Какво мислите за празнуването на Хелоуин в България ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Re: Какво мислите за празнуването на Хелоуин в България ?

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 29 окт 2011 16:30

Това е келтски празник на слънцето и идеята му е да се изгони злото. Погрешно от много хора се хамериканизира, които имат едва 500-годишна история, а празника е с много по-стара история.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 29 окт 2011 16:34

не разбирам тва хейтърство и апелите бг на три морета... не съм тръгнал да празнувам хелуин все едно е най-важния ден от годината (даже тая година ще го пропусна) но иначе е приятен повод с приятели да се повеселите ... пък и вкарва малко цвят и колорит, когато отида на заведение и хората са с костюми и т.н...... останалите дни само тъмни дрехи - мъжете дънки с тъмна тениска, момичетата с някакви облекла средно между анадолски танцьорки и магистралки....

абе повод за приятни емоции - тва ми е отношението ;)
[center]Изображение[/center]

gosho
Контакти:

Мнениеот gosho » 29 окт 2011 16:37

пълна глупост , както и свети Валентин

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 окт 2011 16:38

Alex написа:не разбирам тва хейтърство и апелите бг на три морета... не съм тръгнал да празнувам хелуин все едно е най-важния ден от годината (даже тая година ще го пропусна) но иначе е приятен повод с приятели да се повеселите ... пък и вкарва малко цвят и колорит, когато отида на заведение и хората са с костюми и т.н...... останалите дни само тъмни дрехи - мъжете дънки с тъмна тениска, момичетата с някакви облекла средно между анадолски танцьорки и магистралки....

абе повод за приятни емоции - тва ми е отношението ;)

Не е хейтърство, точно това се опитвам да обясня :) Ако е въпросът, наистина е забавно да гледаш всякакви шантави костюми. Идеята ми обаче е, че децата масово не знаят историята на България и по-важните дати, а знаят кога е Хелоуин и какво се празнува на 4-ти юли, което за мен не е нормално ;) И тук вината е на правителствата и на училищата, където историята почти не я зачитат за сериозен предмет ...
Изображение

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 29 окт 2011 16:40

Нека питам тия които смятат за нормално да празнуват подобни празници. Нима нашите празници са ни малко, че да празнуваме и празниците на други религии. И ако е така дайте да приемем и байрамите и подобните там от мюсюлманството. Що за простотия. По добре тези които имат деца да ги учат на нашите обичаи и да празнуват християнските празници. И по точно празниците на православните християни, а не на католиците. Не ни стига, че в езика ни влязоха думи като кенсалиране и упс за които имаме много по хубави, а сега и чужди празници ще празнуваме. Абсолютно съм против.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 29 окт 2011 16:46

Твърдо против.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 29 окт 2011 16:55

Viktor4o_Rs написа:Хелоуин (на английски: Halloween) е празник, който се чества на 31 октомври най-вече в английскоговорещите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически празник Сауин (Samhain) и католическия Вси светии (All Saints' Day).
По традиция на празника се носят страшните костюми, правят се тиквените фенери и се обикалят съседите, които раздават бонбони и сладки на малките деца, за да не станат "жертва" на техните шеги.

Напоследък стана модерно да се празнуват всякакви глупави чуждестранни празници. Един от тях е Хелоуин - тийнейджъри и дори възрастни хора се маскират във всякакви малоумни костюми и празнуват този американски обичай. Дори вчера в училището, където съм учил - Английската гимназия в Русе, всички ученици и повечето учители са били маскирани в костюми за Хелоуин (тъй като 31 октомври се явява неучебен ден заради изборите). А на 31-ви почти във всеки по-голям град ще срещнете всякакви странно облечени хора :lol: :lol: :lol:
Мен лично ме дразнят тия чуждестранни празници, защото съм сигурен, че голяма част от децата няма и представа например кога е денят на независимостта на България или на Съединенито, но знаят за Хелоуин, Денят на Благодарността или 4-ти юли :evil: :evil: :evil: И тук не става въпрос за някакъв антиамериканизъм, ами просто ме дразни това чуждопоклонничество. Никога не съм признавал и глупавият Свети Валентин и винаги съм отдавал предпочитанията си на Трифон Зарезан :lol: :lol: :lol:
Интересно ще ми е да чуя и вашето мнение :)

Поздравления !!!

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 29 окт 2011 16:56

stannn написа:Нека питам тия които смятат за нормално да празнуват подобни празници. Нима нашите празници са ни малко, че да празнуваме и празниците на други религии. И ако е така дайте да приемем и байрамите и подобните там от мюсюлманството. Що за простотия. По добре тези които имат деца да ги учат на нашите обичаи и да празнуват християнските празници. И по точно празниците на православните християни, а не на католиците. Не ни стига, че в езика ни влязоха думи като кенсалиране и упс за които имаме много по хубави, а сега и чужди празници ще празнуваме. Абсолютно съм против.

Съгласен съм !!!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 29 окт 2011 17:00

На мен лично ми излиза скъпо... Трябваше да купя на малкия костюм, тиква и други щуротии. Всъщност жена ми го направи, но сме едно домакинство т.е. имаме общ бюджет :(

[center]Поне това е добро ;)[/center]

[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yOAl0enE7kI[/youtube][/center]
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 29 окт 2011 17:02

8-)

Сатанински празник ! Имаме такива хубави празници, които забравихме, а се кланяме на един чужд и измислен празник.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Върни се в “Свободна зона”