"За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

"За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Re: "За" или "Против" задължителното гласуване на избори

Мнениеот acmilan » 19 юни 2011 21:58

По принцип съм на мнение,че е важно човек да се интересува от политика,да е информиран,да е способен да анализира факти,процеси,тенденции,да вижда и отвъд видимото.Само че хипотетично,е възможно в дадена ситуация,да няма човек,за когото бих гласувал,що се отнася до мажоритарен вот за кмет или президент.Що се отнася до пропорционален вот за Парламент,Европейски парламент и Общински съвет,нещата все пак стоят по по-различен начин,защото се предполага,че всеки,който се интересува от политика и има дадени пристрастия,те ще бъдат представени от даден политически субект.И ще ви дам пример,който трудно би могъл да стане реален,но все пак,ако на балотаж през октомври са кандидат на БСП и Меглена Кунева,аз няма как да гласувам нито по убеждения,нито по принципа на по-малкото за мен зло,нито по никакъв начин.Е,няма как някой да ме накара да гласувам...Така че съм по-скоро против.Личният избор е неприкосновен,не можеш да наложиш на някого да гласува.Друг е въпросът,че в подобна ситуация,може да се гласува с невалидна бюлетина.Както казва Гоце,нужен е широк обществен дебат по темата :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 19 юни 2011 21:59

Никой не може да те задължи да гласуваш, ама никой! По конституция всеки гражданин на РБ има ПРАВО да гласува.... и все пак никой не може да ме заведе на сила до урните за гласуване! Друг е въпросът, че е нормално певече хора до отидат да пуснат своя глас, да изразат своята позиция.... ;)
Последна промяна от TodorT на 19 юни 2011 22:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 юни 2011 21:59

Никой не може да ме задължи да гласувам. Въпреки, че от както навърших 18 съм ходил на абсолютно всички избори, ако го направят задължително нарочно няма да отида.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 19 юни 2011 22:00

BultraStyle написа:Т'ва да не е бай Тошово време та ще ме карат да гласувам задължително ! Ай сиктир !

Напълно си прав. Това да не ви е при Тодор Живков. Никой не може да те накара да направиш нещо против волята ти. Ако искаш гласуваш, ако не искаш не гласуваш. Това е... Няма как да е иначе.
P.S. Абе не ви ли писна да пускате политически теми. Дайте да бистрим спорта и да не се занимаваме с глупости... Ето днес нашите бият немците на волейбол вие ми говорите за избори :evil:
Последна промяна от petrof на 19 юни 2011 22:01, променено общо 1 път.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 19 юни 2011 22:01

ros написа:По твои данни ми е интересно колко на брой е населението за което говорим, едно е масово, друго е абсолютно задължително? И най-странното ми е като се обвиняват тези които гласуват, било и по този начин, за това че някои хора тук в България БЕРАТ ГЪБИ.

432567 са по мои данни. А по товите колко са? Защо ми задаваш тъпи въпроси? А и оная измет на Юг от Малко Търново е ясно, не ги организират, за да гласуват тук. Да не си мислиш, че който иска идва, който иска-не :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 19 юни 2011 22:01

Твърдо против. :idea:

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 19 юни 2011 22:09

Cesc Fabregas написа:
ros написа:По твои данни ми е интересно колко на брой е населението за което говорим, едно е масово, друго е абсолютно задължително? И най-странното ми е като се обвиняват тези които гласуват, било и по този начин, за това че някои хора тук в България БЕРАТ ГЪБИ.

432567 са по мои данни. А по товите колко са? Защо ми задаваш тъпи въпроси? А и оная измет на Юг от Малко Търново е ясно, не ги организират, за да гласуват тук. Да не си мислиш, че който иска идва, който иска-не :lol:

Горе долу и по мои данни са толкова... Ето от тук ти става ясно колко гъвкаво е едно такова решение. Никой не знае точно колко са и каква тежест ще имат техните гласове, ако ги задължат да ги дадат. Хубаво е политиците да накарат хората в България доброволно да гласуват, така както го правим ти и аз, а не да измислят глупости от сорта на задължителното гласуване.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 19 юни 2011 22:20

Пълен абсурд! Образователен ценз за гласуване - това е истината! Дори не е нужно да е за хора с висше образование - достатъчно е само хора със средно да могат да гласуват. Да спестят някои партии пари от кебапчета, а и помаците да спестят от път...

savatabs
Контакти:

Мнениеот savatabs » 19 юни 2011 22:23

Aз съм за гласуване при завършено средно образование, защото не може неграмотници и цигани да диктуват развитието на България

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 19 юни 2011 22:30

Както за всичко задължително и за това съм ПРОТИВ.Но е въпрос на гражданска позиция да гласуваш(макар и за по-малкото зло).АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ!

Само този който е гласувал има право да изрзява мнение за управлението в следващите 4, 5 години

п.с. Това е единственият начин да се обезценят гласовете за БСП и ДПС,ако искате дори само заради тази идея гласувайте
Последна промяна от milen.hristov на 19 юни 2011 22:33, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”