Национална стачка на трудещите се в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Re: Национална стачка на трудещите се в България

Мнениеот Gonzi_407 » 20 ное 2011 20:16

nore написа:Не съм гласувал за ГЕРБ и няма да гласувам, но съм за отпадане на доплащането за професионален клас, подкрепям реформите в БДЖ. Имам резерви относно увеличаването на пенсионната възраст, но ако не се мине на индивидуални партиди (всеки да получава при пенсиониране САМО каквото си е изработил) и не се реши проблемът с държавните служители и "младите пенсионери", за съжаление това е начина, ако не искаме всичко там да се срине.

Реформите са безкрайно отлагани и закъснели!
Ако трябва да протестирам, ще е за това, че досега нищо не е направено и все се чака последния възможен момент.

ПП. Профсъюзи в България няма! Те не са нищо повече от притурки към определени политически партии. Смешници!!!

Ама аз не чух да се предлагат индивидуални партиди? И защо само с пенсиите, а не и със здравните осигуровки? Нищо и за 20 заплати на милицията и на военните? Много избирателно се случват нещата!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 20 ное 2011 20:18

dindan написа:
nore написа:Вече съм почти на 40 и цял живот (с изключение на 2 год.) съм работил в частния сектор.
Трябва на всеки да се плаща според способностите му, а не според това колко време си е "клатил краката" (образно казано) на едно работно място. Според мен трябва да се плаща САМО за свършена работа и който е по-добър, да получава и съответните бонуси. Стажа е стимул за ... ами точно за нищо - работиш, не работиш накрая взимаш едни пари за това, че си успял да си запазиш мястото някъде си. Има си други начини една фирма да печели лоялността на служителите си и това не е стажът.

Не си личи да си на 40 а и в частния сектор почти никъде не дават за прослужено време,аз за 18 г стаж сега където работя за сефте получавам такива облаги,но не се отразвя на заплата в сравнение на много по младите от мен

Стажа за прослужено време се добавя за сметка на бруто заплатата и никой в частния сектор не увеличава заплати за прослужено време! Да не се прави дянков на ухапана мима че не знае!
Аз неще го предада,
за нищо на света,

Потребителски аватар
Тривелий
Контакти:

Мнениеот Тривелий » 20 ное 2011 20:26

Gonzi_407 написа:
dindan написа:
nore написа:Вече съм почти на 40 и цял живот (с изключение на 2 год.) съм работил в частния сектор.
Трябва на всеки да се плаща според способностите му, а не според това колко време си е "клатил краката" (образно казано) на едно работно място. Според мен трябва да се плаща САМО за свършена работа и който е по-добър, да получава и съответните бонуси. Стажа е стимул за ... ами точно за нищо - работиш, не работиш накрая взимаш едни пари за това, че си успял да си запазиш мястото някъде си. Има си други начини една фирма да печели лоялността на служителите си и това не е стажът.

Не си личи да си на 40 а и в частния сектор почти никъде не дават за прослужено време,аз за 18 г стаж сега където работя за сефте получавам такива облаги,но не се отразвя на заплата в сравнение на много по младите от мен

Стажа за прослужено време се добавя за сметка на бруто заплатата и никой в частния сектор не увеличава заплати за прослужено време! Да не се прави дянков на ухапана мима че не знае!

Има частни компании в БГ, които дават регламентирано пари за клас прослужени години! Не си праветете ваши заключения!

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 20 ное 2011 20:28

Gonzi_407 написа:
nore написа:Не съм гласувал за ГЕРБ и няма да гласувам, но съм за отпадане на доплащането за професионален клас, подкрепям реформите в БДЖ. Имам резерви относно увеличаването на пенсионната възраст, но ако не се мине на индивидуални партиди (всеки да получава при пенсиониране САМО каквото си е изработил) и не се реши проблемът с държавните служители и "младите пенсионери", за съжаление това е начина, ако не искаме всичко там да се срине.

Ако трябва да протестирам, ще е за това, че досега нищо не е направено и все се чака последния възможен момент.

ПП. Профсъюзи в България няма! Те не са нищо повече от притурки към определени политически партии. Смешници!!!

Ама аз не чух да се предлагат индивидуални партиди? И защо само с пенсиите, а не и със здравните осигуровки? Нищо и за 20 заплати на милицията и на военните? Много избирателно се случват нещата!

+1
Както казах реформите във всички сфери са закъснели.

Пука ми за Дянков, но по-неефективни служители от държавните и тези на държавна издръжка не познавам. И това не е по вина на хората, които работят там, а се дължи на сбърканата система на заплащане и управление. Стажът е само част от уравнението.

Общо взето в момента всичко се прави на парче, без да е част от някаква добре премислена и обща реформа и затова не очаквам да има някакъв траен успех.

Потребителски аватар
Tribune East 1912
Контакти:

Мнениеот Tribune East 1912 » 20 ное 2011 20:51

Vincenzo написа:
Синьо сърце написа:Хората нали си избраха ББ,да си ги оправя той!Макар,че-хм,52-48,кво са виновни тия 48 процента"матриял"...

Да, с Калфин щяхме вече да сме цъфнали и вързали..

Прав е колегата от Пловдив, с калфин нямаше да е по-различно....

toshivt

Мнениеот toshivt » 20 ное 2011 20:52

Много сте смешни и жалки мили българи.Както е тръгнало 90% процента от матрияла на ББ няма да доживее 65 години за да взима пенсия.Както е тръгнало ,ще стане пенсии да се взимат от 70 години на там.А аз ще работя 50 години и ще ми одържат осигуровки за тези години,и като стана на 50 ще ме думне я инфаркт,я инсулт,я някой тумор ще ме изяде и всичките тези пари отиват на вятъра.Истината е яж,пий и еби квото можеш и хванеш,че това ще ти остане.При този стрес и недоимък си мислите ,че ще доживеете да взимате пенсии ? Трудна работа в тази болна държава.Искахте ГЕРБ.Ето ви ГЕРБ.Кефете се на метрото и на магистралите,ама болни и гладни.Нищо добро не чака България и това го знае всеки нормално мислещ човек.За 20 години страната потъва ли,потъва безвъзвратно .Жалко за хората от моето поколение,тези около 40 годишните,Ние преживяхме всички недосттъци на демокрацията-празни магазини,хиперинфлация,валутен борд,а сега кризата ни разката фамилията окончателно.Ние от това поколение няма какво просто да кажем от живота си.Изкарвам достатъчно пари за да издържам мен и семейството ми и нямам никакво намерение да внасям каквито и да е усигуровки.Просто няма смисъл,а и нямам желание да си хвърлям парите на вятъра.Пенсия не искам и здравеопазване не искам.Това ли е здравеопазване което ежедневно убива млади хора заради некадърните си и алчни лекари.Колко невинни дечица и родилки умряха заради великото ни здравеопазване само тази година.Стотици,ако не и хиляди.Аз казвам по добре да дойдат турците ли,руснаците ли,марсианците ли и всичко да свърши за тази даържава

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 20 ное 2011 20:52

nore написа:
Gonzi_407 написа:

+1
Както казах реформите във всички сфери са закъснели.

Пука ми за Дянков, но по-неефективни служители от държавните и тези на държавна издръжка не познавам. И това не е по вина на хората, които работят там, а се дължи на сбърканата система на заплащане и управление. Стажът е само част от уравнението.

Общо взето в момента всичко се прави на парче, без да е част от някаква добре премислена и обща реформа и затова не очаквам да има някакъв траен успех.

Аз доста години вече чакам електронно правителство! В Естония е направено за 3 години и за 51 милиона евро - тука вече 10 и са пръснати над 500 мил. лв.??? За това още се продават ддс фирми на мангали и т.н. познайте после как се печелят избори? :)
Аз неще го предада,
за нищо на света,

toshivt

Мнениеот toshivt » 20 ное 2011 21:01

Азнаете ли колко печели един мангал от една далаверка за десетки млн лв ДДС ? Максимум 10 хиляди лв,а мильончетата отиват пр мутрите и при тези от парламента чийто основно=и доходи са от там

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 20 ное 2011 21:20

Колега v.r.s.,мани ги тия,как си с постите?Мен първата седмица ми е ужас,после ми просветва!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 20 ное 2011 21:38

аз съм твърдо за отпадането на класа за прослужено време. заради тая приумица дъртаци дето работят по-малко и по-неквалифициран труд в нашата фирма вземат повече пари от мен. това е несправедливо. всеки трябва да получава заплата според труда си, а не според възръста си. тва не е пенсия все пак, а трудово възнаграждение
а синдикатите трябва или да се реформират или да се закрият и без тва освен да смучат членски внос друго не вършат. особено в частните фирми. в нашата фирма масово хората се отказват от членство, защото в няколкото случаи когато имахме нужда от синдикална защита т.нар. лидери първи избягаха. най лесно е да защитаваш учители, лекари или други длъжности с високо обществено внимание.. номера е да работиш и за анонимните хора от чиито протест няма спечелиш минути по новините

Върни се в “Свободна зона”