"Аз, Бойко"
Комична и недотам книга от сценаристите на Слави ще излезе до няколко дни на пазара. Издава я издателство "Сиела".
Ето и няколко откъса от нея:
"В тая книга съм разказал сичко, за сички неща. Ей това кълбо, къде го виждате на снимката съм го направил с тия две ръце. Тва океани, континенти, планини, реки, сичко ... От-до !
Направих го кълбото, резнах му лентичката, ама бех сам ...
В началото немаше нищо. Бехме само аз и нищото. И все пак, аз бех малко по-голем от нищото. Но иначе - пълна скука. Като пръднеш и ехото се носи с векове, но нема кой да му се възхити ... Пълна скука ! ...
Пръкнах аз Вселената и веднага се появиха криминални проблеми. Нароиха се първите космически групировки. Това Големата мечка, т'ва Малката мечка, брат им Мечо Пух, братя Галеви, братя Галилео Галилееви ... Секви междузвездни гастрольори.
Казах си: "Ибахти Пипоните Они че ме Нервират ! Съкратено ИПОН". Набързо им спретнах една космическа каратека и им свих сармите.
По едно време си викам: "Това с Вселената ми дойде малко на баир-лозе !" Требва да създам некой, на който да делегирам малко права и задължения. И понеже тогава си немах Цецо, Данчето Фандъкова и останалите съсели, се принудих да си направя некои солташак. И кой, кой да е тоя, онче-бонче, счупено пиронче, Господ ще е тоя. Прас - плеснах аз с ръце и ето ти го Дедо Боже ...
Веднага щом пръкнах Господ му казах: "Ей,чшш ! Падни за педесе !" И тaка се появи първото слово и първото число. Господ се просна за педесе, аз обаче му казвам: "Остави, имаш желание. Дай да се захващаме за работа, щото във Вселената има некои недовършени неща - магистрала Тракия, Млечния път, а черните дупки гълтат толкова асфалт, че направо незнам кво че ги правиме ..."

Култово ! Политическата сатира е нещо не много познато у нас. Типично за балканска страна, тя се е посреща на нож от властимащите ... Винаги и при всички власти !
В развитите демокрации тя е отдавна позната. Там има, както книги, така и анимационни филми и шоута с изцяло политическа насоченост, целящи да осмеят недостатъците на политиците.
Бих я прочел с интерес и бих се посмял, а вие ?
http://www.vbox7.com/play:496c23ec&start=3
[offtopic]А, беше време, когато Слави и Бойко бяха приятели ....