Електрическа лампа свети вече 110 г

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Re: Електрическа лампа свети вече 110 г

Мнениеот luxorus » 17 юни 2011 08:57

Хората на запад (че и на изток)от една лампа каква реклама правят,лампата само веднъж спряла,значи и фасонката не е прегаряла и тя,кабела,ел инсталацията не е спирала,предпазител не е падал и т.н и т.н.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Мнениеот crazy_one » 17 юни 2011 09:11

rhaegar написа:Аз съм чел, че първите крушки всъщност са направени "вечни". Но в интерес на индустрията и търговията, концепцияата е променена. Така че, нищо чудно, ако това, което съм чел е вярно, естествено.

Много ми е чудно от кой химичен елемент е направена жичката по която минава тока (насочения поток от електрони), че крушката да е "вечна".
Това са глупости за мен.
LIVERPOOL RULZZ

bogdanov64
Контакти:

Мнениеот bogdanov64 » 17 юни 2011 09:31

Баси тъпотията, типично по хамерикански, тя тая лампа е горе-долу набор на държавата им! Със сигурност фабриката, която я е произвела, отдавна е фалирала.

Потребителски аватар
Layne Staley
Контакти:

Мнениеот Layne Staley » 17 юни 2011 10:05

megan fox написа:За тази лампа даже имаше филм по Дискавъри... Според пичовете от Дискавъри въпросната лампа така е направена, че можела да изкара до 250 години...

Да, и аз бях гледал нещо такова. Обаче май крушката си беше най обикновена или нещо бъркам.
ЦСКА не е литекс!!!

rolik
Контакти:

Мнениеот rolik » 17 юни 2011 11:14

Нищо чудно няма. Едно време волфрамовата нишка е била с по - голям диаметър дотам е стигала технологията.Това от своя страна поражда по - слабото и нагряване и ако балона е херметизиран идеално какво пречи да свети и досега.Третия фактор е качеството на използваното стъкло и равномерната му дебелина по целия балон.За сведение на четящите сегашните лампи с нажежаеми нишка поради естеството на производствения процес имат"капка" - удебеление в частта от стъкления балон на върха.За по любопитните ще предложа потвърждение на това което написах и е много просто за проба.Вземете една крушка,/ за по - умните същата може и да е изгоряла :)/, хванете я за цокъла и я пуснете ВЕРТИКАЛНО от един метър върху мозаечна плоча.Ако лампата падне точно на върха си ще отскочи поне на 70 см от плочата без да се счупи, но нишката в нея ще стане на парченца.
Информацията се приема за сензация единствено поради факта, че сега не се произвеждат такива.Няма лошо и малко реклама на населеното място да се прави.

Потребителски аватар
the___dog
Контакти:

Мнениеот the___dog » 17 юни 2011 16:11

Трябва да добавя нещо което другите колеги забравят. Реално, най-голямо натоварване крушката получава, когата се включва. На добрите марки( Philips примерно) пише възможен брой включвания. Ако една крушка не се спира с пъти се повишава живота й. В студенски град на 3 седмици горят ми крушки. Едновремено ми изгоряха в банята и в коридора. Реших да проведа тест, направих тази в банята да не може да се спира, а тази в коридора да може. Пуснах ги едновремено, в коридора изгоря на първия месец, в банята кара вече 3 месеца без да е спирана.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 юни 2011 16:47

Layne Staley написа:
megan fox написа:За тази лампа даже имаше филм по Дискавъри... Според пичовете от Дискавъри въпросната лампа така е направена, че можела да изкара до 250 години...

Да, и аз бях гледал нещо такова. Обаче май крушката си беше най обикновена или нещо бъркам.

Самата жица е доста по-дебела, за да не прегаря, а и й се подава ток с по-ниско напрежение! Ако не се лъжа 110-120 волта, нещо такова беше.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

На линия
Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 17 юни 2011 22:58

megan fox написа:
Layne Staley написа:

Самата жица е доста по-дебела, за да не прегаря, а и й се подава ток с по-ниско напрежение! Ако не се лъжа 110-120 волта, нещо такова беше.

"а и й се подава ток с по-ниско напрежение! Ако не се лъжа 110-120 волта, нещо такова беше."
Не се изказвайте неподготвени!В САЩ волтажа ПО СТАНДАРТ е 120V!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 01:59

blue avalanche написа:
megan fox написа:Самата жица е доста по-дебела, за да не прегаря, а и й се подава ток с по-ниско напрежение! Ако не се лъжа 110-120 волта, нещо такова беше.

"а и й се подава ток с по-ниско напрежение! Ако не се лъжа 110-120 волта, нещо такова беше."

Еми не помня точно колко е бе, ормеш! Затова написах 110-120 волта... нима не е по-нисък сравнено с България и Европа?!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

На линия
Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 юни 2011 09:14

megan fox написа:
blue avalanche написа:
megan fox написа:Самата жица е доста по-дебела, за да не прегаря, а и й се подава ток с по-ниско напрежение! Ако не се лъжа 110-120 волта, нещо такова беше.

Еми не помня точно колко е бе, ормеш! Затова написах 110-120 волта... нима не е по-нисък сравнено с България и Европа?!

По-нисък е,но не се подава от "гадните" американци умишлено към лампичката,за да чупят рекорди.
Ормеш е...

Върни се в “Свободна зона”