удари.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 дек 2011 22:27

Колко от загрижените за здравето си непушачи не ядат храни с ГМО, не пият газирани напитки с Е-та и не ядат от саламите произведени от всевъзможни боклуци ?
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 15 дек 2011 22:27

Аз ти казвам как е някъде по света. Нарочно не използвам думата "белия'. Ако смисълът на живота ти е да си в опушена кръчма с две цигари в уста и само така се чувстваш човек - вярно, забраната те съсипва. Иначе не виждам с какво толкова ще промени живота ти.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 дек 2011 22:29

victor__ написа:Аз ти казвам как е някъде по света. Нарочно не използвам думата "белия'. Ако смисълът на живота ти е да си в опушена кръчма с две цигари в уста и само така се чувстваш човек - вярно, забраната те съсипва. Иначе не виждам с какво толкова ще промени живота ти.

Кой е казал, че това е смисълът на живота ми ?
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 15 дек 2011 22:31

victor__ написа:Аз ти казвам как е някъде по света. Нарочно не използвам думата "белия'. Ако смисълът на живота ти е да си в опушена кръчма с две цигари в уста и само така се чувстваш човек - вярно, забраната те съсипва. Иначе не виждам с какво толкова ще промени живота ти.

Абе както сам предполагам знаеш, пиенето върви по-добре с цигара ;) Естествено последиците след това, не са никак добри.Забелязал съм , че сутрешните ми проблеми са свързани с количеството изпушени цигари, а не с погълнатия алкохол.Пък и не е приятно дрехите ти да не могат да се отмиришат 20 години.Та в този смисъл по-добре е да не се пуши сякаш, само че не можах да разбера, защо беше необходимо да се правят отделни помещения за пушачи и за непушачи.При положение, че в помещението за пушачи не тровиш непушач....луда работа.Нещо ми убягва филма.....ше трябва да запаля една цигарка...на терасата, че имам деца ;)

Потребителски аватар
.cskara.
Контакти:

Мнениеот .cskara. » 15 дек 2011 22:42

Просто трябва да има заведения за пушачи и за непушачи и всеки да ходи където му е кеф.Ако не искаш да дишаш пушек,кой те кара да седиш там?Нали трябва да има свобода и демокрация-всеки да прави каквото си иска,без обаче да пречи на околните.Например в една квартална кръчма,където пушачите са 80-90% защо трябва да се въвежда забрана?Това не е ли дискриминация?

Потребителски аватар
komi
Контакти:

Мнениеот komi » 15 дек 2011 22:44

Muscarin написа:П.С. Няма по-досадно същество от бившия пушач ( в кръга на шегата)!

Това, братле, не е в кръга на шегата, а е самата истина :)
Поздравления към всички за хубавата дискусия. Рядко в наш форум можеш да четеш 7 страници дискусия без обиди, псувени и подобни глупости ;)

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 15 дек 2011 22:47

Аз си пафкам на ширма :)
Pimp не си казал, ама от такава яростна защита с такова впечатление останах. Спокойно, не е токлова лошо, няма кой знае колко да се промени живота.

А за помещенията за пушачи и непушачи - верно си беше малоумно решение. ТРябваше още тогава да се забрани изцяло пушенето и точка. Вече щяхме да сме свикнали и на никого нямаше да му прави впечатление.

.cskara - а ако е дискриминация че в кварталната кръчма не може да влезе непушач? И стига с тези кръчми. Да не ме пита някой пак що си мисля че живота му е кръчма и препълнен пепелник. Живота не се изчерпва само с кръчмите. Никой няма да умре ако не може да си пуши където му е кеф

kilobane

Мнениеот kilobane » 15 дек 2011 22:49

.cskara. написа:Просто трябва да има заведения за пушачи и за непушачи и всеки да ходи където му е кеф.Ако не искаш да дишаш пушек,кой те кара да седиш там?Нали трябва да има свобода и демокрация-всеки да прави каквото си иска,без обаче да пречи на околните.Например в една квартална кръчма,където пушачите са 80-90% защо трябва да се въвежда забрана?Това не е ли дискриминация?

+++++++++++++++++++++++
Не знам за какво пищят непушачите.Ами да направят да има заведения и за едните и за другите.Като толкова ви пречи дима,няма да ходите на заведение или ще ходите в такова,което ще сте само съмишленици!А ако пушач влезне в заведение за непушачи,нормално е да не пуши,ако обаче непушач влезне в заведение за пушачи,може да си пуши колкото иска :)
[color=#00BF40]В края на декември 1970 г. ЦСКА е поканен за Коледен традиционен мач на „Ноу Камп”, където българския „армейски” тим попилява Барселона с 4:1 (Жеков -2 и Якимов – 2) пред 75 000 зрители. [/color]

Потребителски аватар
zyto
Контакти:

Мнениеот zyto » 15 дек 2011 23:01

Аз не пуша и съм ПРОТИВ тези забрани.
Изображение Изображение Изображение

Върни се в “Свободна зона”