Шуробаджанащината и връзкарството в България!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Iv4o88
Контакти:

Re: Шуробаджанащината и връзкарството в България!

Мнениеот Iv4o88 » 15 юни 2011 11:13

Само да попитам автора на темата от както Бойко Борисов който ти нарече "тъпия пожарникар" ли в държавата го има това във фирмите да се наемат само вътрешни хора.Свикнали сте все някой друг да ви е виновен а вие да си чакате на готово сега бъди така добър да ми обясниш с какво Бойко Борисов е виновен за това което ти каза????Много евтина пропаганда ала антиБойко

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 15 юни 2011 11:32

Като завърших училище почнах да бачкам в една мебелна фирма и интересното започва. Майката на единия собственик отговорник за меката мебел; съпругата му отговорник за доставките (жената беше к*****); някакви двама братчеди бачкаха върху програмите за машините; един приятел на собственика беше отговорник за машинното и пакетажното (бая мебели е изнесъл нощем ми разказваха старите кучета); един галош, който уж разбираше от машините и един ден едната се счупи, на която бях с още един и дойде собственика, братчедите, приятеля и бригадира на машинното и ей, Богу машина за 200 хил. лв. я ритаха блъскаха, а само погледанах монитора (ама нали никой не разбира английски) и на него си пишеше какво е станало с машината и им казвам на хората и собственика ми вика ти ли ще ми кажеш к`во и има. Толкова смешно ми стана и ги оставих да я ритат и блъскат, докато не решиха да погледнат свредлото и да го сменят

avilov7
Контакти:

Мнениеот avilov7 » 15 юни 2011 12:25

Iv4o88 написа:Само да попитам автора на темата от както Бойко Борисов който ти нарече "тъпия пожарникар" ли в държавата го има това във фирмите да се наемат само вътрешни хора.Свикнали сте все някой друг да ви е виновен а вие да си чакате на готово сега бъди така добър да ми обясниш с какво Бойко Борисов е виновен за това което ти каза????Много евтина пропаганда ала антиБойко

Това, че в много фирми, особено тези в малките населени места можеш да започнеш добра работа само с връзки е абсолютен факт. В държаните учреждения е абсолютно същото. Това е от 20 години, че и от повече. Народопсихология е това и едва ли някой може да промени манталитета на българите пък било то и Бойко Борисов. Не ми се е налагало да си търся работа скоро, но мой познати са доста ощетявани заради това дразнещо нещо.
Бойко Борисов не е "тъп пожарникар" - той е изключително ерудиран и способен човек, който дърпа България за да я извади от кризата. Колко неща направи само за стабилизираното на икономиката, борбата с безработицата, увеличението на заплатите и пенсиите. За две години той направи изключително много неща за България.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 15 юни 2011 16:41

За държавните институции съм напълно съгласен с всички тук, че не трябва да е така. Но ако сте опрели до работа в администрацията...не ми се мисли :)

Потребителски аватар
pinkopinkito
Контакти:

Мнениеот pinkopinkito » 15 юни 2011 18:33

Corwin написа:За държавните институции съм напълно съгласен с всички тук, че не трябва да е така. Но ако сте опрели до работа в администрацията...не ми се мисли :)

***Това какво би трябвало да означава...

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 15 юни 2011 20:39

интересна тема.
2-3 неща по нея.

- да се намери работа без връзки е възможно, правил съм го и може да стане, с повече упоритост.

- за високите позиции обаче това почти не важи. В държ. адм. е ясно, на високи позиции най-често са неподготвени хора.
- в частния сектор - който се доминира все още от тоталитарни кадри - да, това не е мит, вярно е - също механизмите за издигане са неясни.

разбира се, време е това да се променя и поне в частния сектор да се дава път на професионалните качества.
аз обаче нямах нерви да изчакам този процес, трудно ми е да приемам идиотията и реших да работя навън, за 2-3 год.
в Бг се прибирам за почивка и тогава се чувствам прекрасно.

- а как се подбират хората с над-потребителски права във форума на Гонг? все пак Гонг е утвърдена марка в спорта.
може би има обяви, които се обявяват публично и критериите за избор също са ясни?
нека някой от екипа пусне линк към такива обяви.
Авторът на темата: Ще спре ли..

Върни се в “Свободна зона”