За "фалиралата" Гърция и "финансово стабилната" България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

САМО_ДУНАВ-РУСЕ
Контакти:

Re: За "фалиралата" Гърция и "финансово стабилната" България

Мнениеот САМО_ДУНАВ-РУСЕ » 25 юни 2011 00:22

Toninik написа:Финансовата стабилност и минималната работна заплата нямат абсолютно нищо общо! Един циганин ако взима 10 лв на ден и харчи 8, той е супер стабилен, и какво от това, след като примерно някои от американските пенсионирани баскетболисти фалират щото са свикнали да харчат примерно по 8000 долара на ден, а взимат по 6000. Спокойно, поне се знае че на гърците няма да им се размине, вече им режат заплатите с около 25%, а и им вдигат таксите с 40%. Тоест вече почват да си плащат за разхищенията. Както се казва, идва Видов ден... Аз не искам да съм на тяхно място, защото ако не на тях, на следващите им поколения ще им се е*е майката!

и какво ни топли това нас?май пак опираме за поговорката с вуте дето казал "не е важно аз да съм добре важното е нане да е зле"лошото е, че май ний ще им плащаме масрафа......

Потребителски аватар
Toninik
Контакти:

Мнениеот Toninik » 25 юни 2011 00:27

САМО_ДУНАВ-РУСЕ написа:
Toninik написа:Финансовата стабилност и минималната работна заплата нямат абсолютно нищо общо! Един циганин ако взима 10 лв на ден и харчи 8, той е супер стабилен, и какво от това, след като примерно някои от американските пенсионирани баскетболисти фалират щото са свикнали да харчат примерно по 8000 долара на ден, а взимат по 6000. Спокойно, поне се знае че на гърците няма да им се размине, вече им режат заплатите с около 25%, а и им вдигат таксите с 40%. Тоест вече почват да си плащат за разхищенията. Както се казва, идва Видов ден... Аз не искам да съм на тяхно място, защото ако не на тях, на следващите им поколения ще им се е*е майката!

и какво ни топли това нас?май пак опираме за поговорката с вуте дето казал "не е важно аз да съм добре важното е нане да е зле"лошото е, че май ний ще им плащаме масрафа......

Разбира се, че не ни топли особено. За мен не е по-важно на тях да им е зле, просто коментирам като страничен наблюдател. Нас единствено може да ни топли, ако си вземем поуки от техните грешки, щото ние ако натрупаме такъв дълг... не ми се мисли!

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 25 юни 2011 01:15

kiko75 написа:
Muscarin написа:Много ми е интересно България ако реши да изтегли 190 милиарда кредит,със всичките супер показатели на стабилност,както се опитват да ни убедят.....дали,а? :)

Истината е ,че ако Гърция фалира,това означава крах на ЕС,защото ще я последват Италия,Белгия,Ирландия,Испания и може би Португалия! Смятайте за какво иде реч........никой няма да допусне това да се случи! Ще им дишаме прахта на Гърците още много време,ще им мием кенефите,ще сме гледачи на децата им,пък те нека са зле!

само колко си далече от истината няма фирма в гърция която да не с два месеца назад в заплатите а има и 5 и 6 месеца в туризма вече и 700 евро са страшни пари гърците са на помощи но след една година ще страшно до една година ще има военен режим и пак ще ни копаят градините за една супа

Попитах наистина ли си толкова наивен? И моля модераторът да не ми трие въпроса? Не виждам причина!!!!

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 25 юни 2011 07:55

САМО_ДУНАВ-РУСЕ написа:
dunavfc написа:

80-те години ние бяхме една средно развита европейска страна със солидна икономика, здравеопазване, земеделие, здравопазване и т.н.българите бяха задоволени, не мислеха за насъщния и за елементарни работи като ток, вода, бензин.... имаха сигурност в развитието си, и забравих един от признаците за развита държава е постиженията в спорта, прегледай спортните ни постижения през 70-80-те години и си направи изводите, само ще ти кажа че футболното лято 94год. е резултат от тия години.общо взето беше създаден един строй който си имаше и своите минуси но хората бяха щасливи, питай родителите си за това.а, колкото до гърците един път един по възрастен колега грък преди 4-5год. сподели че когато е дошъл в България през 82год ний сме били доста по-напред икономически и като стандарт на живота.моя даскал по география казваше че 80-те год. България е била Швейцария на балканите.а, че пък аз помня че като малък всяка година бяхме на почивка и здраеопазването и образованието беше напълно безплатно.това е дано да съм успял да ти отговоря на въпроса градски ;)

Не манипулирай с партийна пропаганда. Нито бяхме развита държава нито икономиката ни беше солидна. Всички хора тогава бяха еднакво бедни, мозъците промивани, земята отравяна от огромните металургични заводи, а хората бяха политически тероризирани заради инакомислие. Режимът нанесе жестоки щети на нацията ни и именно той е причината сега хората да живеят с мизерни доходи. Витрината на социалистическия блок бе ГДР, които произвеждаха трабантчета, докато съседите от ФРГ имаха таксита Мерцедеси. А причината страни като Чехия, Полша, Унгария и други да "дръпнат" толкова много в развитието си след като отхвърлиха комунистическите режими бе че скъсаха болшевишките окови, докато в България и след 10-ти ноември бившата комунистическа партия продължава да участва активно в управлението на страната. А що се отнася до гърците - след като получават повече, отколкото работят, това е логичния резултат.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 25 юни 2011 11:49

Не са виновни журналистите, а ББ! Той непрекъснато е насажда тази простотия! Иначе защо да не стана след време ПАК да работят за Българи? Ако не знае автора след втората световна някъде до към 1960 когато военните взимат властта (ако не бъркам годината) основната работна ръка по южната граница на БГ са гърци - все още има живи свидетели ако не вярват да питат!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 25 юни 2011 12:13

Гърция е в пъти по-добре от нас. Един познат работи там от много години и взима 2000 лв заплата всеки месец. Човекът си направи огромна къща в България и въпреки това не смята скоро да се връща. Но гърците са си извоювали големите заплати и приходи, защото са задружен народ и не позволяват на алчни типове и крадци да ги тъпчат. А ние българите сме овце.
Между другото Турция също е много по-добре от нас. Там ако имаш 20 - 25 години трудов стаж и веднага се пенсионираш и то с много по-голям пенсия от България. При нас бате Бойко увеличи възрастта за пенсия до 67 години, т.е. малка част от нас ще доживеем до пенсия, защото средната възраст на смъртността е 69 години. Турция е 75 милионна държава и живеят по-добре от нас, а ние една шепа хора не можем да си оправим държавата и да живеем добре.
България е най-бедната страна в Евро съюза, а може би дори и в цяла Европа вече, не съм сигурен, защото другите страни се развиват, а ние напротив западаме все повече и повече.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 25 юни 2011 13:08

Botevist_1912 написа:Гърция е в пъти по-добре от нас. Един познат работи там от много години и взима 2000 лв заплата всеки месец. Човекът си направи огромна къща в България и въпреки това не смята скоро да се връща. Но гърците са си извоювали големите заплати и приходи, защото са задружен народ и не позволяват на алчни типове и крадци да ги тъпчат. А ние българите сме овце.
Между другото Турция също е много по-добре от нас. Там ако имаш 20 - 25 години трудов стаж и веднага се пенсионираш и то с много по-голям пенсия от България. При нас бате Бойко увеличи възрастта за пенсия до 67 години, т.е. малка част от нас ще доживеем до пенсия, защото средната възраст на смъртността е 69 години. Турция е 75 милионна държава и живеят по-добре от нас, а ние една шепа хора не можем да си оправим държавата и да живеем добре.
България е най-бедната страна в Евро съюза, а може би дори и в цяла Европа вече, не съм сигурен, защото другите страни се развиват, а ние напротив западаме все повече и повече.

Аз,пък бих казал,че не можем да се оправим не заради нашите политици,а заради повечето хора като теб...Само песимизъм,само негативни коментари и заключение,никакво самочуствие никакав позитивен възглед за нещата.Турците се пенсионират след 25 год. стаж някъде в друг свят,доста бъркаш картинката.А да те светна,че почти в всички развити държави по света пенсионирането става след 40-45 год. трудов стаж,освен ест. ако не си на държавна работа.А ти щом си мислиш,че страната ни е най-бедната в света дори след Албания,Македония,Босна,Молдова,Беларус,Черна Гора,Сърбия значи освен да се хленчиш и да се оплакваш друго не можеш.А да напомня на хората,че ние сме най-бедната страна в най-значимият и силен икономически съюз,а именно ЕС !!! Мерим си го с едни от най-развитите страни в света,нормално е да сме назад.

Потребителски аватар
Sword Coast Boys
Контакти:

Мнениеот Sword Coast Boys » 25 юни 2011 13:12

Botevist_1912 написа:Турция е 75 милионна държава и живеят по-добре от нас, а ние една шепа хора не можем да си оправим държавата и да живеем добре.
.

Да, това може да го каже само ботевист, нали все пак джагали ви спонсорират. Жалко, че не си излизал извън курортите и големите им градове.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 25 юни 2011 13:17

Той си мисли,че Истамбул е олицетворение на цялата страна.Не,че и тука София не подобен пример,но като цялата хората живеят един нормален живот,само циганите живеят в буквална мизерия и опадък.

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 25 юни 2011 13:20

Sword Coast Boys написа:
Botevist_1912 написа:Турция е 75 милионна държава и живеят по-добре от нас, а ние една шепа хора не можем да си оправим държавата и да живеем добре.
.

Да, това може да го каже само ботевист, нали все пак джагали ви спонсорират. Жалко, че не си излизал извън курортите и големите им градове.

Да, това е така, но Турция е в Г - 20, 17-тата икономика в света и във времена на световна икономическа криза регистрира огромен растеж на икономиката си. Единствено Китай в Г - 20 имат по-голям растеж на икономиката и то само с 0,2 %. Докато ние имаме някакъв мижав растеж на икономиката, който дори не се забелязва от хората.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Върни се в “Свободна зона”