Община Пловдив махна скулптурата на Бика!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

chovek s mnenie
Контакти:

Re: Община Пловдив махна скулптурата на Бика!

Мнениеот chovek s mnenie » 09 ное 2011 13:48

izgrevist2 написа:Ами да вземе да се захване и с Альоша.Грозни за едни,криви за други,приемливи за трети,красиви и прекрасни за четвърти.Тези склуптури вече доста години са част от главната улица.Толкова ли бе важно едно от първите решения на новият кмет да бъде свтрзано с тях.Сега очаквам придворният майстор или някой близък до Вежди да получи поръчка за нови такива.

Венсеремос! :) И аз така ги виждам нещата! Важното е да има прожектори, а не съдържание.

Потребителски аватар
Vincenzo

Мнениеот Vincenzo » 09 ное 2011 14:19

Ей да си ги бяхте прибрали в домовете си тогава тия "скулптори".... еми извинявайте но беше уникална грозотия! Казвате тва не му било работата и трябвало последно това да направи, а ако беше чакал да минат години преди да ги махне щяхте да кажате - ей пред общината е и не се сеща... не може да ви угоди човек.
Изображение

Потребителски аватар
abiati
Контакти:

Мнениеот abiati » 09 ное 2011 14:23

В Пловдив за Альоша,бяхме подели една "офанзива" и в фейсбук, и с доста материали за преобразуването му в паметник на най-великия...АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА!!! Но кой ли се вслушва в народа...
Ако желаете повече инфо,вижте във фвйсбук.

Потребителски аватар
Vincenzo

Мнениеот Vincenzo » 09 ное 2011 14:34

abiati написа:В Пловдив за Альоша,бяхме подели една "офанзива" и в фейсбук, и с доста материали за преобразуването му в паметник на най-великия...АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА!!! Но кой ли се вслушва в народа...

Как се казва групата ?
Пс. Доста добра идея!
Изображение

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 09 ное 2011 14:35

abiati написа:В Пловдив за Альоша,бяхме подели една "офанзива" и в фейсбук, и с доста материали за преобразуването му в паметник на най-великия...АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА!!! Но кой ли се вслушва в народа...

Защо е този зор да се маха Альоша? За разлика от от Паметника на Съветската армия в София този е качен на майната си! Не го уважавам , не поднасям цветя на него и тн но не ми и пречи! Има далеч по очевадни и централни проблеми за решаване в Пловдив! Пари дадени само за да се начеше нечие его са хвърлени на вятъра! Не виждам и защо трябва да се разрушава нещо вече построено !
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 09 ное 2011 15:01

Паметниците и склупторите да са ни косурите ИМА АМА ДАААААААААЛЕЧ ПО ВАЖНИ НЕЩА КОЙТО ДА СЕ ПРАВЯТ А НЕ ПОПОЛИСКИ ПРОСТОТИ ТИП БОЙКО БОРИСОВ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКА
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
labrador2
Контакти:

Мнениеот labrador2 » 09 ное 2011 15:29

Да вземат да преместят и Джамията нали и тя е паметник някакъв, ама за кой, не се сещам..но не и е там мястото! Някъде на края на града, на изток, след паметника на Олга Скобелева за да си правят компания! Ако не могат да се справят само с багера, да ни викнат и нас - доброволците...
ТОЙ НЕ УМИРА
Изображение

Потребителски аватар
Labros
Контакти:

Мнениеот Labros » 09 ное 2011 16:04

Вместо да се занимава с глупости новото кметче (опа, Бойко Борисов вече ни е кмет :mrgreen: ), да вземе да възстанови, облагороди и приведе във вид тракийската гробница в кв. "Филипово". Коренните жители на България вече са е съсипали. Добре е, че в средата на миналия век е разкопана, описана, заснета и находките са изложени в Археологическия музей на града. Но все пак, трябва ли да е в такъв вид? Всеки град би ни завидял- в чертите на града да имаме две тракийски могили-гробници (другата е до ТЕЦ Юг). Ама нейсе, рендетата, биковете, лебедите за "Пеещите фонтани" и подобни са по-важни...
Наслаждавайте се на гледката:

1. http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 41252.jpg/
2. http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... 11252.jpg/
3. http://imageshack.us/photo/my-images/51 ... 71252.jpg/
4. http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 51252.jpg/
5. http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 91252.jpg/
6. http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... 31252.jpg/
...по лицето ми усмивката е трайна, щото на сърцето ми не пише MADE IN CHINA !!!

1912

Потребителски аватар
Flash1912
Контакти:

Мнениеот Flash1912 » 09 ное 2011 16:04

child in time написа:От както ги сложиха тези скулптори на центъра се чудя кой ги харесва! Чие извратено чувство за естетика ги изтипоса там! Това ли е най - добрия скулптор това ли са произведенията които представят Пловдив в целия му блясък!?!
Ами не не ми харесват бяха ръбести и грозни особено " бика"!
Пловдивчани знаят за какво говоря ,а и гостите на града не може да не са се сблъскали със тях!
Трябваше ли да се махне бика?
Трябва ли да се махнат и другите скулптури ?
Моя отговор е ДА! А вашия?

И аз мисля, че трябваше да се махнат. Може да са изкуство, но със сигурност не носят "духа на Пловдив", поне на мен не ми пасват с атмосферата на града и излъчването на главната. Защо за Бога е нужен 1/2 бик 1/2 лодка ? Какво символизира? Има и още няколко, които не разбирам какво представляват. Нямам против изкуството, но на хилядолетен град като Пловдив не прилягат разни модернистични (даже не знам дали е правилен термина) изгъзици :)

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 09 ное 2011 18:26

Ако не друго децата им се радваха (последно вчера даже), а за мен лично това е много по-важно от дали сульо и пульо, които ми идват на гости в центъра само по празниците "не им били допадали" :!:

П.С. колкото за Альоша, както съм писал и във ФБ групата - елате и се пробвайте да го махнете...

Върни се в “Свободна зона”