Нова игра - GSM-ът звъни, ти плащаш
Комисията за защита на потребителите започва проверка на телефонната игра “Стани милионер”, съобщиха от ведомството на Веселин Златев във вторник.
Въпреки че хазартната игра стартира само преди седмица, оплакванията в комисията от клиенти на телекомите са повече от 20. Отделно и в кол центровете на мобилните оператори има много жалби.
За първи път чрез играта у нас се прилага моделът “позвънява ти друг, а ти плащаш”.
“Стани милионер” е организирана от “Ню геймс” ООД и при нея регистрацията е безплатна - става с обаждане или изпращане на SMS на кратки номера 145 или 1455. След това обаче клиентите получават SMS или обаждане от споменатите номера, в което се приканват да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си. Всяко кликване е равно на 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен.
Моделът на “Стани милионер” е т. нар. ивент билинг - плаща се не самото обаждане, а залогът (ако бъде направен такъв).
В играта на “Ню геймс” преди поканата да отговаряш на въпроси ясно е посочена цената на всеки отговор - 2,40 лв. Проблемът обаче е, че по-възрастните хора трудно възприемат модела да плащаш при входящ разговор и не обръщат внимание на предупреждението. Затова и повечето жалби в Комисията за защита на потребителите са от пенсионери.
“Вече се срещнахме с представители на фирмата организатор. Ще имаме разговори и с мобилните оператори и ще излезем с решение в кратки срокове”, обявиха от КЗП.
Улеснявали се хората, които не ползват SMS-и
Играта е в противоречие на досегашната политика на "М-Тел", "Глобул" и "Виваком", които доскоро не позволяваха натоварване на телефонната сметка при входящо обаждане. Всеки оператор може да откаже достъп на хазартни фирми до номерата си, дори и те да имат лиценз от Комисията по хазарта. Сега, след като икономическата криза свали приходите им, явно GSM операторите са променили политиката си.
"Наистина доскоро се въздържахме от подобен тип игри и чакахме реакция от страна на клиентите. Много хора не могат да изпращат SMS-и и за тях залагането след телефонно обаждане е улеснение." Това обясни пред "Труд" Атанас Райков, който отговаря за услугите с добавена стойност във "Виваком". Според него всеки, който иска да опита късмета си в "Стани милионер", плаща по 2,40 лева при посочване на отговор. Говорихме с "Ню геймс" и поискахме условията да са ясно посочени, иначе и при нас има доста оплаквания от клиенти, обясни Райков. Въпреки че хазартната игра стартира само преди седмица, близо 6% от клиентите на "Виваком" вече я играят, уточниха от компанията.
За оплаквания признаха и от "Мобилтел". Оттам обаче уточниха, че не са организатор на залаганията и че предоставят само инфраструктурата си. Същото казаха и от "Глобул".
Това е новина на Труд от вторник
Измама с телефонна игра !!!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ВНИМАНИЕ!!!!! НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ НА НОМЕР +35989145.
Enter написа:Само балък може да се върже на тази игра.
Но докато има телете ще има и касапи!
П.С. Няма начин да те набере друг /независимо къде се намира/ и да те таксуват за това.
......И само балък може да се изкаже така неподготвен без да има грам представа за какво става въпрос между другото пише се телета,а не телете....Иначе това е класическа измама и наистина не отговаряйте на този номер,а на тези които са измислили този начин за пладнежки обир им пожелавам да си купят кустюми за един специален"случай" с набраните средства от измамата.
Последна промяна от anticska на 28 окт 2011 12:30, променено общо 1 път.
- BLUE CHAMPIONS
anticska написа:Enter написа:Само балък може да се върже на тази игра.
П.С. Няма начин да те набере друг /независимо къде се намира/ и да те таксуват за това.
......И само балък може да се изкаже така неподготвен без да има грам представа за какво става въпрос между другото пише се телета,а не телете....Иначе това е класическа измама и наистина не отговаряйте на този номер,а на тези които са измислили този начин за пладнежки обир им пожелавам да си купят кустюми за един специален"случей" с набраните средства от измамата.
Не се ли пише случай ? и защо е в кавички?

...я пак редактирай, този път "кУстюмите"

Последна промяна от BLUE CHAMPIONS на 28 окт 2011 12:52, променено общо 1 път.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
BLUE CHAMPIONS написа:anticska написа:Enter написа:Само балък може да се върже на тази игра.
......И само балък може да се изкаже така неподготвен без да има грам представа за какво става въпрос между другото пише се телета,а не телете....Иначе това е класическа измама и наистина не отговаряйте на този номер,а на тези които са измислили този начин за пладнежки обир им пожелавам да си купят кустюми за един специален"случей" с набраните средства от измамата.
Не се ли пише случай ? и защо е в кавички?
Може би го е казал в преносен смисъл..

Ако трябва да сме максимално стриктни не се пише "кустюми", а "кОстюми"..

Последна промяна от RedeviL на 28 окт 2011 12:50, променено общо 2 пъти.
-
по този начин и аз си изпатих от м-тел на телефон 181 и със задаване на въпроси от 1181.на ники кънчев играта е с тези номера,но след намесата на господари на ефира всичко свърши.зададоха ми няколко въпроса и аз им отговорих с 1 или 2.накрая сметката ми беше 36 лева.
...я пак редактирай, този път "кУстюмите"
[offtopic]аз го "санкционирах" пръв..

Емм ко дааа,бахти боклуцитеее ше набутват само хората.
- BLUE CHAMPIONS
RedeviL написа:...я пак редактирай, този път "кУстюмите"
[offtopic]аз го "санкционирах" пръв..[/offtopic]
[offtopic]пууу закъснях

[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Направо не е за вярване, че още има хора които се връзват на подобни номера.
Или на такива, които са "загрижени" за някой твой "пострадал" близък човек.
Навремето някакъв тарикат ми беше звънял да продаваме някакви уникални водни помпи. Далаверата била голяма, щели сме да изкараме по $25 000 за седмица. Само трябвало да вкарам някой лев за помпите. Сигурно десет пъти ми звъня, а през '04-та тарифите не бяха малки на жисиемите. Въртях го на шиш на бавен огън, накрая се усети, че го будалкам и побесня. Викаше ми, че щял да дойде да ме направи инвалид. Казах му да вземе истински помпи и да заповяда. Не дойде.

Навремето някакъв тарикат ми беше звънял да продаваме някакви уникални водни помпи. Далаверата била голяма, щели сме да изкараме по $25 000 за седмица. Само трябвало да вкарам някой лев за помпите. Сигурно десет пъти ми звъня, а през '04-та тарифите не бяха малки на жисиемите. Въртях го на шиш на бавен огън, накрая се усети, че го будалкам и побесня. Викаше ми, че щял да дойде да ме направи инвалид. Казах му да вземе истински помпи и да заповяда. Не дойде.

Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Брей! Не забелязвате ли как постепенно в България всякакъв род кражби започват да се легализират?! Жалко...
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"
И цела книга много ще те измори!"