Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ ? (АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Одобрявате ли протеста на зърнопроизводителите и БДЖ

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

warhead
Контакти:

Re: Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ ? (АНКЕТА)

Мнениеот warhead » 05 дек 2011 23:24

sl321 написа:
warhead написа:Автора на темата толкова си смешен че чак е жалко,че толкова ограничени хора живеят в тая държава!Такива глупости си написал.Едва ли не,ще изкараш че земеделците са бреме за държавата,а не си наясно че тя се крепи на такива хора като тях,които работят,а не такива като тебе,които стоят на топло в къщи и са решили да излеят една кофа помия по хора които не познава и няма и представа от дейността която извършват явно!Управляващите се подиграват с хората а той тръгнал да плюе точно тях!!! :evil:

Ти хич не си ограничен. Да знаеш! Имаш много широки разбирания за нещата! :roll:

Не знам какъв съм ама като кажа на сина си че ще го заведа някъде го водя и...........................не го лъжа !!!!!!

Така искам да се отнасят и към мене и затова подкрепям протеста!А хора които лъжат детето си да ми обясняват колко са отворени................ остави!!!

Потребителски аватар
Sword Coast Boys
Контакти:

Мнениеот Sword Coast Boys » 05 дек 2011 23:36

Как да одобря протеста на железничарите? То не бяха кражби от най-високото до най-ниското ниво - от гориво до вагони. Нулев контрол. За расовата дискриминация в железниците да не говорим. Да сте виждали ром да си плаща билета скоро? Трябва да запушим тази дупка - фалит и съкращения или само съкращения.

За другите тиквеници - зърнопроизводителите, един голям НАП и проверки до дупка. Хубави неща ще изкочат там.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 05 дек 2011 23:37

ох малееееее
абе как може да се пусне такава тема бре
толкова ли изпростяха разните форумни българчета, които живеят в своя консуматорски живот, без да си дават сметка кое от къде идва и кое как се прави!
дават ли си сметка, че благодарение на всички управници през последните 20 години ние почнахме да слагаме на масата си, гръцки домати, испански краставици, турски череши, китайски чесън и т.н. Задават ли си въпроса как нещо произведено на хиляди километри от тука бива докарано до нашия пазар на по-ниска цена от тукашната си ни българска продукция!?! Хем работната ни ръка е по-евтина, хем и и земеделската земя се продава евтино!!!Осъзнават ли, че когато те и техните роднини са се изселили от селото си и са дошли в града, то никой не е останал зад тях, който да произвежда някаква селскостопанска продукция! Хем не искаш да копаш, хем съдиш тоя дето се е хванал да го прави!
800 милиона загуби пресметнати в гориво правят 400 милиона литра бре остроумнико! дали обикновения железничар няма да се изгърби да пренесе това количества с 20 литрова тубичка!
между другото в Англия разстоянието София-Варна с влак се взема за 3 часа и струва 150 лева! дали тукашната реформа цели това, едва ли, защото не се сещам за много хора, които ще извадят тея пари! а щом реформата не е насочена към хората, то явно става дума пак за далаверка!
и така далаверка след далаверка и все по-често ще чуваме как Бойко се бил изморил и как искал да си почине, ама то и аз да бях натрупал толкова милиони и на мен щеше да ми е тягостно да бачкам още, ама не би, ще си бачкам до към 70 години и после ще се чудя как да изживея последните си дни с някаква мизерна пенсия, която разните премиери вместо да са я увеличавали чрез родно производство, са я топили чрез разните приватизации и толериране на вноса пред родното производство!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
comandosa1
Контакти:

Мнениеот comandosa1 » 05 дек 2011 23:50

Земеделци:
Имам пряко наблюдение на 2-ма крупни земеделци с над 100 000 декара обща земя. Основно нещата са такива- Коли (Лексус, Мерцедес- нови), къщи, апартаменти, работници осигурени на 4 часов работен ден (без тяхно знание), експлоатация на труда на простия човечец до дупка. Запалщането е "добро" или нормално по време на жътва когато продукцията трябва да се прибере, но тогава работния ден е около 18 часа...
Мое мнение, е че земята е стратегически ресурс и като такъв трябва да е държавна.
БДЖ:
Целия протест е политически, с цел да се приватизира БДЖ за минимална сума, като се фалира дружеството преди това.

Прост народ, слаба държава.
Зслужаваме си всичко.

Апостола се е обърнал в гроба...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 дек 2011 00:03

Очаквано, в темата преобладава плюенето по чуждото. :roll: Това, да виждаме винаги само негативното у другия, явно ни е национална черта. Имам чувството, че много българи живеят с мисълта, че тяхната професия е най-тежката, най-престижната, най-отговорната, най-полезната и всичко най-, а пък всички останали професии само затрудняват развитието на държавата...
Специално за стачката в БДЖ, защото това е по-важният проблем в момента, тя е напълно основателна - това е начинът, по който може да се търси диалог с управляващите. Съкращението на много голям брой хора и увеличението на билетите какво ще промени? Къде е дългосрочната стратегия за развитието на БДЖ и железопътния транспорт в страната, къде е модернизацията на инфраструктурата и подобряването на качеството на железопътната услуга? Най-напред трябва да се разрешат тези проблеми, а тогава вече може да се премине към съкращения и повишаване на цените на билетите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
miromov
Контакти:

Мнениеот miromov » 06 дек 2011 00:04

През последните две години зърнопроизводителите са добре финансирани и това те сами го казаха. Проблема е че големите пари отиват в шепа хора, но това нещо ще приключи 2114г. доколкото си спомням. Намалиха им субсидията от 28 на 25 защото последните две години имаше добра реколта, а и сме криза. За целия сектор обаче има 20милиона повече. В договора, който показаха, ясно пишеше, че парите ще бъдат увеличени при възможност. А тия от БДЖ да бяха протестирали, преди да се натрупат 800 млн. дългове. Сега вече е късно. Една реформа започва като се закрият ненужните линий и съответно се съкрати персонала, за да могат да се върнат дълговете и световната банка да отпусне тези 460млн. които няма как да ги получим при фалиращо предприятие.
GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 06 дек 2011 00:16

Не одобрявам и двата протеста. Разбира се ми е кофти за хората ,които ще си загубят работата в БДЖ , но като цяло БДЖ без съкращения не може да изчисти дълговете си. Въпроса е какво ще стане след тези съкращения. Аз лично смятам ,че нищо няма да се промени. Одобрявам обаче всякакви протести за сваляне на тия гниди дето се наричат с гръмкото "народни представители". Тиквата , Цецо апартамента , Дянков педала , Фидосова свинята и другите от престъпната организация гербер веднага в затвора !
Българийо, събуди се!!!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 06 дек 2011 00:30

Десетина трактора вече минаха по Дондуков и предполагам се насочват към Парламента и "Александър Невски" :mrgreen: Одобряваме или не, протестите са част от демокрацията и са изразяване на гражданска позиция :!:
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 06 дек 2011 01:56, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 06 дек 2011 00:46

Sword Coast Boys написа:Как да одобря протеста на железничарите? То не бяха кражби от най-високото до най-ниското ниво - от гориво до вагони. Нулев контрол. За расовата дискриминация в железниците да не говорим. Да сте виждали ром да си плаща билета скоро? Трябва да запушим тази дупка - фалит и съкращения или само съкращения.

За другите тиквеници - зърнопроизводителите, един голям НАП и проверки до дупка. Хубави неща ще изкочат там.

Използвам доста често услугите на БДЖ, единствената расова дискриминация, дето съм виждал беше от една злобна баба-комунистка, която не спря да обижда циганина кондуктор, който и направи забележка, че не си е платила билета, когато е трябвало (за първи път в живота ми, стоях и ме беше срам как се отнасят с циганите в държавата, в която живеем)

Иначе те и в Гърция само някакви лентяи стачкуват... трябва да открехнете и гърците на сметкаджийството и гледането в чуждата паничка, та да спрат да подкрепят тия мързеливи хрантутници... заплатите им паднаха до 1800 евро на месец и си загубиха 13-тата и 14-тата от тия със стачките, а не като нас, които надигне глас, веднага му обясняваме какъв е и какви са му кирливите ризи..... ;)
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”