Убиха американски баскетболист в Румъния

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Klaatu
Контакти:

Убиха американски баскетболист в Румъния

Мнениеот Klaatu » 10 окт 2011 19:52

http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=230105

Колко нелепо и колко жалко!

Момчето е на 23 години, току що завършило университета, играе първи сезон като професионалист, най-добрия играч на своя отбор, тепърва има да расте, да се развива като играч и да се радва на живота. Да, но не. Бият Динамо Букурещ с много силна негова игра, отиват да празнуват и ... тогава се сблъсква с простотията и селящината, което се оказва фатално за него.

Още по-жалкото е, че такива идиотщини не са изолиран случай по нашите ширини. Някой погледнал някого накриво, друг заговорил на някого приятелката и в крайна сметка един млад човек си отива без време.

Западните медии първоначално приписват на убийството расистки мотиви, предполагат, че са противникови фенове. Оказва се, че главният заподозрян е някакъв местен селяк, подвизаващ се във Фейсбук с прякора Джипси Джипсану, когото свързват с местния клан Бутоане, който дерибейства из Гюргево.

Съотборниците на момчето казват, че е бил много спокоен и дружелюбен човек.

R.I.P. Чонси Харди!

Потребителски аватар
Свако Цако
Контакти:

Re: Убиха американски баскетболист в Румъния

Мнениеот Свако Цако » 10 окт 2011 20:21

еми налазили са го курветата, които незнайно защо си умират като видят някой негър(справка Джим Бийм София), и това е предизвикало гнева не местните селски бекове... жалко

Потребителски аватар
OldTrafford
Контакти:

Мнениеот OldTrafford » 10 окт 2011 21:17

Или се е правил на майстор пред всички,и хората не са го изтърпяли :shock:

Да почива в мир!
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]

urkoto

Мнениеот urkoto » 10 окт 2011 21:21

Няма значение кой на какъв се е правил, тука става дума за човешки животи. Кофти, но имам чувството, че последно време човешкият живот много се обезцени. За щяло и нещяло вече убиват хора по улиците. Може би се дължи на факта, че населението на земята расте в геометрична прогресия или и аз не знам на какво, но според мен тепърва ще се сблъскваме с този проблем. Да не дава Господ!
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

orion
Контакти:

Мнениеот orion » 10 окт 2011 21:24

Жалко :( Убили са го заради цвета на кожата най-вероятно. :(

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2011 21:32

Циганска работа ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 10 окт 2011 22:04

orion написа:Жалко :( Убили са го заради цвета на кожата най-вероятно. :(

Пълни глупости. Пребили са го щото е танцувал с ку*воляка на местната мутра, ако ще и шарен на точки да е няма никакво значение. Кофти работа, но не е нещо ново.... Обикновено не чуваме за тия случки защото не са замесени малко от малко по-известни хора. Може и спортни залози и черно тото да има в цялата история... знае ли човек... Така или иначе на виновника ще му се размине. Никой няма да го пипне с пръст т'ва "шефче".
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 10 окт 2011 23:54

Цитат :
Харди и още пет-шест от съотборниците му решили да отпразнуват победата, разказва друг от американците в състава – ЛаВар Сийлс. „Аз не бях с тях, затова не знам подробности. Харди и още няколко момчета бяха в нощен клуб. Странно е, че те не са видели нищо. Когато ми казаха на сутринта, реших, че е шега. Аз съм в Букурещ в момента, прекарвам тук уикендите, може би съм извадил късмет,” казва той пред AFP.

Капитанът на отбора Алин Гута потвърди, че е бил в клуба, но също разбрал на другия ден за инцидента. Полицията също не пристигнала на мястото на побоя, а чак след като от болницата се обадили, за да ги уведомят.

СТРАННОТО ЧЕ СЪОТБОРНИЦИТЕ МУ НЕ СА ВИДЯЛИ НИЩО .. А ся ДЕ АЗ ЩЕ СТОЯ НА ЕДНА МАСА С МОЙТЕ ФРЕНДОВЕ И НЯМА ДА ЗНАМ ЧЕ ЕДИНИЯ СЕ БИЕ ???? ТЕЗ ЯКАТА СА ГИ НАПЛАШИЛИ
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 10 окт 2011 23:57

Дали е щяло да се случи ако не е бил черен, дали е нямало да се случи, можем само да гадаем. Както не може да сме сигурни дали, ако извършителят не го е раздавал вътрешен с някакви местни баровци, е щял да скочи на бой. Факт е обаче - момчето е загинало за глупост. Факт е, че за глупости си отиват по подобен начин и млади хора в България.

Не знам защо, може би защото е станало само на няколко километра от мястото, където живея, или защото е с чужденец, но ми направи впечатление тази случай.

Те нещата започват да излизат извън тесния контекст на инцидента. Оказа се, че като са закарали Чонси в болницата в Гюргево, лекарите са го приели и лекували като алкохолно натравяне (а съотборниците му не са го виждали да пие алкохол). Едва часове по-късно го изпращат в Букурещ, където го лекуват заради травмите от побоя, но не успяват да го спасят.

В самото заведение има камери, които е трябвало да работят, но не са работили и сега се разчита само на свидетелски показания.

След инцидента пресата в Румъния раздухва подробности за дейността на клана Бутоане - хазарт, сводничество, застраховане. Може да са навързани с местната власт. Тук има видео на някакъв техен политик на сватба на клана.

Отборът на Гюргево изглежда, че ще се разпадне. Останалите чужденци искат да си тръгват и никой не може да ги обвинява. Хората в града са чакали с години промоция в първа дивизия и сега, след като е станало факт, са на път да останат без отбор.

Ето как феновете на отбора изпратиха Чонси Харди.

Върни се в “Свободна зона”