40 човека седят и гледат как момиче се дави

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Reckless

Re: 40 човека седят и гледат как момиче се дави

Мнениеот Reckless » 31 авг 2011 01:05

В Испания при подобна ситуация, скалист вълнолом и огромни вълни, които се разбиват в него, падна едно негърче и след 2 секунди след него скочиха пет човека, без да се замислят. Хлапето беше на около 12-13 години. Държаха го над водата, без да приближават скалите, докато дойдат други с моторна лодка и всичко мина успешно. При такава ситуация е достатъчно да хванеш детето и да го придърпаш по-навътре в морето по-далеч от скалите и там да изчакаш, да дойде лодка, или каквото и да е. Навремето изкарах курсове за леководолаз към военните и имам стотици спускания, та ми е ясно, кое е опасно в морето и кое не. Спускал съм при всякакви атмосферни условия, спасявал съм и хора, та мисълта ми е, че ситуацията не е била чак толкова невъзможна и сложна, но страха е голяма работа. Аз лично не бих могъл да живея с мисълта, че пред мен се е удавило дете. Бих скочил и за куче, какво остава за дете... От толкова народ, как пък не е имало един поне жалостив. Горкото дете !
Вечна му памет на милото !

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Мнениеот Masaba » 31 авг 2011 01:25

Браво на всички сеирджии!И какви са тези полицаи,които не могат да плуват?Обаче в морето,ако плуваха 1000лв всички щяха да са,като моторници :evil:
Да почива в мир

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 31 авг 2011 05:20

Скоро имаше една неприятна катастрофа един мой приятел. И какво ми разправя той...
След катастрофата излиза от колата като се влачи и по пътя си минават 6-7 коли като нито една от тях не спира за помощ. Познайте кой спира? Една жена от турски произход. И добре, че е била тя да се обади на бързa помощ... А ние българите сме тъп народ :!:

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 31 авг 2011 05:56

8-)

С риск да се повторя, пак ще кажа - живеем в болно общество !
Младите хора за съжаление са с подменена ценностна система и промити мозъци. Не всички, разбира се ! По-възрастните също се промениха и забравиха традиционните български и човешки добродетели.
Преди да хвърлим вината изцяло върху този и онзи, да попитам няколко неща:

1. Каква е тая мания да се снимате постоянно и навсякъде ??? :shock:
Ежедневно гледам някакви хора тичат и снимат ли, снимат с фотоапарати, с телефони ... Ще кажеш, че живеят в някакъв филм, в който те се имат за главни герои.
Повярвайте - когато един ден си отидете от този свят, много малко хора и за много кратко време ще искат да разглеждат глупавите ви снимки !
Това го казвам, защото момичетата са слезли опасно близо до морето, ЗА ДА СЕ СНИМАТ ! :evil:

2. Какви са тези учителки, които не държат под око учениците си, когато са на екскурзия, лагер и т.н. ? Вярно, че са били големи ученици, но все пак ...

3. Каква е тая полиция, която е командирована на морето, ама не знае да плува ? Нещо повече - имали страх от водата ! :o

4. Какъв народ сме вече, щом можеш да гледаш безучастен как се дави едно дете и дори да запалиш цигара ?!? :evil:
Последна промяна от marmi52 на 31 авг 2011 07:23, променено общо 2 пъти.
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 31 авг 2011 06:37

Проблемът не е,че никой не е скочил или,че полицаите са неподготвени.Проблемът е ,че 20 минути 40 капута стоят и гледат!!!! За тия 20 минути можеха целия Созопол да обиколят,да намерят лодка,пояси,въжета,спасители,каквото и да било за да спасят детето,а не да стоят и да зяпат"сеира".Това е страшното.Бездействието!Ужасна нация сме!Друг е въпроса,че в "белите" държави хеликоптера на бреговата охрана щеше да пристигне за максимум 5 минути!Убеден съм,че в Бургас или Слънчев бряг има подобна машина,невъзможно е да няма!Или някакъв катер!Каквото и да е за бързо реагиране!Защо никъде не се говори за това? Жалко за детето.....да почива в мир!

И още един въпрос за размисъл: Ами ако детето беше на някой от сеирджиите,включително ушевите,дали щеше да му пука от вълни,течение и прочие?

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 31 авг 2011 09:53

Е това българина е ебати странното животно... полицията виновни, депутатите крадливи, държавата смотана.. само той.. герой, честен, добър, услужлив и т.н.. и полицията и депутати и държавата е проекция на обществото.. като голямата част сте крадливи, не си плащате данъците, давате пари на полицаите, крадете от работа, скатавате се, мързеливи сте.. такива са ни и спасителите, и полицията, и депутатите и и т.н и т.н.. И от къде разбрахте, че е 20 минути и се хванахте за тях.. една друга жена каза 10 минути. Обаче 20, та 20, та 20. И децата като са паднали.. що веднага някой не се метнал.. а са чакали поне сигурно 7-8 мин да дойде полиция да ги чакат те да скачат.. и една млада жена я питат, "вие защо не скочихте...?" "Еми уплаших се, и МЪЖЕТЕ с които бях и те се уплашиха, ама полицаите трябваше да скочат" ..Е това просто трябва да разберете, че всичко е скапано, защотото ние сме скапани.. и НИКОЙ, НИКОЙ няма да ви свръши работата, ако искаме България да стане хубаво място за живеене.. ние трябва да го направим..Обаче българина чака някой да го оправи.. или Царя или Б.Б и така до следващите избори и следващия ГЕРОЙ! Както се казва - Democracy is not a free ridе!

Трън
Контакти:

Мнениеот Трън » 31 авг 2011 09:55

Темата избива малко напопулизъм.
Аз не съм добър плувец, и ако видя давещ се човек навътре няма да мога да му помогна. Незавикимо че е момиче, независимо че като слушах вчера разказа на едната бабка и ми се ревеше - как се е борело с вълните. А и от спасители съм чувал че човек който не може да плува и не е сигурен в себе си, по никакъв начин не трябва да се хвърля да спасяв друг надълбоко, защото за спасителите ще има две жертви за спасяване. Това лято имаше сума ти случай - момче се хвърлило да спасява двама, спасява единия, но то самото се удавя.

Не говорете наизуст защото никой не знае тия 40 хора какви са били - тая бабка от новините ли да се хвърли да в морето, или дори полицая - ако не умее да плува? Аз лично ко бях там нямаше да мога да помогна.
А и медиите много обичат да преувеличават за да съберат рейтинг - едно е момиче да се е удавило - наистина голяма трагедия, друго е да се е удавило и някой да си пали цигарата.... Аз лично на телевизия и вестник не вярвам и 1%

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 31 авг 2011 09:56

Phoenix_ написа:Е това българина е ебати странното животно... полицията виновни, депутатите крадливи, държавата смотана.. само той.. герой, честен, добър, услужлив и т.н.. и полицията и депутати и държавата е проекция на обществото.. като голямата част сте крадливи, не си плащате данъците, давате пари на полицаите, крадете от работа, скатавате се, мързеливи сте.. такива са ни и спасителите, и полицията, и депутатите и и т.н и т.н.. И от къде разбрахте, че е 20 минути и се хванахте за тях.. една друга жена каза 10 минути. Обаче 20, та 20, та 20. И децата като са паднали.. що веднага някой не се метнал.. а са чакали поне сигурно 7-8 мин да дойде полиция да ги чакат те да скачат.. и една млада жена я питат, "вие защо не скочихте...?" "Еми уплаших се, и МЪЖЕТЕ с които бях и те се уплашиха, ама полицаите трябваше да скочат" ..Е това просто трябва да разберете, че всичко е скапано, защотото ние сме скапани.. и НИКОЙ, НИКОЙ няма да ви свръши работата, ако искаме България да стане хубаво място за живеене.. ние трябва да го направим..Обаче българина чака някой да го оправи.. или Царя или Б.Б и така до следващите избори и следващия ГЕРОЙ! Както се казва - Democracy is not a free ridе!

Предполагам слагаш и себе си в кюпа,който така добре обрисува! Нали си част от тая държава.

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 31 авг 2011 10:01

[offtopic]
Muscarin написа:
Phoenix_ написа:Е това българина е ебати странното животно... полицията виновни, депутатите крадливи, държавата смотана.. само той.. герой, честен, добър, услужлив и т.н.. и полицията и депутати и държавата е проекция на обществото.. като голямата част сте крадливи, не си плащате данъците, давате пари на полицаите, крадете от работа, скатавате се, мързеливи сте.. такива са ни и спасителите, и полицията, и депутатите и и т.н и т.н.. И от къде разбрахте, че е 20 минути и се хванахте за тях.. една друга жена каза 10 минути. Обаче 20, та 20, та 20. И децата като са паднали.. що веднага някой не се метнал.. а са чакали поне сигурно 7-8 мин да дойде полиция да ги чакат те да скачат.. и една млада жена я питат, "вие защо не скочихте...?" "Еми уплаших се, и МЪЖЕТЕ с които бях и те се уплашиха, ама полицаите трябваше да скочат" ..Е това просто трябва да разберете, че всичко е скапано, защотото ние сме скапани.. и НИКОЙ, НИКОЙ няма да ви свръши работата, ако искаме България да стане хубаво място за живеене.. ние трябва да го направим..Обаче българина чака някой да го оправи.. или Царя или Б.Б и така до следващите избори и следващия ГЕРОЙ! Както се казва - Democracy is not a free ridе!
[/offtopic]

Предполагам слагаш и себе си в кюпа,който така добре обрисува! Нали си част от тая държава.

Сложил съм се споко! :mrgreen:

Е това просто трябва да разберете, че всичко е скапано, защотото ние сме скапани..

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 31 авг 2011 10:42

marmi52 написа:8-)

С риск да се повторя, пак ще кажа - живеем в болно общество !
Младите хора за съжаление са с подменена ценностна система и промити мозъци. Не всички, разбира се ! По-възрастните също се промениха и забравиха традиционните български и човешки добродетели.
Преди да хвърлим вината изцяло върху този и онзи, да попитам няколко неща:

1. Каква е тая мания да се снимате постоянно и навсякъде ??? :shock:
Ежедневно гледам някакви хора тичат и снимат ли, снимат с фотоапарати, с телефони ... Ще кажеш, че живеят в някакъв филм, в който те се имат за главни герои.
Повярвайте - когато един ден си отидете от този свят, много малко хора и за много кратко време ще искат да разглеждат глупавите ви снимки !
Това го казвам, защото момичетата са слезли опасно близо до морето, ЗА ДА СЕ СНИМАТ ! :evil:

2. Какви са тези учителки, които не държат под око учениците си, когато са на екскурзия, лагер и т.н. ? Вярно, че са били големи ученици, но все пак ...

3. Каква е тая полиция, която е командирована на морето, ама не знае да плува ? Нещо повече - имали страх от водата ! :o

4. Какъв народ сме вече, щом можеш да гледаш безучастен как се дави едно дете и дори да запалиш цигара ?!? :evil:

Добре казано

Върни се в “Свободна зона”