Обявен национален траур !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

dacino
Контакти:

Re: Обявен национален траур !

Мнениеот dacino » 28 май 2009 20:15

Почивайте в Мир

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 28 май 2009 20:51

Интересно е каква велика държава сме били, а сега каква нае... държава сме. Всички се нахвърлихме на политиците, но Бижутера си го каза, че може да е виновен шофьора или фирмата, а не политиците, макар че и те не са света вода ненапита. Свикнали сме всеки ден някои друг да ни е виновен я кризата, я политиците, я Бербатов, я американците, я европейците, я Кокала, я някои друг, а ние никога. Истината е, че ни сме си най-виновни, щом нямаме уважение към сънародника си, към БЪЛГАРИНА. Днес се разхождах из града ми и видях нещо потресаващо за мен. Доста хора се забавляваха по заведенията и нехаеха за 16 жертви. Новините навсякъде вече я тръбяха, а те нехаеха. Аз бях в шок. Но така е нае... дъжава-нае... народ. Ние си надропихме тази попара, сега пак ние ще си я сърбаме.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 28 май 2009 21:01

fr3ak_boy написа:Интересно е каква велика държава сме били, а сега каква нае... държава сме. Всички се нахвърлихме на политиците, но Бижутера си го каза, че може да е виновен шофьора или фирмата, а не политиците, макар че и те не са света вода ненапита. Свикнали сме всеки ден някои друг да ни е виновен я кризата, я политиците, я Бербатов, я американците, я европейците, я Кокала, я някои друг, а ние никога. Истината е, че ни сме си най-виновни, щом нямаме уважение към сънародника си, към БЪЛГАРИНА. Днес се разхождах из града ми и видях нещо потресаващо за мен. Доста хора се забавляваха по заведенията и нехаеха за 16 жертви. Новините навсякъде вече я тръбяха, а те нехаеха. Аз бях в шок. Но така е нае... дъжава-нае... народ. Ние си надропихме тази попара, сега пак ние ще си я сърбаме.

Да то не опира само до ообръгналост, и до това , че сме закоравяли с времето... простоо наистина на някои директно да си го кажем това им е мисленето и не им пука.От малки още са така.Бях на Батак преди време, на събор пак , знам какво е по тия събори... но мисълта ми е , че там има един кръст меморялен на върха, и на него седяха 6 малки деца между 5-7 клас и тъпчеха с крака краста и се подпираха на него и ядяха семки там огоре. И когато им се скарахме няколко човека, те почнаха да крещят , че не били българи те били китайци, че ние сме глупаци... децата са такива за да правят бели, обаче аз все си мисля , че поругаването на християнския кръст , е вина най вече на родителите им..
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 28 май 2009 21:02

Снощи беше абитуриентският ми бал, а днес разбрах за ужасната новина за катастрофата в Ямбол! Това за мен е двойно по-тежък удар, защото съм от Ямбол и ми е ужасно неприятно, че се е случило такова произшествие! На всичкото отгоре, това се случи точно в деня, когато бях абитуриент и, макар че чак днес по обяд чух за катастрофата, направо се чувствам виновен, че съм се забавлявал по повод завършването си в такъв гаден момент!
Е, лека им пръст на всички тези невинни хорица. Не мисля, че виновник трябва да се търси. Има една поговорка, че Господ прибира най-напред тези, които най-много обича. ПОЧИВАЙТЕ В МИР!!!
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 28 май 2009 21:26

mormona това, което каза за паметниците освен до възпитание вкъщи е и до малко образование. Аз съм от Габрово. Наскоро се проведе местният карнавал, който се провежда всяка година. Забелязах, че на костницата на загиналите за свободата на Българияв са се събрали и стоят към 300 човека. Освен деца имаше и възрастни. Попитах един човек на около 30-годишен няма ли малко уважение към един паметник на загинали, към един гроб. Отговора, който получих беше следния: "Ама това паметник ли е? Не знаех." Ние не зачитаме нас и нашите герои дори и безизвестни все пак дали живота си, за да живеем е свободна държава. Искаме нас да ни уважават, а ние самите не се уважаваме. Срамен е факта, че сигурно три четвърти от моя град не знае колко исторически събития са се случили в нашата област освен битката при връх Шипка и откриването на първото българско светско училище. Почти никой тук не знае, че в Габрово е заловен и убит Тодор Каблешков, че тук е направен първия глобус в България от Неофит Рилски, оттук е започнал похода на Александър Велика на изток и още факти,но това много трудно ще намериш някои габровец да знае, защото паметниците, говорещи за събитието се използват за трибуна. Трагична, но факт - това е днешна България.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

ЛЕВСКАРКА
Контакти:

Мнениеот ЛЕВСКАРКА » 28 май 2009 21:40

След техническа неизправност на автобуса или по вина на шофьора е ясно 1, че днес стана голяма трагедия. Моите съболезнования към семействата на загиналите.
България има природни богатства ,
България има народ несломим.
България има от всичко по-малко,
но само един Левски
футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни
мъждукат ,но Левски блести.
Левски,Левски,Левски.

Върни се в “Свободна зона”