Ученик намери 2200 лева и ги върна на собственика им

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Според вас правилно ли е постъпило момчето ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
miromov
Контакти:

Re: Ученик намери 2200 лева и ги върна на собственика им

Мнениеот miromov » 16 сеп 2011 15:40

Наистина е зле възпитано :mrgreen: . Иначе не би върнало парите :mrgreen: Майка ми беше намерила портмоне с 600лв. и документи и ги беше занесла на собствениците до дома им, а те дори не се сетили да благодарят. Аз не бих ги върнал, ако са на очевидно заможен човек. Ако има документи човека може да се провери в нета кой е. В конкретния случай по връзката ключове и чантичката може да се предположи какъв е човека. На мен тия пари ми трябват повече, не бих ги върнал. :mrgreen: :mrgreen:
GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
mitni4arq
Контакти:

Мнениеот mitni4arq » 16 сеп 2011 15:42

честна постъпка,друг въпрос е откъде другия има тези пари
Когато парите говорят и прокурора мълчи

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 16 сеп 2011 15:46

За този случай, съобщиха днес, в своята емисия по БТВ. Вие как смятате, правилно ли е постъпило момчето ? Направи ми впечатление от новината, че собственикът на парите се е отчел само с благодарствено писмо. Надявам се, поне едно колело или някой плейстейшън да купи на момчето. Също така, пускам тази тема, защото доста често чувам колко зле възпитано било младото поколение, как нямало никакъв морал при тях и т.н.

Напълно адмирирам постъпката на момчето! Изключително адекватно поведение,както на детето,така и на неговият родител.
Относно "потърпевшия",напълно съм съгласен с идеята за благодарствено писмо към ръковдоството на училището,защото така цялото училище ще разбере за благородната постъпка на момчето и то ще бъде като пример за останалите ученици!
За младото поколение не бих се съгласил с твърдението,че е "зле възпитано",а по-скоро недостатъчното внимание,което родителите обръщат на децата+финансовите затруднения на по-голямата част от българското население,и още куп битови проблеми,създават чувство за малоценност и комплекси у децата...и това ги настройва негативно към заобикалящата среда и,често се наблюдава ефекта на "избиване" на комплекси, характеризиращо се с различни типове поведение(най-често,лошо поведение)у децата,което често се преплита с невъзпитанието и заклеймява даден индивид(дeте) като "невъзпитано"!

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 16 сеп 2011 15:51

Правилно е постъпило момчето.Наистина може да се спори по какъв начин са изкарани парите и дали са "чисти" но важна е постъпката.Аз също бих върнал парите.Ако бяха 5,10 или примерно 20 лева бих си ги запазил и бих си купил нещо или бих се почерпил с приятели. :)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 16 сеп 2011 15:53

Ако ги беше намерил някой десетокласник, щеше да ги върне, ама друг път.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 сеп 2011 15:56

А защо "честният" бизнесмен като момчето му е върнало парите не го е наградил с нещичко?! Така и то ще знае, че доброто се възнаграждава. Но той му е дал друг урок, който със сигурност ще запомни, направи добро - изяж лайно!Сигурно детето си мечтае за колело, или компютър. Ако беше нормален човек и му бяха върнали портмоне с 100 лева, съм сигурен, че поне щеше да почерпи хората!

П.П. На мен са ми крали портмоне и никой не ми го е връщал!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

mitaka81
Контакти:

Мнениеот mitaka81 » 16 сеп 2011 16:02

Този жест показва че е възпитано правилно и трябва да бъде пример за подражание.Браво на тези Родители.Аз казвам ДА. колкото до "бизнесмена" то на него сигурно му липстват първите 7 години

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 16 сеп 2011 16:08

еми пича е много малък 3 ти клас нормално да направи така ако беше на 15-16 год мислите ли че нямаше да си ги вземе....вие говорите така, но ако на вас ви паднат тия пари друго ше кажете и правите
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 16 сеп 2011 16:16

Never_Mind написа:
Sardukar написа:Какво значение има на кой са парите? Изборът зависи от личното възприятие на всеки за правилно и грешно! Браво на третокласника!

Ако знаеш , че парите ги е изгубил някой наркодилър дали така ще мислиш? ;)

Всеки си носи кръста! Аз не мога да съдя другия. Има си съд, а има и Бог. За мен не може в XXI век да оправдаваш кражбата си с другия!

ПП В България да си "бизнесмен"(демек да имаш пари) е като да си бил с дузпа във вечното дерби ;) Няма значение дали е имало или е нямало дузпа не е честно :mrgreen:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
Right_side
Контакти:

Мнениеот Right_side » 16 сеп 2011 16:33

kingofpop написа:еми пича е много малък 3 ти клас нормално да направи така ако беше на 15-16 год мислите ли че нямаше да си ги вземе....вие говорите така, но ако на вас ви паднат тия пари друго ше кажете и правите

+1 за да върнеш толкова пари трябва или да малък като хлапето или да си безумно тъп или да си много богат ...каквото и да си говорим е така
Българийо, събуди се!!!

Върни се в “Свободна зона”